Wie niet kan koken, zegt vaak dat hij “amper een gekookt eitje kan klaarmaken”. Al is het zelfs voor wie wel kan koken niet altijd evident. De ene keer krijg je een te lopend resultaat, de andere keer ziet je eidooier groen na het koken of barst het ei al in de pot. Hoe krijg je dat perfect gekookt eitje dan op tafel? En eet je het ei nog op als het eigeel groen kleurt tijdens het koken? [naar artikel]
Met Pasen komen niet enkel de chocolade eitjes op tafel, maar ook de gewone: zachtgekookt, hardgekookt of ergens halfweg. Alle tips over hoe je een eitje kookt, hoelang de klok moet tikken én hoe je eitjes best bewaart. [naar artikel]
Zelfhulpboeken zijn verslavend. Ze impliceren dat die betere, slankere en slimmere versie van onszelf zich verstopt tussen kant-en-klare stappenplannen, nieuwe inzichten en vernuftige denktrucjes. Mits wat volharding kom je hem of haar vanzelf tegen. Tweehonderd pagina’s later weet je wel beter: alles is nog altijd exact hetzelfde. Waarom blijven we dit soort boeken in godsnaam […] Het bericht Gezocht: perfect lief, perfect lijf, perfect leven verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Haar grootste hobby? Paardrijden. En zeker niet koken. En toch: dinsdag kun je Eline Van Impe (21) uit Everbeek aan het werk in Komen Eten. "Voor [naar artikel]
Kenneth Boumann uit Gent wordt dit jaar tachtig, maar heeft de voorbije zestig jaar nog nooit zelf gekookt. "Ik heb zoveel werk dat ik geen tijd overhou om me te verdiepen in de finesses van de kookkunst. Ik ga liever op restaurant." [naar artikel]
Inwoners van Aalst, Lede, Wetteren, Wichelen, Destelbergen en Lochristi hoeven kraanwater niet langer te koken vóór gebruik. Donderdag kwam in die gemeenten nog troebel water uit de kraan, maar na spoelacties deze nacht is de troebelheid “fel verminderd”. Zelfs wie ongekookt troebel water heeft gedronken, moet zich volgens Farys geen zorgen maken. [naar artikel]
Deze zomer viert Knack.be de mysteries van het leven. Elke dag kruipen we in de huid van een verwonderd kind en verbazen we ons over al dan niet alledaagse mysteries. Vandaag: waarom wordt kreeft levend gekookt? [naar artikel]
Zondag stuurde de Nederlandse Anouska Koster, door de hitte bevangen, haar fiets vol in de dranghekken, dinsdag werd onze landgenoot Jasper Philipsen na het WK tijdrijden ijlings naar het ziekenhuis gevoerd, brakend en wartaal uitslaand... Allemaal het gevolg van de hitte in Doha. “Als je niet oppast, kom je straks in een Tom Simpson-scenario”, waarschuwt inspannings-fysioloog Peter Hespel. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.