Laten we er geen doekjes om winden: de Vlaamse frituren zijn de beste ter wereld. Zo’n 2.755 staan er in ons vlakke land, maar welke is het échte neusje van de zalm? Volgens onze redactie is dat Friet-O-Droom in Gavere. Het enige dat lekkerder is dan een pak frieten van Rita en Severine, zijn twee pakjes frieten van Rita en Severine. [naar artikel]
Lees dit artikel: 170 euro per portie: dit zijn de duurste frieten ter wereld De beste frieten worden in België gebakken, maar de duurste in de Verenigde Staten. Alle ingrediënten van de luxeportie die in een New Yorks restaurant wordt geserveerd, van de aardappelen tot de saus en de kruiden, zijn met de grootste zorg geselecteerd. Het resultaat? Een Guinness Wereldrecord. Dinsdag 13 juli was het de National French […] Lees dit artikel: 170 euro per portie: dit zijn de duurste frieten ter wereld [naar artikel]
Wij hebben natuurlijk de beste frieten ter wereld, maar New York heeft de duurste. In popcultuurrestaurant Serendipity 3 in de wijk Upper East Side loopt de kost van een schotel frietjes op tot maar liefst 200 dollar of 170 euro. Je krijgt er dan wel goudstof bij. [naar artikel]
Geen hardnekkiger eetgewoonte die bij Vlamingen dieper ingebakken zit dan de wekelijkse portie frieten. Het Nieuwsblad gaat daarom op zoek naar ‘De Beste Frituur van Vlaanderen’. Tot 28 juni kan jij stemmen om jouw favoriet de prijzenpot te laten winnen. [naar artikel]
Geen hardnekkiger eetgewoonte die bij Vlamingen dieper ingebakken zit dan de wekelijkse portie frieten. Het Nieuwsblad gaat daarom op zoek naar ‘De Beste Frituur van Vlaanderen’. Tot 29 mei konden de inwoners van alle Vlaamse gemeenten hun favoriete frituur kiezen. Ze deden dat massaal: meer dan 130.000 mensen brachten hun stem uit. [naar artikel]
Geen hardnekkiger eetgewoonte die bij Vlamingen dieper ingebakken zit dan de wekelijkse portie frieten. Het Nieuwsblad gaat daarom op zoek naar ‘De Beste Frituur van Vlaanderen’. Nog tot 29 mei kan iedereen stemmen voor zijn of haar favoriet. [naar artikel]
Erhan Demirci groeide op in Ham, maar trok na zijn studies naar Brussel en vond zijn weg in de comedy- en tv-wereld. Al blijft de band met Limburg onuitwisbaar. “Back to the roots, dat is Limburg voor mij, zeker op het vlak van eten. Daar vind je de echte kebab én de beste frieten.” [naar artikel]
Elke Belg houdt van frieten. Zes op de tien eten ze zelfs minstens wekelijks. Sterrenchef Luc Bellings bezocht vorige week al de bekendste frietkoten van de Vlaamse hoofdsteden. Maar hoe maak je ze zelf het lekkerst klaar? Maakt het uit welke aardappel je kiest? En wat met het frietvet? Wij vroegen naar aanleiding van de Week van Friet aan Davy Vannieuwenhuyze en Melissa Buyse van Frituur Davy in Bissegem (Kortrijk) - uitgeroepen tot de beste frituur van Vlaanderen 2019 - hun gouden tips. [naar artikel]
Het was zaterdagavond aanschuiven geblazen in De Frietketel in Gent, door Het Nieuwsblad verkozen tot Beste Frituur van Vlaanderen. Uitbater Koen Aneca trakteert immers een week lang op gratis friet. [naar artikel]
Iedereen houdt van frieten. Zes op de tien Belgen eten ze zelfs minstens wekelijks. Maar hoe maak je ze zelf het lekkerst klaar? Maakt het daarbij uit welke aardappel je kiest? En wat met het frietvet? Wij vroegen aan Davy Vannieuwenhuyze en Melissa Buyse van Frituur Davy in Bissegem - die in 2019 de titel van beste frituur van Vlaanderen binnenhaalden - hun gouden tips: “Je vers gesneden aardappelen afspoelen onder de kraan is nefast voor de kleur en smaak.” [naar artikel]
Is er iets waar we in het buitenland meer mee geassocieerd worden dan met frieten? Ik denk het niet. De goudgele staafjes worden overal ter wereld gemaakt, maar onze frieten zijn voor iedereen een ijkpunt. Of ze nu French fries of patat genoemd worden, ze toveren een glimlach op het gelaat van jong en oud en ze smaken blijkbaar het best ‘van de frituur’, met een goeie klad huisbereide mayonaise of tartaarsaus. Waar ga jij de volgende keer aanschuiven? [naar artikel]
In het Verenigd Koninkrijk wordt er zo veel in supermarkten gestolen dat zelfs steaks en kaas intussen beveiliging tegen diefstal hebben gekregen. In een aantal winkels zijn ook producten als koffie alleen nog maar bij de kassa te halen. [naar artikel]
De Israëlische vleesvervangerproducent Redefine Meat heeft 29 miljoen dollar opgehaald om een nieuw project op te starten. Het bedrijf gaat met behulp van een 3D-printer een vegetarisch alternatief produceren voor steaks. De start-up is erin geslaagd om 29 miljoen dollar op te halen. Bedoeling is om de vleesvervangers nog dit jaar op de markt te […] The post Vegetarische steaks uit de printer als alternatief voor vlees appeared first on Business AM. [naar artikel]
‘s Werelds lekkerste eten is spotgoedkoop en eet je gewoon aan een kraampje op straat. Denk maar aan onze Belgische frieten en wafels. Voor wie... [naar artikel]
“Ik heb met de diëtist van de ploeg afgesproken dat ik frieten mocht eten als ik zou winnen. Het worden dus frieten”, sprak Remco Evenepoel na zijn overwinning in Luik-Bastenaken-Luik. Zo gezegd, zo gedaan. Remco kreeg zijn frieten van de ploeg. Vijf pakken. En enkele frikandellen... [naar artikel]
“Eet maar zes frieten per portie.” Professor Eric Rimm, een voedingsdeskundige aan de School of Public Health van de Harvard University, noemt aardappelen in een interview met The New York Times ‘zetmeelbommen’. Zijn advies, in het belang van onze gezondheid maar zes frieten eten, wordt weinig serieus genomen. “Totaal onrealistisch”, vindt Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA. Maar hoeveel frieten kan je dan wél eten als je het gezond wil houden? [naar artikel]
Na een langverwachte derde Michelinster krijgt René Redzepi’s hoogst eigenzinnige restaurant Noma nu ook opnieuw de titel van beste restaurant ter wereld. ‘Ik ken nu gelukkig ook de valkuil van succes. Je krijgt er een starre blik van.’ [naar artikel]
Bier en frieten. Daarvoor staat ons land bekend. En dus is het niet meer dan logisch dat we na de verkiezing van het Beste Café van Vlaanderen, nu op zoek gaan naar de Beste Frituur. Tien dagen lang kunt u zelf stemmen, daarna krijgen de vijf populairste frietkoten een professionele jury over de vloer, die de ultieme winnaar zal kiezen. Om je alvast wat honger te doen krijgen: het friet-abc, van andalouse tot zigeunersaus. [naar artikel]
De beste frituur van Vlaanderen ligt ook dit jaar in Vlaams-Brabant. Onze jury dook in een bad van frieten, stoofvlees, burgers en snacks, en koos voor De Halte in Orsmaal-Gussenhoven. “We wilden pralines verkopen, tot we een avondje gingen stappen met collega-frituristen.” [naar artikel]
“1 augustus sturen ze Marleen weer naar huis. Dan heeft ze geen opvang meer, want haar situatie is geen noodgeval vinden ze in Brussel. Wij gaan dit aanvechten voor de rechtbank, want wij kunnen haar agressieve buien niet meer aan”, zegt haar vader Jan Prikken (73). “Als ze geen frieten krijgt, gooit ze met de frietketel. Marleen is 47, weegt 130 kilo en heeft het verstand van een zesjarige.” [naar artikel]
Het lijkt een kwestie van tijd vooraleer Lionel Messi (34) een nieuwe thuis heeft. Op zich is er geen speld tussen te krijgen: PSG krijgt de beste voetballer ter wereld, de beste voetballer ter wereld krijgt een club die zijn astronomische salaris kan betalen. Maar waarom net PSG? Het antwoord ligt bij vijf mannen die elk op hun manier bijdroegen aan het creëren van de ideale omstandigheden voor de meest opzienbare voetbaltransfer in lange tijd. [naar artikel]
Het lijkt een kwestie van tijd vooraleer Lionel Messi (34) een nieuwe thuis heeft. Op zich is er geen speld tussen te krijgen: PSG krijgt de beste voetballer ter wereld, de beste voetballer ter wereld krijgt een club die zijn astronomische salaris kan betalen. Maar waarom net PSG? Het antwoord ligt bij vijf mannen die elk op hun manier bijdroegen aan het creëren van de ideale omstandigheden voor de meest opzienbare voetbaltransfer in lange tijd. [naar artikel]
Het gaat hard voor Raf Souvereyns (32). Begin dit jaar riep de website Ratebeer hem uit tot beste jonge brouwer ter wereld. Vandaag trekt heel de wereld aan zijn mouw voor zijn exclusieve bier. Souveryens zei enkel “ja” tegen Noma, het Deense restaurant dat van 2010 tot 2014 het beste ter wereld was. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.