Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Tijd

Zelensky kondigt begin aan van Russisch offensief in Oost-Oekraïne

19/04/2022 - 07:30
"07:10 Rusland wil volgens Oekraïens president Volodymyr Zelensky de regio 'vernielen'."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Zelensky kondigt begin aan van Russisch offensief in Oost-Oekraïne (19/04/2022 - De Tijd)

07:10 Rusland wil volgens Oekraïens president Volodymyr Zelensky de regio 'vernielen'. [naar artikel]


2. Live - Zelensky voorspelt zwaar Russisch offensief • ‘Tientallen lichamen gevonden langs weg Boezova’ (11/04/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


3. Adviseur Zelensky: “Barslecht weer zal Russisch offensief dwarsbomen” (12/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

Hij wordt beschouwd als het orakel van Kiev omdat hij drie jaar geleden al de Russische invasie correct voorspelde. Nu geeft Oleksiy Arestovych, de adviseur van president Zelensky, de Oekraïners opnieuw hoop. Een periode van barslecht weer zou de Russische aanvalsplannen kunnen dwarsbomen. [naar artikel]


4. Donbas kreunt onder verhevigd Russisch offensief, maar Zelensky is niet bereid om territorium op te geven in ruil voor vrede (27/05/2022 - Gazet van Antwerpen)

De Russen hebben hun militaire offensief in het oosten van Oekraïne fors opgevoerd in hun streven om heel de Donbas in te palmen. De gevechten concentreren zich nu rond de stad Sjevjerodonetsk in Loegansk, waar duizenden burgers in de val zitten. Ondanks die toenemende druk is president Zelensky niet van plan om te plooien. “Oekraïne zal blijven vechten totdat het al zijn territorium terug heeft”, zei hij. [naar artikel]


5. “We hebben nú hulp nodig”: Zelensky verwacht in mei of juni groot Russisch offensief (29/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

De Oekraïense troepen zijn erin geslaagd om de Russische opmars tijdens de wintermaanden grotendeels tegen te houden. Maar met de lente in aantocht verwacht de Oekraïense president Zelensky een groot offensief van het Russische leger. “We hebben nú hulp nodig”, zo vertelde hij aan de Amerikaanse zender ‘CBS’. [naar artikel]


6. Live - ‘Hebben nú hulp nodig’: Zelensky verwacht in voorjaar nieuw groot Russisch offensief • Rusland lanceert ‘enorme luchtaanval’ (29/03/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


7. Live - ‘Hebben nú hulp nodig’: Zelensky vreest nieuw Russisch offensief • Oekraïense legerchef: ‘Geen 500.000 soldaten mobiliseren’ (29/03/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


8. Zelenski kondigt Russisch offensief aan in het oosten van Oekraïne: “Het is begonnen” (19/04/2022 - Het Belang van Limburg)

De Oekraïense president Volodimir Zelenski heeft maandag de start aangekondigd van het Russische offensief tegen Oost-Oekraïne. Een deel van het gebied is in handen van pro-Russische separatisten. “Ze hebben zich lang voorbereid en zijn er aan begonnen”, zei de president. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!