Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Tsjetsjeense strijders vieren "bevrijding" van Marioepol op brandend puin: “Bevel van Poetin om stad te reinigen en te vernietigen volbracht”

22/04/2022 - 11:15
"De Tsjetsjeense leider Ramzan Kadyrov heeft op Telegram beelden gedeeld van de “bevrijding” van Marioepol. Daarop is hij samen met zijn strijders te zien op het brandende puin van de Oekraïense havenstad, terwijl hij verkondigt dat het “bevel van president Poetin om Marioepol te reinigen en te vernietigen” volbracht is. Op sociale media wordt met afschuw gereageerd."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Tsjetsjeense strijders vieren "bevrijding" van Marioepol op brandend puin: “Bevel van Poetin om stad te reinigen en te vernietigen volbracht” (22/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

De Tsjetsjeense leider Ramzan Kadyrov heeft op Telegram beelden gedeeld van de “bevrijding” van Marioepol. Daarop is hij samen met zijn strijders te zien op het brandende puin van de Oekraïense havenstad, terwijl hij verkondigt dat het “bevel van president Poetin om Marioepol te reinigen en te vernietigen” volbracht is. Op sociale media wordt met afschuw gereageerd. [naar artikel]


2. Tsjetsjenië doet techno in de ban: ‘Tsjetsjeense muziek moet Tsjetsjeense mentaliteit weerspiegelen’ (11/04/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


3. Vriend van Tsjetsjeense leider Ramzan Kadyrov krijgt staalfabriek Marioepol cadeau als oorlogsbuit (14/02/2023 - Express)

Valid Korchagin is de nieuwe eigenaar van de Ilyitsj-staalfabriek in Marioepol, al blijft daar maar weinig van over. De zakenman heeft nauwe banden met het regime in Tsjetsjenië. In het nieuws: Een nieuwe eigenaar voor de Ilyitsj-fabriek. En niet de minste. Onderliggend: Het is niet helemaal duidelijk of Rusland de fabriek wel wil herstellen en […] [naar artikel]


4. Live - Tsjetsjeense parlementsvoorzitter over strijders in Oekraïne: ‘Tenzij Poetin ons stopt, zullen wij gaan tot aan Berlijn’ (06/07/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


5. Tsjetsjeense strijders aan de zijde van Oekraïne: ‘Wij zijn geen jihadisten, religie heeft er niets mee te maken’ (17/04/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


6. ‘Voor ons is het niet afgelopen als Oekraïne de oorlog wint’: in Oekraïne vechten ook Tsjetsjeense strijders mee (17/04/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


7. Kadyrov steunt Palestina en wil Tsjetsjeense strijders sturen "om orde te herstellen” (10/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

Ramzan Kadyrov heeft zijn solidariteit betuigd met Palestina. In een videoboodschap bood de autoritaire leider aan om Tsjetsjeense eenheden in te zetten als potentiële “vredeshandhavers”, die bereid zijn om “de orde te herstellen”. [naar artikel]


8. ‘Als wij hen niet vernietigen, zullen zij ons vernietigen’: Aleksander Doegin, het ‘brein’ van Poetin (22/03/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


9. Russen claimen volledige controle over belangrijke havenstad: “Bevrijding van Marioepol is succes” (21/04/2022 - Het Belang van Limburg)

“De bevrijding van” de Oekraïense havenstad Marioepol is “een succes”. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin donderdag tegen zijn minister van Defensie Sergei Sjojgoe gezegd. De ontmoeting werd uitgezonden op de Russische staatstelevisie. [naar artikel]


10. Russen claimen volledige controle over belangrijke havenstad: “Bevrijding van Marioepol is succes”, aldus Vladimir Poetin (21/04/2022 - Gazet van Antwerpen)

“De bevrijding van” de Oekraïense havenstad Marioepol is “een succes”. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin donderdag tegen zijn minister van Defensie Sergei Sjojgoe gezegd. De ontmoeting werd uitgezonden op de Russische staatstelevisie. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!