Een artisjok ziet er met zijn stugge groene of paarse blaadjes en schubben best mysterieus uit. Toch is de groente de moeite waard om eens mee naar huis te nemen. “Artisjok uit blik geeft een totaal fout beeld van de smaak", vindt chef Peppe Giacomazza. Hoe maak je de geschubde groente makkelijk zelf vers? En in welke gerechten is die het lekkerst? Peppe tipt meerdere bereidingen én deelt een exclusief recept. [naar artikel]
De bloemkool kennen we natuurlijk allemaal al, maar at je al eens dé Mechelse bloemkool? Deze groentespecialiteit uit Mechelen oogt een tikkeltje kleiner dan een gewone bloemkool en is een echte delicatesse. “Deze variant heeft beduidend meer smaak dan zijn grotere zus", zegt chef Pieter Lefevere van restaurant Floris in Brugge. Hij deelt zijn tips en recepten voor Mechelse bloemkool op pure, Vlaamse én exotische wijze. [naar artikel]
De dagen worden stilaan langer, de bomen dragen bloesems én we kunnen weer witte asperges eten. Dit is het seizoen waar lekkerbekken een heel jaar naar uitkijken. Zo ook chef-kok Francesca Skerckx van restaurant Mistinguett in Aarschot. “Witte asperges zijn mijn favorieten”, vertelt ze. “Tenminste als je geen lange, vezelige draden proeft tijdens het eten.” Hoe vermijd je die draden dan? Hoe bereid je die witte asperges het best en welk type asperges gebruik je wanneer? [naar artikel]
Wil je dit weekend aan het koken slaan, maar worstel je met inspiratiegebrek? Dan is dit recept ongetwijfeld jouw redder in nood. Ingrediënten (4 personen) 6 primeurartisjokken 1 glas droge witte wijn 10 cl bouillon van vis of sint-jakobsvruchten 18 basilicumbladeren 50 g boter Zout en peper van de molen Stap 1 Maak eerst de artisjokken klaar […] [naar artikel]
De Genkse modeontwerper Egidio Fauzia houdt van eten dat niet alleen lekker is, maar ook puur, eerlijk en kwaliteitsvol. Al jaren steunt hij Slow Food, een beweging die vooral in Italië succesvol is. Samen met designer Michaël Verheyden en Jo Lemmens van Restaurant U in Genk organiseert hij een diner met de artisjok van Menfi, een groente die verloren dreigt te gaan. [naar artikel]
In Galerij Artisjok in de Antwerpsestraat 62-64 in Lier openden twee nieuwe tentoonstellingen. De bekendste kunstenaar bij het grote publiek van wie er werk te bewonderen valt, is wellicht voormalig televisiemaker Rob Vanoudenhoven. [naar artikel]
17:00 Een feestelijk recept dat visueel mooi staat op tafel? Dat is Sabato-sterrenchef Nicolas Misera’s artisjok met tomaat-garnaal en dragonvinaigrette. [naar artikel]
Sjiek zorgt voor een heerlijke zomer vol lekkers. Meer dan twintig Limburgse chefs en foodies verklapten ons hun zomertopper. Chef Johan van Bistro Bis en bakker van Brijosh tipt tomaat op de barbecue. [naar artikel]
We weten dat het een pak smeuïger is dan mozzarella, maar wat is burrata eigenlijk? En stracciatella, wat heeft dat ermee te maken? Wij zetten alles op een rijtje. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.