Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Gazet van Antwerpen

Welke lasagne bolognese van de winkel is de beste? “Geen groenten, geen beet… Dit is gewoon maagvulling”

23/04/2022 - 16:43
"Chef Broes Tavernier van ’t Vijfde Seizoen in Aalter test samen met zoontje Casper (12) en dochtertje Liv (6) twaalf lasagnes bolognese uit de supermarkt. Casper heeft zich voorgenomen om de laagjes lasagne te tellen, Liv wil vooral lekker gehakt proeven en papa Broes gaat op zoek naar een mooi gelaagde lasagne met beet en een lekkere, complexe smaak. Wat geen van de drie wil, is een papperige boeltje dat alleen goed is om de honger te stillen."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Chef Broes Tavernier en kroost testen lasagne bolognese en willen meer dan gewoon hun honger stillen (23/04/2022 - Het Belang van Limburg)

Chef Broes Tavernier van ’t Vijfde Seizoen in Aalter test samen met zoontje Casper (12) en dochtertje Liv (6) twaalf lasagnes bolognese uit de supermarkt. Casper heeft zich voorgenomen om de laagjes lasagne te tellen, Liv wil vooral lekker gehakt proeven en papa Broes gaat op zoek naar een mooi gelaagde lasagne met beet en een lekkere, complexe smaak. Wat geen van de drie wil, is een papperige boeltje dat alleen goed is om de honger te stillen. [naar artikel]


2. Pasta overbodig: lasagne van rauwe groenten (26/05/2017 - Het Laatste Nieuws)

"Ik ben echt trots dat ik een lasagne heb gemaakt waarbij je de pastavellen niet mist. In mijn veggie lasagne zitten enkel groenten, noten en [naar artikel]


3. Tips van de chef: zo maak je een stevige lasagne volgens Piet Huysentruyt. “Gebruik nooit verse lasagnevellen” (02/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Niets beter op een herfstdag dan een heerlijk torentje lasagne recht uit de oven waaraan je het puntje van je tong nét niet verbrandt. Wie geen zin heeft om een lasagne uit een pakje naar binnen te werken, maakt de klassieker gewoon zelf. Maar welke kaas gebruik je dan best voor een smeuïge kaaskorst? En hoe zorg je ervoor dat je geen laagje water in je schotel hebt staan? Chef Piet Huysentruyt legt uit op welke vier dingen je moet letten én deelt een exclusief recept. [naar artikel]


4. Zo maak je een stevige lasagne volgens Piet Huysentruyt. “Deze ingrediënten zijn onmisbaar in je bechamelsaus” (29/01/2024 - Het Laatste Nieuws)

Niets beter op een koude dag dan een heerlijk torentje lasagne recht uit de oven waaraan je het puntje van je tong nét niet verbrandt. Wie geen zin heeft in lasagne uit een pakje, maakt de klassieker gewoon zelf. Maar hoe voorkom je een laagje water in je schotel? En met welke kaas krijg je de smeuïgste korst? Chef Piet Huysentruyt legt uit op welke vier dingen je moet letten én deelt een exclusief recept. [naar artikel]


5. Van witte pasta tot speltpasta: welke is het gezondst? “Zeker in macaroni met kaas en hesp of spaghetti bolognese maakt de soort een verschil” (12/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

Wie een spaghetti bolognese wil klaarmaken, heeft vandaag de keuze uit witte pasta, volkorenpasta, een speltvariant of zelfs eentje op basis van linzen. Welke variant is daaruit dan de meest gezonde keuze? En wat is nu eigenlijk de aanbevolen hoeveelheid pasta per persoon? Diëtiste Sanne Mouha neemt de verschillende soorten onder de loep. “Als je niet glutenvrij moet eten, is die glutenvrije pasta al zeker geen aanrader.” [naar artikel]


6. Topchef Luc Bellings proeft 10 kant-en-klare lasagnes en deelt zowel een 1 als 9 op 10 uit: “ Dit lijkt echt op rantsoen van het leger” (06/01/2024 - Het Laatste Nieuws)

Makkelijk, snel en goedkoop: iedereen gaat weleens overstag voor een kant-en-klare lasagne uit de supermarkt. Maar welke is de beste prijs-kwaliteit? Topchef Luc Bellings proeft tien lasagnes, buist de helft maar vindt één topper: “Deze lasagne is smakelijke comfortfood”. Hij geeft ook een eigen recept om verse lasagne thuis te maken. [naar artikel]


7. Voedingsbedrijf in ruzie met supermarkt: lasagne kan duurder worden (15/02/2022 - Het Nieuwsblad)

Voedingsbedrijf Ter Beke voert “stugge” contractuele discussies met een supermarkt, waardoor de groep mogelijk tijdelijk de verkoop van producten - vooral lasagne - zal moeten opschorten. Dat heeft het bedrijf dinsdag bekendgemaakt. Lasagne in de winkel dreigt alvast duurder te worden. [naar artikel]


8. Voedingsbedrijf heeft ruzie met supermarkt: lasagne kan duurder worden (15/02/2022 - Het Belang van Limburg)

Voedingsbedrijf Ter Beke voert “stugge” contractuele discussies met een supermarkt, waardoor de groep mogelijk tijdelijk de verkoop van producten - vooral lasagne - zal moeten opschorten. Dat heeft het bedrijf dinsdag bekendgemaakt. Lasagne in de winkel dreigt alvast duurder te worden. [naar artikel]


9. Hoe geraak je makkelijk aan 300 gram groenten per dag? Sandra Bekkari deelt 7 tips: “Evenveel smaak, extra veel groenten” (22/01/2024 - Het Laatste Nieuws)

300 gram groenten per dag eten: we weten dat het wordt aangeraden, maar toch lukt het velen onder ons niet. “Nochtans kan je in heel wat basisgerechten extra groenten verstoppen”, weet HLN-chef Sandra Bekkari. Van witloofrolletjes met hesp tot frieten en lasagne: met zeven tips en drie recepten van Sandra raak jij zonder moeite aan die aanbevolen hoeveelheid. “Je spijsvertering zal even moeten wennen aan die hoeveelheid vezels.” [naar artikel]


10. De wekelijkse boodschappen doen we allemaal, maar stap binnen in eender welke keuken en je zal zien dat de inhoud van de koelkast altijd verschilt. HLN Eten bezoekt elke week één gezin dat vertelt wat hun eetbudget en -gewoontes zijn. Deze we (02/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Niets beter op een herfstdag dan een heerlijk torentje lasagne recht uit de oven waaraan je het puntje van je tong nét niet verbrandt. Wie geen zin heeft om een lasagne uit een pakje naar binnen te werken, maakt de klassieker gewoon zelf. Maar welke kaas gebruik je dan best voor een smeuïge kaaskorst? En hoe zorg je ervoor dat je geen laagje water in je schotel hebt staan? Chef Piet Huysentruyt legt uit op welke vier dingen je moet letten én deelt een exclusief recept. [naar artikel]


11. Omeletten, vegan lasagne en kruidige bloemkool: koken met Pascale Naessens volgens Moeder Natuur (18/04/2024 - Het Belang van Limburg)

“Een natuurwonder.” Zo omschrijft Pascale Naessens groenten. Geen wonder dat ze al jaren de show stelen in haar recepten. Start je dag goed met een kleurrijke omelet, geniet van kruidige bloemkool met halloumi als lunch en ga voor gezellig met een smeuïge vegan lasagne met noten en linzen for dinner. Eenvoudige, speelse, lichte gerechten – ideaal voor de warmer wordende dagen. [naar artikel]


12. GETEST. Italiaanse topchef proeft 10 kant-en-klare bolognesesauzen en deelt meermaals een 4/10 uit: "De groenten in deze saus zijn nog rauw" (19/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Geen enkele klassieker die het beter doet dan een lekkere spaghetti met bolognesesaus. Wie geen zin heeft om in de weer te zijn met allerlei groenten, kan kiezen voor kant-en-klare sauzen. Die werden gretig geproefd door rasechte Italiaan en topchef Peppe Giacomazza. “Deze saus neigt eerder naar siroop”, klinkt het. Na de test onthult hij ook zijn eigen recept om een fantastische pasta bolognese op tafel te zetten. [naar artikel]


13. 70 procent van de Vlaamse kinderen eet te weinig groenten: “het heeft geen zin om jonge kinderen witloof te laten eten” (14/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Krijg je spruitjes of witloof thuis niet verkocht aan je kinderen? Of ben je er stiekem zelf ook nog altijd geen fan van? Dat je bepaalde groenten lekker vindt of niet, hangt af van hoé je die groenten hebt leren eten. “Groenten verstoppen tussen andere groenten of spaghettisaus helpt niet”, verklapt eetexperte An Vandeputte daarover. Ze zet de ultieme tips op een rijtje over wat wel én niet te doen om je kind alle groenten te leren eten. [naar artikel]


14. De beste spaghetti bolognese van Vlaanderen? Onze reviewer Lara ging proeven bij Pee Klak in Strombeek (16/09/2020 - Het Laatste Nieuws)

“Bolognese is mijn favoriete gerecht en mijn absolute maatstaf voor de kwaliteit van een restaurant”, aldus Lara Laporte. Daarom richtte ze de blog... [naar artikel]


15. Lasagne van Come a Casa uit Delhaize teruggeroepen (29/10/2021 - Gazet van Antwerpen)

De producent van lasagne van het merk Come a Casa roept het product “Lasagne Bolognaise 1 kg”, dat verkocht werd in de winkels van Delhaize, terug. [naar artikel]


16. Gezonder dan de klassieker: spaghetti courgetti alla bolognese (21/09/2017 - Het Laatste Nieuws)

Ben jij de klassieke spaghetti bolognese al beu? Vervang de spaghetti dan eens door courgetti. Zo heb je veel meer groenten op je bord en eet je [naar artikel]


17. Zelf je groenten kweken in een gehuurde moestuin: hoeveel kost dat en wat haal je daaruit? “Een van onze leden moest zelfs een extra diepvries kopen” (10/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

Geen plek in eigen tuin om een moestuintje te onderhouden? Dan huur je gewoon een perceel waar je zélf groenten en fruit kan komen telen. “Dit soort concepten wordt steeds populairder”, leggen Els Raeymaekers van Hof Van Pallieter in Lier en Elke Swift van PAKT in Antwerpen uit. Hoe werkt het precies? Hoeveel groenten krijg je ervoor in de plek? En wat kost je dat per maand? [naar artikel]


18. “70 procent van de Vlaamse kinderen eet te weinig groenten”: voedingsexperte geeft advies om kinderen meer groenten te leren eten (14/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Krijg je spruitjes of witloof thuis niet verkocht aan je kinderen? Of ben je er stiekem zelf ook nog altijd geen fan van? Dat je bepaalde groenten lekker vindt of niet, hangt af van hoé je die groenten hebt leren eten. “Het heeft geen zin om jonge kinderen witloof te laten eten, ze ontwikkelen pas bittere smaakpapillen rond 10 jaar”, vertelt eetexperte An Vandeputte daarover. Ze zet de ultieme tips op een rijtje over wat wel én niet te doen om je kind alle groenten te leren eten. [naar artikel]


19. Cis (19) verovert wereldwijd harten met zijn kat die op Garfield lijkt: “Ferdinand eet eigenlijk liever kip dan lasagne” (25/02/2022 - Gazet van Antwerpen)

“Ja, ik eet lasagne…” Dat mogen we althans geloven van Cis Van Gestel (19) die met zijn Antwerpse rosse kat Ferdinand mensen wereldwijd laat glimlachen op sociale media. Op Instagram heeft zijn pagina al meer dan 95.000 volgers en ook op Tiktok kan Cis op veel steun rekenen. “Ik ben vooral blij dat ik met de video’s vooral veel positieve reacties krijg.” [naar artikel]


20. Lasagne met extra veel veggies? Maak deze Belgische versie van de klassieker (09/09/2019 - Het Laatste Nieuws)

Een traditionele lasagne met bolognesesaus barst niet van de groenten. Liever meer veggies in de mix? Maak ‘m op zijn Belgisch en voeg knolselder,... [naar artikel]


21. Voedingsbedrijf Ter Beke ligt overhoop met supermarkt: lasagne dreigt duurder te worden (15/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Voedingsbedrijf Ter Beke voert “stugge” contractuele discussies met een supermarkt. De groep zal hierdoor mogelijk tijdelijk de verkoop van producten moeten opschorten. Lasagne in de winkel dreigt alvast duurder te worden. [naar artikel]


22. Op zoek naar de lekkerste spaghetti bolognese: “Niet verwacht, maar deze lijkt op die van mijn nonna” (22/02/2024 - Het Belang van Limburg)

Spaghetti bolognese staat op de kaart in zowat elke brasserie, maar waar smaakt de Vlaamse versie van de Italiaanse ragù alla bolognese het best? Wij stuurden de Limburgse pizzakoning Rocco Cagliostro naar zeven plaatsen om te proeven: “Deze lijkt op die van mijn nonna.” [naar artikel]


23. “Wat een platte brij is dit!” Topchef Luc Bellings proeft 10 voorverpakte lasagnes uit de supermarkt (10/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een kant-en-klare lasagne uit de supermarkt is snel, makkelijk en vooral goedkoop. Het is de ideale vrijdagmaaltijd na een zware werkweek. Sterrenchef Luc Bellings proeft 10 voorverpakte lasagnes: “Voor iets meer dan een euro kan je zelf geen lasagne maken, maar het is dan wel een vettige, smakeloze brij dat je eet.” Gelukkig waren er ook enkele die hem wél konden bekoren. [naar artikel]


24. Berg dat hippe masker maar op: overheid geeft advies over alle soorten mondmasker (29/10/2020 - Het Belang van Limburg)

Nu mondmaskers opnieuw niet alleen meer in de winkel of op drukke plaatsen verplicht zijn, maar zeer vaak ook gewoon op straat, adviseert de Federale Overheidsdienst Economie welke de beste zijn en welke geen enkele bescherming bieden aan jezelf of anderen. Wie er net eentje kocht met een fancy ventiel op de zijkant, mag dat alvast in de schuif laten liggen. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!