01/05/2022 - 23:40
"Vaak scoren ze blind, nu zat er toch een lastig stofje in de ogen. Deniz Undav en Dante Vanzeir misten in het slot grote kansen voor drie cruciale titelpunten. Maar één ‘bad day at the office’ mag wel na hun straf seizoen, toch? “We gaan nu niet spuwen op de aanval.”"

1. Undav en Vanzeir voor een keer in rol van antiheld na gemiste kansen: “Hopelijk krijgen we hier geen spijt van” (01/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Vaak scoren ze blind, nu zat er toch een lastig stofje in de ogen. Deniz Undav en Dante Vanzeir misten in het slot grote kansen voor drie cruciale titelpunten. Maar één ‘bad day at the office’ mag wel na hun straf seizoen, toch? “We gaan nu niet spuwen op de aanval.” [naar artikel]

2. De gemiste kansen tegen Antwerp, de gemiste strafschop van Vanzeir en de rode kaart van Machida: zo zag Union Club alsnog terugkeren (16/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Union leek lang op weg om iedereen - en dan vooral Club Brugge - een neus te zetten en als promovendus kampioen te worden. Maar naar het einde toe begon blauw-zwart langzaam aan de achterstand te knabbelen, om er uiteindelijk in de Champions' play-offs op en over te gaan. Waar heeft Union de titel laten liggen? In bovenstaande video ziet u de momenten die Club alsnog op het goeie spoor hielpen. [naar artikel]

3. Van held naar antiheld: bewogen avond voor Dante Vanzeir (20/01/2019 - Gazet van Antwerpen)

Beerschot Wilrijk heeft niet kunnen profiteren van het puntenverlies van KV Mechelen. Dante Vanzeir had nochtans de held van de avond kunnen worden. Hij opende al vroeg de score met een heerlijke volley na een ingestuurde hoekschop, maar werd uiteindelijk nog de antiheld. Na de Westelse gelijkmaker kreeg Vanzeir tien minuten voor tijd vanop de stip dé kans om de drie punten thuis te houden, maar de jonge aanvaller faalde. “Hier zal ik enkele nachten niet goed van slapen.” [naar artikel]

4. VIDEO. Dante Vanzeir verovert meteen weer harten supporters New York Red Bulls, maar is uiteindelijk toch weer de antiheld van de avond (24/05/2023 - Het Belang van Limburg)

Twee matchen ver in zijn wederoptreden lijkt het racisme-incident al helemaal vergeten bij Dante Vanzeir (25) en zijn ploeg New York Red Bulls. Vanzeir scoorde in de 92ste minuut een levensbelangrijke gelijkmaker thuis tegen Cincinnati in de US Open beker, maar die glorie duurde niet lang. [naar artikel]

5. KIJK. Van euforie naar enorm balen: Vanzeir scoort knap bij eerste basisplek na schorsing, maar is toch de antiheld van de avond (24/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

Van held naar antiheld. Dante Vanzeir (25) stond na zijn schorsing voor het eerst weer aan de aftrap bij de New York Red Bulls. En of hij bepalend was. In de beker zorgde hij in minuut 92 voor de o zo belangrijke gelijkmaker tegen Cincinnati. Strafschoppen dus. Wie als enige miste? Jawel... Vanzeir. [naar artikel]

6. Hazard antiheld bij Mönchengladbach met gemiste strafschop (19/02/2017 - Het Belang van Limburg)

Thorgan Hazard kende zondag niet zijn meest gelukkige dag. Onze landgenoot ging met Borussia Mönchengladbach onderuit tegen seizoensrevelatie RB Leizpig. Hazard kon op slag van rust zijn ploeg op gelijke hoogte brengen vanop de stip, maar verzuimde dat en miste. Leipzig won uiteindelijk met 1-3. [naar artikel]

7. Peru profiteert van gemiste penalty antiheld Suarez en gaat naar halve finales Copa América (29/06/2019 - Het Laatste Nieuws)

Peru heeft zich als vierde en laatste geplaatst voor de halve finales van de Copa América. Peru haalde het in het Braziliaanse Salvador na... [naar artikel]

8. Ook Manchester United verliest voor het eerst: Fernandes is antiheld met gemiste penalty in blessuretijd (25/09/2021 - Het Belang van Limburg)

Manchester United heeft zaterdagmiddag zijn eerste competitienederlaag geleden. Thuis tegen Aston Villa gingen Ronaldo en co met 0-1 de boot in. In de absolute slotfase miste Bruno Fernandes vanop de stip nog de gelijkmaker. [naar artikel]

9. Vanzeir naar Genk! Luna Vanzeir (zus van Dante) trekt naar KRC Genk Ladies (24/06/2022 - Het Belang van Limburg)

Luna Vanzeir (19) verlaat OH Leuven. De aanvalster en zus van Rode Duivel Dante, verhuist naar KRC Genk Ladies. Vanzeir wordt gezien als een groot talent in het vrouwenvoetbal. Dante Vanzeir is tot op heden nog altijd spits van Union. [naar artikel]