Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Natalia (37) getuigt over gruwel in bunkers onder staalfabriek in Marioepol: “Ik was doodsbang”

02/05/2022 - 09:27
"Een vrouw die heeft vastgezeten in het labyrint van tunnels en bunkers onder de fabriek van Azovstal in Marioepol, heeft getuigd over de horror die ze meemaakte. Natalia Usmanova (37) is een van de eerste burgers die geëvacueerd konden worden uit het laatste Oekraïense bolwerk in de havenstad, die verder helemaal in handen is van Russische troepen."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Natalia (37) getuigt over gruwel in bunkers onder staalfabriek in Marioepol: “Ik was doodsbang” (02/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een vrouw die heeft vastgezeten in het labyrint van tunnels en bunkers onder de fabriek van Azovstal in Marioepol, heeft getuigd over de horror die ze meemaakte. Natalia Usmanova (37) is een van de eerste burgers die geëvacueerd konden worden uit het laatste Oekraïense bolwerk in de havenstad, die verder helemaal in handen is van Russische troepen. [naar artikel]


2. Geëvacueerde vrouw getuigt na weken zonder zonlicht onder staalfabriek in Marioepol: “Doodsbang dat de boel zou instorten” (02/05/2022 - Gazet van Antwerpen)

Na weken van gruwel is Natalia Usmanova (37) geëvacueerd kunnen worden uit de benauwde tunnels van de Azovstal-fabriek in Marioepol. De Oekraïense vrouw is een van de ongeveer honderd burgers die er weggehaald konden worden, en die gevreesd hebben voor hun leven. “We hebben héél lang geen zonlicht gezien”, getuigt ze bij Reuters en BBC. [naar artikel]


3. Weken zonder zonlicht onder staalfabriek in Marioepol: “Doodsbang dat de boel zou instorten” (02/05/2022 - Het Belang van Limburg)

Na weken van gruwel werd Natalia Usmanova (37) geëvacueerd uit de tunnels van de Azovstal-fabriek in Marioepol. De Oekraïense vrouw is een van de ongeveer honderd burgers die gered werden. “We hebben héél lang geen zonlicht gezien”, getuigt ze bij Reuters en BBC. [naar artikel]


4. Natalia (37) zat wekenlang vast in de belegerde staalfabriek in Marioepol: ‘Ik was bang dat alles zou instorten’ (02/05/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


5. OVERZICHT. Noodkreten uit Tsjernihiv en Cherkiv, grote staalfabriek in Marioepol “zwaar beschadigd”: dit gebeurde vannacht in Oekräine (20/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft zaterdagnacht in een videoboodschap een tijdelijk verbod op pro-Russische partijen afgekondigd. Het lukt de invasiemacht tot nu toe niet om het Oekraïense luchtruim te controleren, zegt het Britse ministerie van Defensie. Uit de steden Cherkiv en Tsjernihiv klinken intussen noodkreten en de gemeenteraad van Marioepol beschuldigt de bezetter van deportatie van duizenden inwoners naar Rusland. De claims kunnen echter niet onafhankelijk bevestigd worden. [naar artikel]


6. De staalfabriek Azovstal: enorm complex van tunnels en gebouwen en "last stand" van Oekraïens verzet in Marioepol (18/04/2022 - VRT NWS)

Ondanks een beleg van meer dan een maand blijven de Oekraïense troepen standhouden in delen van de havenstad Marioepol. De troepen zouden zich nu teruggetrokken hebben in Azovstal, een enorm complex van fabrieken en tunnels uit de Sovjettijd dat echter ook Belgische "roots" heeft. [naar artikel]


7. Live - ‘Superkrachtige bommen’ op staalfabriek Marioepol • VS en EU akkoord over noodzaak nieuwe sancties (19/04/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


8. Live - ‘Rusland heeft Marioepol met succes ingenomen’ • Poetin beveelt ‘totale blokkade’ van staalfabriek (21/04/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


9. Poetin besluit staalfabriek in Marioepol niet te bestormen, maar beveelt blokkade waarlangs "geen vlieg" kan ontsnappen (21/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

De Russische president Vladimir Poetin heeft zijn plannen afgeblazen om de staalfabriek van Azovstal in de Oekraïense havenstad Marioepol te bestormen. In dat complex hebben de laatste Oekraïense strijders in de stad zich verschanst. In de plaats kiest hij voor een tactiek van een hermetische blokkade, waarlangs “geen vlieg” kan ontsnappen. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!