Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Nieuwsblad

Minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) over Russische olieboycot: “Belgische bevoorrading is verzekerd”

05/05/2022 - 02:29
"De Belgische oliebevoorrading is verzekerd, ook als de Europese Unie een embargo op Russische olie doorvoert. Dat zegt het kabinet van minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen). België kan olie invoeren via de havens, en heeft in tegenstelling tot andere EU-landen raffinaderijen die alle types olie aankunnen, klinkt het."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) over Russische olieboycot: “Belgische bevoorrading is verzekerd” (05/05/2022 - Het Nieuwsblad)

De Belgische oliebevoorrading is verzekerd, ook als de Europese Unie een embargo op Russische olie doorvoert. Dat zegt het kabinet van minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen). België kan olie invoeren via de havens, en heeft in tegenstelling tot andere EU-landen raffinaderijen die alle types olie aankunnen, klinkt het. [naar artikel]


2. Minister Tinne Van der Straeten voert druk op: “Zonder Ventilus is bevoorrading niet verzekerd” (14/06/2022 - Het Nieuwsblad)

Federaal minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) dringt er bij haar Vlaamse collega Zuhal Demir (N-VA) op aan om snel knopen door te hakken over de gecontesteerde hoogspanningsleiding in West-Vlaanderen. “Zonder zullen we meer productie moeten bouwen om de bevoorrading te garanderen”, schrijft ze in een brief. [naar artikel]


3. Stroomprijs door het dak door ‘perfecte winterstorm’: is de bevoorrading verzekerd? (13/12/2022 - Het Laatste Nieuws)

Vriestemperaturen, weinig wind en Franse kernreactoren die het nog steeds laten afweten drijven de stroomprijs in Europa op. In ons land kost elektriciteit op de groothandelsmarkt deze week twee keer zoveel als vorige maand en het tienvoud van wat voor de crisis als normaal werd beschouwd. Komt het ook tot echte stroomtekorten? En voelen we dit ook in onze portemonnee? [naar artikel]


4. Betalen we de Russische olieboycot straks aan de pomp? ‘Onze bedrijven zoeken al alternatieven’ (03/05/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


5. “Geen bevoorradingstekort door Russische olieboycot in ons land, mogelijk wel hogere prijzen” (04/05/2022 - Het Nieuwsblad)

De geplande Europese boycot op Russische olie en olieproducten zal geen problemen opleveren voor de bevoorrading in België. Dat zegt Energia, de federatie van bedrijven uit de oliesector. De consument zal mogelijk wel rekening moeten houden met hogere prijzen voor olieproducten. [naar artikel]


6. Live - ‘Russische economie krimpt nog harder dan gedacht’ • Von der Leyen ziet vooruitgang met Hongarije over olieboycot (09/05/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


7. Onderhandelingen over Russische olieboycot willen nog altijd niet vlotten: ‘Het zal de sfeer niet ten goede komen’ (29/05/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


8. Olieprijzen stijgen naar hoogste peil in 2 maanden na akkoord over Russische olieboycot (31/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

De olieprijzen zijn vanochtend gestegen tot het hoogste niveau in een tweetal maanden. Aanleiding is het akkoord dat de EU-leiders hebben bereikt over een verbod op de import van Russische olie. [naar artikel]


9. Olieprijzen stijgen naar hoogste peil in 2 maanden na EU-deal over Russische olieboycot (31/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

De olieprijzen zijn vanochtend gestegen tot het hoogste niveau in een tweetal maanden. Aanleiding is het akkoord dat de EU-leiders hebben bereikt over een verbod op de import van Russische olie. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!