Dat (crash)diëten niet werken op lange termijn, heb je misschien zélf al eens in levende lijve ondervonden. Voedingsexpert Eric De Maerteleire bespreekt naar aanleiding van anti-dieetdag verschillende dieethypes zoals keto en intermittent fasting, en bespreekt via 8 duidelijke tips de (on)zin van diëten.“Als je het voedingspatroon niet kan volhouden op lange termijn, blijf je er beter van weg.” [naar artikel]
De gasten op de afterparty van de Oscars moesten even met de ogen knipperen: was dat Adele in die strakke luipaardjurk? De Britse zangeres (31) zou in een paar maanden tijd zo’n twintig kilo verloren zijn door de combinatie van een streng dieet en intensief sporten. Maar is zo snel afvallen wel gezond? [naar artikel]
Dat crashdiëten niet werken op lange termijn, heb je misschien zélf al eens in levende lijve ondervonden. Waarom trappen we dan toch elke keer opnieuw in die val? Voedingsexpert Eric De Maerteleire bespreekt verschillende dieethypes zoals keto en intermittent fasting, en onthult via 8 duidelijke tips hoe je nu wél succesvol een gezond gewicht bereikt. “Wij eten altijd door tot onze buik veel te vol zit en nemen dan ook nog eens dessert, dat kan niet gezond zijn.” [naar artikel]
Groenten en fruit zijn niet zo gezond als we denken. Dat schrijft de Nederlandse voedingsexpert Martijn Katan in zijn boek Voedingsmythes. [naar artikel]
Elke maand duikt er wel een nieuwe superfood op of een dieet dat een of ander voedingsmiddel verkettert: wie gezond wil eten, ziet door de bomen het bos niet meer. Hoe doe je dat: alle stoffen opnemen die je nodig hebt? VUB-voedingsexpert Patrick Mullie weet raad en helpt misverstanden de wereld uit. “In halfvolle melk zitten evenveel calorieën als in cola, dus is water een betere optie om calcium binnen te krijgen.” [naar artikel]
TikTok staat er vol van: mensen die een week lang een eetlepel vloeibare chlorofyl (oftewel bladgroen) in hun water doen en een ware transformatie ondergaan. Van afslanken tot komaf maken met acne en ongewenste lichaamsgeuren; het klinkt bijna te goed om waar te zijn. Maar chlorofyl, een natuurlijke stof die je ook als supplement kunt nemen, brengt heel wat gezondheidsvoordelen met zich mee, zegt sportdokter en voeding- en dieetexpert Servaas Bingé. [naar artikel]
Heel vaak hoor je mensen zeggen dat ze pure en natuurlijke voeding eten “zonder E-nummers”. Toch vind je die terug op zowat élk etiket in de supermarkt: zijn ze dan zo schadelijk? “In de hele wereld worden zo’n 3.000 stoffen bewust toegevoegd aan onze voeding, ze zijn niet allemaal onschuldig”, vertelt voedingsexpert Eric De Maerteleire. Hij legt uit wanneer je moet opletten, wat de oplossing kan zijn en hoe het zit met 5 omstreden E-nummers zoals aspartaam. [naar artikel]
Van smoothies met chiazaad tot elke dag broccoli: wie vandaag zijn sociale media opent, botst op massa’s filmpjes vol zogenaamde ‘superfoods’ die geprezen worden vanwege hun gezonde eigenschappen. Maar word je daar echt gezonder van? “In gebieden waar mensen heel oud worden staan dit soort superfoods elke dag op het menu”, legt voedingsexpert Eric De Maerteleire uit. Hij scheidt 7 feiten van fabels én bekijkt 10 superfoods met een kritische blik. [naar artikel]
‘Een luxeprobleem’, horen mensen die er maar niet in slagen om bij te komen vaak. Maar sommigen die flirten met ondergewicht voeren wel degelijk een dagelijkse strijd voor wat meer kilo’s. Payroll-consulent en hobby-acrobaat Dimitri Schallier (30) uit Moerbeke-Waas weet er alles van. Voedingsexpert Sandra Bekkari laat haar licht schijnen op zijn voedingspatroon en geeft advies. [naar artikel]
Weet u nog hoe slecht Anderlecht er uitzag in die bewuste topper tegen Zulte Waregem? Een crashdieet van 36 dagen later lijkt paars-wit een stuk [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.