Met een lekkere praline wordt elke mama blij. Meesterchocolatier Herman Van Dender beoordeelt voor ons twaalf doosjes pralines uit de supermarkt. Deze doosjes, sommige ‘ballotins’, zijn gevuld met een assortiment aan pralines en bedoeld om als geschenkje aan iemand te geven. Vraag is of de ontvanger daar blij en gelukkig van wordt. Herman heeft zo z’n bedenkingen. [naar artikel]
Met de bron in Wallonië en de monding in Vlaanderen is de Dender één van de grootste rivieren die volledig binnen onze landsgrenzen blijft. Maar toch dreigt bij onstuitbare regenval vooral overstromingsgevaar aan de Vlaamse kant. Hoe komt dat? En kunnen we de Denderstreek ooit waterdicht krijgen? We vroegen het aan hydroloog Patrick Willems (KU Leuven). [naar artikel]
FCV Dender heeft de stresstest doorstaan met 0-3-winst op Francs Borains. De promotie is een pluim op de hoed van Timmy Simons. De trainer transformeerde een degradatieploeg tot een neo-eersteklasser. En de gevestigde waarden in de hoogste klasse doen er maar beter aan om Dender niet te kleineren - zo weet Anderlecht. [naar artikel]
Het moet niet altijd een pannenkoek zijn: in België hebben we minstens even lekkere wafels. Ter gelegenheid van de ‘internationale dag van de wafel’ vroegen we meester-patissier Herman Van Dender en zijn rechterhand Pascal De Deyne hoe je Luikse of Brusselse wafels zélf zo krokant of perfect gesuikerd krijgt.“Begin al zeker altijd met een volledig schoongemaakt wafelijzer", klinkt het. Daarnaast delen ze exclusieve recepten om er een succes van te maken. [naar artikel]
Origineel en nog goed voor het milieu ook, een boom als eindejaarsgeschenk. Bij de organisatie BOS+ zien ze het aantal geschonken bomen verdubbelen. ‘Het budget voor bedrijfsfeesten die niet doorgaan wordt nu al eens voor bomen gebruikt’, zegt Bert De Somviele, directeur van BOS+. [naar artikel]
Wie zoet is, krijgt lekkere marsepein. Maar vind je dat ook in de supermarkt? Herman Van Dender, gerenommeerde patissier-chocolatier en jurylid van... [naar artikel]
Of hij nu werkt met biscuit, chocolade of ijs: alles wat ‘Bake Off’-jurylid Herman Van Dender (57) maakt, valt in de smaak – ook bij de celebs. Zo mocht first lady Melania Trump al eens van zijn lekkernijen proeven. De chocolatier-patissier uit Brussel heeft door zijn werk al een groot stuk van de wereld kunnen zien, en hij werd op amper vijf jaar tijd hofleverancier. “De meesten doen daar tientallen jaren over.” Geen wonder dus dat hij niet meteen stond te springen om mee te doen aan ‘Bake Off’: “Ik wilde geen programma dat misschien zou spotten met dingen of ze in het belachelijke zou trekken.” [naar artikel]
Of hij nu werkt met biscuit, chocolade of ijs: alles wat ‘Bake Off’-jurylid Herman Van Dender (57) maakt, valt in de smaak – ook bij de celebs. Zo mocht first lady Melania Trump al eens van zijn lekkernijen proeven. De chocolatier-patissier uit Brussel heeft door zijn werk al een groot stuk van de wereld kunnen zien, en hij werd op amper vijf jaar tijd hofleverancier. “De meesten doen daar tientallen jaren over.” Geen wonder dus dat hij niet meteen stond te springen om mee te doen aan ‘Bake Off’: “Ik wilde geen programma dat misschien zou spotten met dingen of ze in het belachelijke zou trekken.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.