Het moet niet altijd een pannenkoek zijn: in België hebben we minstens even lekkere wafels. Ter gelegenheid van de ‘internationale dag van de wafel’ vroegen we meester-patissier Herman Van Dender en zijn rechterhand Pascal De Deyne hoe je Luikse of Brusselse wafels zélf zo krokant of perfect gesuikerd krijgt.“Begin al zeker altijd met een volledig schoongemaakt wafelijzer", klinkt het. Daarnaast delen ze exclusieve recepten om er een succes van te maken. [naar artikel]
Niets zo heerlijk als de geur van een verse, Luikse wafel die je tegemoet komt wanneer je er op straat voorbij wandelt. En ook een krokant Brussels exemplaar met slagroom smaakt altijd. Maar hoe krijg je die wafels zélf op een smakelijke manier uit je wafelijzer? En hoe zorg je ervoor dat de wafel niet in twee splitst? Bakexperte en ‘Bake Off’-jurylid Regula Ysewijn deelt 10 ultieme wafelgeboden en 2 exclusieve recepten. “Vervang boter nooit zomaar door iets anders.” [naar artikel]
Topchocolatier en -patissier Herman Van Dender test voor ons 10 melkchocolades met karamel en zeezout. Hij zoekt een lekker romige melkchocolade waarin je duidelijk de karamel en het zout proeft. [naar artikel]
Meester-patissier en -chocolatier Herman Van Dender proeft tien moelleuxgebakjes, vijf uit de koeltoog en vijf uit de diepvries. Hij zoekt niet alleen een zacht gebakje met een lopende kern, maar ook een karaktervolle chocoladesmaak. En die laatste blijkt moeilijk te vinden. [naar artikel]
De geur van een verse wafel in de stad is onweerstaanbaar. “Als ik zo’n kraampje of winkeltje passeer, moet ik er eentje kopen om meteen te verorberen”, bekent patissier Joost Arijs. Maar kunnen de voorverpakte exemplaren uit de supermarkt hem ook bekoren? De patissier proeft negen Luikse wafels en gaat op zoek naar de lekkerste. “Mooie, goudgeel gebakken suikerwafel.” [naar artikel]
Met Maria-Lichtmis in aantocht op 2 februari zetten we graag pannenkoeken op ons menu. Niet voldoende tijd om ze zelf te bakken of mislukken ze steeds? Patissier en Bake Off-jurylid Herman Van Dender test 10 verschillende kant-en-klare pannenkoeken uit voor jou: “deze zijn absoluut niet aangenaam om in te bijten.” Voor wie toch liever zin heeft in een versgebakken pannenkoek, deelt Van Dender zijn exclusief recept. “Het deeg moet in je mond smelten.” [naar artikel]
Meester-chocolatier en -patissier Herman Van Dender proeft voor ons tien paaseitjes van melkchocolade met een vulling van praliné. Waar hij naar zoekt, zijn eitjes die hem blij maken. Niet alleen door hun kleurrijke verpakking, maar vooral door hun smaak: een lekkere combinatie van melkchocolade en praliné. [naar artikel]
Om mee te nemen naar school of gewoon gezellig in het weekend bij het ontbijt: met verse sandwiches van de bakker kan je weinig mis doen. Maar hoe zit het met die uit de supermarkt? Meester-patissier en ‘Bake Off’-jurylid Herman Van Dender neemt de proef op de som en test tien voorverpakte sandwiches: “Deze stinkt zelfs een beetje.” [naar artikel]
Meester-patissier Brecht Van Poucke van bakkerij/patisserie Painture in Oedelem/Beernem proeft samen met zijn gezin 10 keer vanille-ijs. Naar hét belangrijkste ingrediënt is het hard zoeken: waar is de vanille? [naar artikel]
Wie zoet is, krijgt lekkere marsepein. Maar vind je dat ook in de supermarkt? Herman Van Dender, gerenommeerde patissier-chocolatier en jurylid van... [naar artikel]
In Elen is zaterdagavond het wereldrecord wafels bakken verbroken. Driehonderd vrijwilligers bakten in 24 uur maar liefst 26.200 wafels. “Zelfs als we iedere inwoner van Dilsen-Stokkem er eentje geven, hebben we er nog 5.000 over.” [naar artikel]
Elke chocoladeliefhebber weet: aan de smaak van brownies kan je maar moeilijk weerstaan. Maar wat als je geen tijd hebt om zelf verse exemplaren te bakken? Met welke brownies uit de supermarkt ben je dan het best én het goedkoopst af? Herman Van Dender, Patissier-chocolatier van het jaar 2023 in Brussel, smult van acht verschillende voorverpakte brownies uit de supermarkt op zoek naar het antwoord. “Geslaagd, glutenvrij én lekker van smaak.” [naar artikel]
Meester-patissier en chocolatier Herman Van Dender proefde voor ons tien sintfiguren in pure chocolade uit de supermarkt. Waar hij vooral naar zocht, was de unieke smaak van cacao. Maar het werd een lastige zoektocht. [naar artikel]
25.000 wafels bakken in 24 uur tijd. Dat is het wereldrecord waar de ouderraad van basisschool De Twinkelaar in Elen vollebak voor gaat. Een echt huzarenstukje. [naar artikel]
De ouderraad van basisschool De Twinkelaar in Elen (Dilsen-Stokkem) wil op vrijdag 1 en zaterdag 2 april een wereldrecord wafels bakken vestigen. “Het is een spontaan idee van een leuke groep vrijwilligers,” zegt Berth Gonnissen. “Op vrijdag 1 april om 17 uur beginnen we. We gaan 24 uur door tot zaterdag 2 april om 17 uur. In deze 24 uur willen we 25.000 wafels bakken.” [naar artikel]
Het speculooskoekje van Lotus - Biscoff - is niet alleen in ons land populair: het is het vijfde populairste koekje ter wereld. Maar komt die ook als lekkerste uit een blinde smaaktest? Topchocolatier en hofleverancier Herman Van Dender proeft tien speculoosjes van A- en huismerken. Hij buist er twee en kiest een verrassende winnaar. “Dit zou ik geen speculoos noemen.” [naar artikel]
Of je nu al vol zit na de aperitiefhapjes of niet: tijdens de feestdagen eet je ook nog een dessert en een koekje bij de koffie. Zin om zelf eentje te bakken dit jaar? Dan heeft patissier Sander Goossens van patisserie Leo in Antwerpen de ultieme baktips. “Alles begint bij de ingrediënten”, vertelt de expert. Welke koekjes bak je makkelijk zelf? En waar moet je op letten bij de ingrediënten? Hij deelt tips voor gevorderde én beginnende bakkers, samen met een exclusief recept. [naar artikel]
Een boterham met hagelslag – of zeg maar muizenstrontjes – is voor kinderen een feest. Maar welke melkchocoladehagelslag is de lekkerste volgens Herman Van Dender? De Brusselse chocolatier van het jaar en hofleverancier proeft negen verschillende merken uit de supermarkt, maar strooit niet met complimenten: “Ik heb geen idee wat ik hier proef, wat is dit?” Welke hagelslag kan Van Dender wel bekoren? [naar artikel]
Een boterham met hagelslag – of zeg maar muizenstrontjes – is voor kinderen een feest. Maar welke melkchocoladehagelslag is de lekkerste volgens Herman Van Dender? De Brusselse chocolatier van het jaar en hofleverancier proeft negen verschillende merken uit de supermarkt, maar strooit niet met complimenten: “Ik heb geen idee wat ik hier proef, wat is dit?” Welke hagelslag kan Van Dender wel bekoren? [naar artikel]
Op zoek naar de lekkerste chocolade Sinterklaasfiguren voor je kinderen? De keuze is vaak enorm in de supermarkt. Wij laten ze proeven door topchocolatier Herman Van Dender, zes melk- en zes witte chocoladefiguren, en vragen welke de Sint beter wel of liever niet in de schoentjes van brave kinderen stopt. [naar artikel]
Goede bakvormen zijn het halve werk als je aan cake of taart begint. Maar hoe zorg je ervoor dat ze niet roesten en dat je halve cake niet telkens aan de bodem blijft plakken? Regula Ysewijn is dol op taarten bakken, en dus de ideale expert om advies te vragen over bakken en bakvormen. [naar artikel]
25.000 wafels bakken in 24 uur, een wereldrecordpoging dat basisschool De Twinkelaar in Dilsen-Stokkem wil halen. Met 2700 kilogram aan ingrediënten en 36 wafelijzers zijn ze klaar om de strijd aan te gaan. De leerlingen maken morgen overdag het deeg klaar en vanaf vijf uur in de namiddag gaat de recordpoging van start tot zaterdag vijf uur. Na de recordpoging worden de wafels uitgedeeld aan verenigingen, maar ook alle inwoners van het dorpje Elen mogen een pak wafels komen afhalen. [naar artikel]
Goede bakvormen zijn het halve werk als je aan cake of taart begint. Maar hoe zorg je ervoor dat ze niet roesten en dat je halve cake niet telkens aan de bodem blijft plakken? Regula Ysewijn is dol op taarten bakken, en dus de ideale expert om advies te vragen over bakken en bakvormen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.