Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Gazet van Antwerpen

Oorlog is ‘big business’: wapenindustrie is grote winnaar van oorlog in Oekraïne

11/05/2022 - 07:56
"Wat corona was voor de farmasector, lijkt de oorlog in Oekraïne te worden voor de wapenindustrie: een godsgeschenk. Want hoe cynisch het ook klinkt: oorlog is ‘big business’. Dit jaar alleen al zal de sector met 7 procent groeien."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Oorlog is ‘big business’: wapenindustrie is grote winnaar van oorlog in Oekraïne (11/05/2022 - Gazet van Antwerpen)

Wat corona was voor de farmasector, lijkt de oorlog in Oekraïne te worden voor de wapenindustrie: een godsgeschenk. Want hoe cynisch het ook klinkt: oorlog is ‘big business’. Dit jaar alleen al zal de sector met 7 procent groeien. [naar artikel]


2. De verborgen winnaar van de oorlog in Oekraïne: de wapenindustrie. ‘Iedereen is wakker geschoten’ (04/08/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


3. ‘Iedereen is wakker geschoten’: de wapenindustrie, de enige die wint bij oorlog (04/08/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


4. Live - Poetin roept Russische wapenindustrie op om sneller te produceren voor oorlog in Oekraïne (23/12/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


5. Het gebrek aan een wapenindustrie is Europa’s grootste achilleshiel in deze oorlog (17/01/2023 - Het Belang van Limburg)

Het had veel voeten in de aarde, maar er worden nu toch Westerse tanks aan Oekraïne geleverd. Het Verenigd Koninkrijk stuurt 12 Challenger 2’s, Polen 14 Leopard 2’s, tenminste als fabrikant Duitsland akkoord is. Bondskanselier Olaf Scholz lijkt nu toch overstag te gaan en zelf ook een aantal Leopards te willen leveren. Dat kan andere landen aanzetten eveneens hun tanks over te dragen aan Oekraïne. [naar artikel]


6. Zijn ‘de slechten’ nu ‘de goeien’? Hoe de oorlog in Oekraïne ook het vieze geurtje rond de Belgische wapenindustrie doet verdwijnen (14/04/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


7. Hoe de oorlog in Oekraïne het vieze geurtje rond Belgische wapenindustrie doet verdwijnen (14/04/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


8. ‘De tijd van nooit meer oorlog is voorbij’: waarom we door Rusland anders naar de Belgische wapenindustrie kijken (14/04/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


9. “Als de oorlog in Oekraïne ooit eindigt, moet de wapenindustrie ook kunnen afschalen” (09/07/2023 - Het Belang van Limburg)

Er is een morele grens verlegd in de Westerse steun aan Oekraïne. Voor het eerst zullen de Verenigde Staten clustermunitie leveren. “Een moeilijke beslissing”, zo zei de Amerikaanse president Joe Biden, maar volgens hem hebben de Oekraïeners het nodig. Het land kampt al een hele tijd met een chronisch gebrek aan munitie. Nu Oekraïne in het tegenoffensief is gegaan, is dat probleem alleen nog maar prangender geworden. De Russische linies doorbreken vergt veel vuurkracht, terwijl de Westerse voorraden aan reguliere granaten zienderogen slinken. [naar artikel]


10. Business AM wordt Business AI – deel 0 (04/08/2021 - Express)

Lees dit artikel: Business AM wordt Business AI – deel 0 Business AM krijgt een op kunstmatige intelligentie gebaseerd beursplatform Omdat we bij Business AM alle vormen van vooruitgang omarmen – en welk soort vooruitgang is tastbaarder dan technologische vooruitgang? – bieden we vanaf september een hoogtechnologisch voorspelmodel voor de beurs aan. Dat model zal gebruik maken van AI, of kunstmatige intelligentie, en is uniek voor […] Lees dit artikel: Business AM wordt Business AI – deel 0 [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!