11/05/2022 - 09:00
"De eerste halve finale zit erop. Topfavoriet Oekraïne mag zoals verwacht door naar de finale. Maar ook Nederland kon een plekje bemachtigen. De Nederlandse kandidaat S10 werd als allerlaatste afgeroepen. Morgen staat onze Jérémie Makiese in de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival. Onze reporter Aagje Vanthomme blikt vooruit."

1. Zagen we gisteravond al winnaar van Songfestival aan het werk? Dit zegt onze reporter ter plaatse (11/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

De eerste halve finale zit erop. Topfavoriet Oekraïne mag zoals verwacht door naar de finale. Maar ook Nederland kon een plekje bemachtigen. De Nederlandse kandidaat S10 werd als allerlaatste afgeroepen. Morgen staat onze Jérémie Makiese in de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival. Onze reporter Aagje Vanthomme blikt vooruit. [naar artikel]

2. Wat staat er nog op het programma van Jérémie Makiese op het Songfestival? Onze reporter ter plaatse blikt vooruit (13/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Jérémie Makiese mag naar de finale van het Eurovisiesongfestival. België werd als eerste afgeroepen. Onze reporter ter plaatse, Aagje Vanthomme, kon het allemaal vanop de eerste rij volgen in Turijn. [naar artikel]

3. Op het strand van Oostende is gisteravond tumult uitgebroken. 15 combi's kwamen ter plaatse  (13/08/2020 - VRT NWS)

In Oostende is de politie gisteren met 15 combi's moeten tussenkomen om een gevecht stil te leggen op het strand. Het ging om een ruzie tussen twee families. De politie had vooral ook veel werk om toeschouwers op afstand te houden. [naar artikel]

4. Vijftigtal Club-fans met Bengaals vuur kwamen gisteravond spelersbus uitwuiven: politie massaal ter plaatse, Club Brugge veroordeelt samenscholing (29/10/2020 - Het Laatste Nieuws)

Minstens een vijftigtal supporters van Club Brugge hebben woensdagavond voor oproer gezorgd aan het Belfius Base Camp, het trainingscomplex in Westkapelle. Ze kwamen hun favoriete ploeg uitwuiven toen die met de bus vertrok naar Jan Breydel voor de Champions League-match tegen Lazio Roma en hadden vuurwerk bij zich. De politie kwam massaal ter plaatse. Club Brugge veroordeelt de samenscholing. “Dit kan absoluut niet.” [naar artikel]

5. Na dopingperikelen en zware val wil oud-winnaar Nairo Quintana zich tonen in Giro: “Een winnaar blijft altijd een winnaar, ook als er iets misgaat” (24/04/2024 - Het Belang van Limburg)

De Colombiaanse wielrenner Nairo Quintana is vastbesloten van start te gaan in de Ronde van Italië, de koers die hij exact tien jaar geleden won. De renner van Movistar is nog herstellende van zijn verwondingen die hij opliep door een zware val in de Ronde van Catalonië, maar rijdt straks dus wel de Giro. [naar artikel]

6. VIDEO. Live verbinding met reporter ter plaatse loopt mis (06/06/2017 - Gazet van Antwerpen)

Live televisie blijft altijd spannend. Dat heeft VRT-journaliste Kathleen Cools al meermaals meegemaakt, en dinsdagavond gebeurde het opnieuw tijdens de uitzending van het Canvas-programma ‘TerZake’. Toen er contact werd gezocht met Midden-Oosten-correspondent Sander van Hoorn in Beirut (Libanon), liep het even mis. Gelukkig kon de presentatrice er hartig om lachen en werd de verbinding even later alsnog tot stand gebracht. [naar artikel]

7. Van uw geheimzinnige reporter ter plaatse, Willem Elsschot (16/01/2018 - De Morgen)

Willem Elsschot als journalist? Bijna niemand weet dat de schrijver van Het dwaallicht kort na WO I aan de slag was voor de Nieuwe Rotterdamsche Courant (NRC). De kronieken over het opkrabbelende Antwerpen zijn nu verzameld in een luxueus geïllustreerd boek. [naar artikel]

8. De reporter ter plaatse: er is helaas nog altijd ruimte voor verbetering (04/02/2018 - De Morgen)

“De populairste en vaakst voorkomende verslagvorm in de moderne tv-geschiedenis is de zogenaamde ‘staande reporter’. De reporter staat live ter plaatse en dat is goed, want de kijker is waar hij wil zijn: op de plaats van de actie. En zijn geliefkoosde zender is erbij.” [naar artikel]

9. VRT NWS Live: Klimaatmars in Brussel van start gegaan, onze reporter is ter plaatse (27/01/2019 - VRT NWS)

Vandaag is er opnieuw klimaatmars. Deze keer zakken niet alleen jongeren af naar Brussel, maar ook veel andere deelnemers stappen mee. De mars is net gestart en onze reporter Ann De Bie staat tussen mensen.  De organisatoren verwachten zo'n 30.000 mensen. Bekijk hier de VRT NWS live.  [naar artikel]

10. Onze reporter ter plaatse wordt meegesleurd door enthousiaste klimaatbrossers (31/01/2019 - De Standaard)

Voor de vierde week op rij betogen jongeren vandaag in Brussel voor het klimaat. Ook onze reporter ter plaatse volgt alles live op de voet. En dat is niet altijd zonder risico, zo werd ze even meegesleurd door het enthousiasme van de spijbelende jongeren. [naar artikel]