De prijzen die restaurants aan hun leveranciers moeten betalen, gaan door het dak. De vrees voor een golf van faillissementen groeit. “Op restaurant gaan zal iets exclusiefs worden.” [naar artikel]
De prijzen die restaurants aan hun leveranciers moeten betalen, gaan door het dak. Kip is in vier weken tijd dubbel zo duur geworden en filet pur kost zo veel dat het gewoon van de kaart kan verdwijnen. De vrees voor een golf aan faillissementen groeit. “Op restaurant gaan zal iets exclusiefs worden.” [naar artikel]
Zondag liep het moratorium op faillissementen af, een noodmaatregel van de overheid om bedrijven te beschermen tegen een gedwongen bankroet als gevolg van de coronacrisis. Ondernemersorganisaties houden hun hart vast voor de komende weken. Het moratorium beschermde ondernemingen tegen faillissementen en inbeslagnames in een periode waarbij de inkomsten dalen of zelfs helemaal wegvallen en de […] The post Vrees voor golf faillissementen na einde bescherming appeared first on Business AM. [naar artikel]
22:11 De New Yorkse beurzen sloten stevig lager. Vooral bankaandelen zagen af door een vrees voor een golf aan faillissementen na de val van Silvergate Capital. Silicon Valley Bank kelderde met 60 procent n... [naar artikel]
Momenteel lijkt het op de kenmerkende stilte voor de storm. Maar volgens een studie van de Bank voor Internationale Betalingen zou het ergste op het vlak van faillissementen nog moeten komen. [naar artikel]
De meeste winkels mogen volgens het exitplan in fases pas op 11 mei weer open, cafés en restaurants zelfs ten... The post Horeca: ‘Zonder extra steun dreigt golf aan faillissementen’ appeared first on Business AM. [naar artikel]
Komt er dan toch een serieuze domper op de economische feestvreugde? Voka Limburg maakt zich in zijn conjunctuurvooruitzichten alleszins op voor een golf van faillissementen en stijgende werkloosheid vanaf het najaar. [naar artikel]
De horeca mag dan al een maand opnieuw open zijn, toch is volgens HR-bedrijf SD Worx nog maar een 55 procent van het personeel aan de slag in onze cafés en restaurants. “Naar het eind van het jaar toe vrezen we voor een significant aantal faillissementen”, zegt Steven Rosseel van SD Worx. “Verschillende cafés of restaurants zijn momenteel zelfs nog volledig dicht.” [naar artikel]
Bijna een kwart van de restaurants in de provincie Antwerpen die volledige bediening aan tafel aanbieden, zit vandaag in zware financiële problemen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van Graydon, een specialist in bedrijfsinformatie. [naar artikel]
GenkNauwelijks anderhalf jaar na de opening van brasserie Bar Bib op het Stadsplein in Genk heeft de raad van bestuur de boeken alweer neergelegd. “De marges in de horeca zijn flinterdun, waardoor verder investeren onverantwoord was”, zucht zaakvoerder Luc Vandeweyer. De faling is de zoveelste in een lange reeks van Limburgse horecazaken die onlangs op de fles gingen. Intussen waarschuwt Horeca Vlaanderen voor een nieuwe golf van faillissementen in de sector. “Er moet dringend iets veranderen of er blijven binnenkort geen cafés en restaurants meer over.” [naar artikel]
01:00 De prijzen stijgen in ons land veel sneller dan in onze buurlanden. En dat komt vooral doordat cafés, restaurants en telecomoperatoren te duur zijn. [naar artikel]
Is het stilte voor de storm? Van de faillissementengolf die velen vreesden, is vooralsnog niets te merken. Meer nog: de... The post Golf aan faillissementen blijft uit, met dank aan staatsinfuus appeared first on Business AM. [naar artikel]
01:02 De golf aan faillissementen in ons land blijft rollen en sleurt vooral Vlaamse ondernemingen mee. Met ruim 4.300 faillissementen in het Vlaams Gewest is 2023 op weg naar een record. [naar artikel]
Filet d’Anvers is op weg naar een Europees label. Dat moet het typische ossegerookt van bij ons beschermen in kwaliteit en goedkopere bereidingen onder dezelfde naam verbieden. Vleeswarenbedrijf LMJ in Schoten neemt het initiatief en het is nu aan andere producenten om al dan niet mee in het verhaal te stappen. Niet elke filet d’Anvers zal nog filet d’Anvers mogen heten. [naar artikel]
Nu de skivakantie voorbij is, wachten mensen al eens met het weghalen van de dakkoffer van de wagen. Maar dat doe je beter niet. Het is immers slecht voor je portefeuille. Zelfs het even laten staan van de dakrails, komt je ‘duur’ te staan. [naar artikel]
De roaring twenties, dat was ook de middenklasse die tijd en geld had om op restaurant te gaan. Niet de dure chique restaurants, maar de nieuwe soort: de brasserie. De Canterbury aan de Brusselse Emile Jacqmainlaan was destijds de topper in het genre. Vanuit heel Vlaanderen kwamen ze naar daar voor de nieuwigheid van chef Joseph Niels: de filet americain. “Mijn grootvader bedacht zelf die naam”, zegt zijn kleinzoon Philippe. “Filet americain, dat deed toen dromen.” [naar artikel]
De Franstalige Brusselse rechtbank van koophandel heeft dinsdag 10 faillissementsvonnissen uitgesproken voor een Brusselse restaurantgroep. De groep baat elf restaurants uit, waaronder enkele bekende zoals La Maison du Cygne op de Grote Markt. Dat meldt Patrick De Wolf, voorzitter van de Brusselse rechtbank van koophandel. De verschillende restaurants zijn eigendom van de broers Beyaz en verkeerden al enige tijd in financieel slechte papieren. Door de faillissementen staan een 160-tal banen op de tocht. [naar artikel]
18:23 Voor het eerst schieten de faillissementen naar het niveau van voor de coronapandemie, met de vrees dat de cijfers straks verder omhoog gaan. Vooral horeacazaken, aannemers en transporteurs gaan op de... [naar artikel]
Filet d’Anvers is op weg naar een Europees label. Dat moet het typische ossegerookt beschermen in kwaliteit en goedkopere bereidingen onder dezelfde naam verbieden. Vleeswarenbedrijf LMJ in Schoten neemt het initiatief en het is nu aan andere producenten om al dan niet mee in het verhaal te stappen. Niet elke filet d’Anvers zal nog filet d’Anvers mogen heten. [naar artikel]
De Amerikaanse staat New York verscherpt de regels voor restaurantbezoeken uit vrees voor een tweede coronagolf. Restaurants en bars mogen voortaan... [naar artikel]
Steve Vancauwenberghe van Filet d’Anvers in de Lange Lobroekstraat komt op voor zijn eigen restaurant én hij breekt tevens een lans voor de Slachthuisbuurt waar het is gevestigd. “De variatie is hier groter dan je denkt.” [naar artikel]
Het is maandag en je hebt het druk, maar wil wel van een heerlijk avondmaal genieten? Komt goed uit dan dat je dit bordje filet mignon met groenten... [naar artikel]
21:33 Het aantal faillissementen in het wegtransport ligt de helft hoger dan in de periode voor corona. Ook de pakjeskoeriers krijgt rake klappen. ‘Veel kleinere spelers krijgen de hogere loonkosten en duur... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.