Steve Vancauwenberghe van Filet d’Anvers in de Lange Lobroekstraat komt op voor zijn eigen restaurant én hij breekt tevens een lans voor de Slachthuisbuurt waar het is gevestigd. “De variatie is hier groter dan je denkt.” [naar artikel]
Waarom is vlees voor ons zo belangrijk, zelfs in die mate dat als we het schrappen, we het per se willen vervangen, door bijvoorbeeld een quornburger, of in de toekomst mogelijk door labovlees? “Onze gehechtheid aan vlees is historisch te verklaren”, zegt voedingsbioloog Frederic Leroy (VUB). “Vlees stond vroeger centraal in onze behoeftendriehoek: voedsel, verhaal en gemeenschap.” Maar onze verhouding tot vlees is intussen scheefgegroeid, en daar moet iets aan gebeuren, waarschuwt hij. [naar artikel]
Supermarktketen Aldi haalt een aantal loten Filet De York van het merk Délifin uit de rekken omdat ze mogelijk besmet zijn met salmonella. [naar artikel]
Delhaize haalt zijn vleesproduct "Filet d’Anvers Supérieur" uit de rekken na het vinden van een bacterie. Klanten wordt gevraagd om het product terug te brengen naar de winkel. [naar artikel]
07:20 Beleggers die weten welke richting de economie uitgaat, kunnen daar stevig aan verdienen. Dankzij de opmars van ‘big data’ duiken nieuwe en snellere indicatoren op. Al is de prijs van filet pur soms n... [naar artikel]
Het gerookte rundvlees van Filet d’Anvers en de gevulde speculaas van het Kontichse Specfour zijn uitgeroepen tot erkende Vlaamse streekproducten. De erkenningsronde is de derde en laatste van 2017 en erkent producten uit vier van de vijf Vlaamse provincies. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.