Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Gazet van Antwerpen

Filet d'Anvers: uit liefde voor het vlees

15/07/2017 - 19:58
"Steve Vancauwenberghe van Filet d’Anvers in de Lange Lobroekstraat komt op voor zijn eigen restaurant én hij breekt tevens een lans voor de Slachthuisbuurt waar het is gevestigd. “De variatie is hier groter dan je denkt.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Filet d'Anvers: uit liefde voor het vlees (15/07/2017 - Gazet van Antwerpen)

Steve Vancauwenberghe van Filet d’Anvers in de Lange Lobroekstraat komt op voor zijn eigen restaurant én hij breekt tevens een lans voor de Slachthuisbuurt waar het is gevestigd. “De variatie is hier groter dan je denkt.” [naar artikel]


2. Filet pur, veggieburger of labovlees: waarom we zo gehecht zijn aan dat stukje "vlees" op ons bord (28/04/2018 - VRT NWS)

Waarom is vlees voor ons zo belangrijk, zelfs in die mate dat als we het schrappen, we het per se willen vervangen, door bijvoorbeeld een quornburger, of in de toekomst mogelijk door labovlees? “Onze gehechtheid aan vlees is historisch te verklaren”, zegt voedingsbioloog Frederic Leroy (VUB). “Vlees stond vroeger centraal in onze behoeftendriehoek: voedsel, verhaal en gemeenschap.” Maar onze verhouding tot vlees is intussen scheefgegroeid, en daar moet iets aan gebeuren, waarschuwt hij.  [naar artikel]


3. Hoe rijper, hoe rijker Soms rijpt het vlees tien weken. Zelfs twaalf. 'De smaak wordt veel rijker', zegt Filip Rondou, de slager waar Jeroen Meus zijn vlees haalt. Soms komt dat vlees van koeien uit Spanje, maar even vaak van beesten die in het n (11/04/2019 - De Morgen)

[naar artikel]


4. Het ‘leeuwendieet’ bestaat uit vlees, vlees en nog eens vlees: ‘We zijn echt niet goed bezig met onze voeding’ (10/01/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


5. De vakman zijn vlees Slager, dat ben ik 'Bij de verbouwingen zei de architect: 'We zullen de traiteur vooraan plaatsen.' 'Neen', zei ik. 'Vlees. De mensen moeten vlees zien. Ik ben een slager.' Hendrik en Evelyne Dierendo (13/04/2019 - De Morgen)

[naar artikel]


6. Aldi haalt Filet De York uit de rekken voor salmonella (01/12/2018 - Het Nieuwsblad)

Supermarktketen Aldi haalt een aantal loten Filet De York van het merk Délifin uit de rekken omdat ze mogelijk besmet zijn met salmonella. [naar artikel]


7. "Filet d’Anvers Supérieur" van Delhaize na aantreffen bacterie uit de rekken (22/03/2019 - VRT NWS)

Delhaize haalt zijn vleesproduct "Filet d’Anvers Supérieur" uit de rekken na het vinden van een bacterie. Klanten wordt gevraagd om het product terug te brengen naar de winkel. [naar artikel]


8. Filet d'Anvers, nu uit Antwerpen (13/04/2019 - De Morgen)

[naar artikel]


9. Voorspel de economie met satellieten en filet pur (06/08/2016 - De Tijd)

07:20 Beleggers die weten welke richting de economie uitgaat, kunnen daar stevig aan verdienen. Dankzij de opmars van ‘big data’ duiken nieuwe en snellere indicatoren op. Al is de prijs van filet pur soms n... [naar artikel]


10. Filet d’Anvers en Kontichs Specfour erkend als Vlaamse streekproducten (03/10/2017 - Gazet van Antwerpen)

Het gerookte rundvlees van Filet d’Anvers en de gevulde speculaas van het Kontichse Specfour zijn uitgeroepen tot erkende Vlaamse streekproducten. De erkenningsronde is de derde en laatste van 2017 en erkent producten uit vier van de vijf Vlaamse provincies. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!