Na restaurants Zilte en Hof van Cleve mag ook restaurant Boury in Roeselare zichzelf een driesterren restaurant noemen. Helemaal op het einde werd chef Tim Boury nog even het podium opgeroepen om zijn vest te komen ophalen. Drie restaurants kregen een tweede ster en zestien restaurants kregen ook een eerste Michelinster. [naar artikel]
Na restaurants Zilte en Hof van Cleve mag ook restaurant Boury in Roeselare zichzelf een driesterren restaurant noemen. Helemaal op het einde werd chef Tim Boury nog even het podium opgeroepen om zijn vest te komen ophalen. Drie restaurants kregen een tweede ster en zestien restaurants kregen ook een eerste Michelinster. [naar artikel]
Maandag wordt de nieuwe Michelingids voorgesteld. Maar ten huize Gert De Mangeleer (41) is er dit weekend voor het eerst in elf jaar eens geen stress om de sterren, want zijn restaurant Hertog Jan sluit over een maand. “Gert is duidelijk rustiger dan normaal in november”, zegt zijn vrouw Annelies Koukuyt (40). Toch timmert de chef al aan vier projecten voor het leven na zijn sterrenrestaurant. [naar artikel]
Met drie maanden vertraging worden straks de nieuwe Michelinsterren voor België en Luxemburg uitgereikt. Behoudt ons land met Hof van Cleve van Peter Goossens en Zilte van Viki Geunes haar twee driesterrenrestaurants? En welke nieuwe parels verschijnen er aan het Belgische culinaire firmament? Volg het hier vanaf 12 uur live op de voet! [naar artikel]
Restaurant Hertog Jan at Botanic met chef Gert De Mangeleer mag ook een tweede ster in ontvangst nemen. Het restaurant bevindt zich in het pas geopende hotel The Botanic Sanctuary in Antwerpen. Hertog Jan was ook al de hoogste nieuwkomer in Gault&Millau. [naar artikel]
Nadat Gert De Mangeleer zijn restaurant Hertog Jan met drie sterren sloot in 2018, kreeg hij deze week opnieuw twee sterren in één keer voor de nieuwe Hertog Jan at Botanic in Antwerpen. Dat hij lekker eten kan serveren, staat vast, maar waar tafelt hij zelf graag als hij niet in de keuken staat? Waar bestelt hij zijn frietjes of waar schuift hij aan de bar aan na een drukke shift? Hij deelt zijn 7 favoriete eetadressen in Antwerpen, Brussel, Brugge en Leuven. [naar artikel]
Limburg mag drie Michelinsterren bijschrijven. Restaurant Julemont in Château Wittem kreeg maandag in één keer twee Michelinsterren. Hans Kinkartz van Atelier in Gulpen heeft zijn eerste Michelinster te pakken. Voor de Limburger Bas van Kranen, chef-kok van Flore in Amsterdam, waren er twee sterren én een groene ster. [naar artikel]
Topchef Jorän De Backer en zijn vrouw Nathalie hebben het met een uitzonderlijk boek voor elkaar gekregen de geheimen van de historische Vlaeykensgang zoetjes te ontrafelen. Dit ter ere van de vijftigste verjaardag van hun restaurant Sir Anthony Van Dijck, waar filmacteur Charlton Heston nog van de klassieke gemarineerde zalm smulde. Het verhaal van drie generaties chefs die de inspecteurs van GaultMillau en Michelin liever niet bij hen zien tafelen: “Dat we gewoon een brasserie wilde blijven, viel bij hen niet in goede aarde.” [naar artikel]
Pure C, het restaurant van de bekende Nederlandse chef Sergio Herman, prijkt niet langer op de lijst met Michelinsterren in Nederland. Afgelopen jaar kreeg het restaurant er nog twee. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.