Culinair auteur en foodie Luc Hoornaert gaat op zoek naar vier uitstekende bereidingen van populaire gerechten. [naar artikel]
Kant-en-klaarmaaltijden, ze zijn snel en gemakkelijk, maar zijn ze ook gezond? "Over eten" doet de test. Drinken we in de toekomst onze maaltijden? Danira leeft drie weken op shakes. En Kobe gaat op bezoek bij schrijfster én diabetespatiënte Lize Spit. Of hoe eten vooral rekenen wordt. [naar artikel]
Samen eten is niet alleen gezellig, het is ook bevorderlijk voor ons welbevinden. En vooral: het versterkt de band tussen mensen. [naar artikel]
Samen eten is niet alleen gezellig, het is ook bevorderlijk voor ons welbevinden. En vooral: het versterkt de band tussen mensen. [naar artikel]
Leerlingen moeten gezonder eten op school: minder martino’s, meer broodjes met hummus, zegt Vlaams Instituut Gezond Leven. Maar de directie moet het natuurlijk ook willen: “Sommige scholen vragen zelf minder gezonde maaltijden.” [naar artikel]
Veganistisch eten? Volgens Annelies Van Mol, bekend van de Antwerpse winkel Tartelies, kan het een feest zijn voor het oog én de smaakpapillen. In haar nieuwe boek Gezond zondigen en hartig genieten reikt ze lezers recepten aan om vaker voor plantaardig te kiezen. Onder meer een twist op de Vlaamse klassieker balletjes in tomatensaus komt aan bod. [naar artikel]
Drie Albanezen stonden in Mechelen voor de strafrechter omdat ze betrokken waren bij 22 inbraken in vestigingen van beenhouwerij Renmans. Daarbij braken ze telkens de geldautomaat open. Opvallend: soms aten ze ter plaatse ook charcuterie op. “De balletjes in tomatensaus waren enorm lekker”, verklaarde één van de dieven. [naar artikel]
Uit de vijf wereldkeukens, gebundeld in één boek met de naam ‘Wereldballen. Honderd recepten om balletjes in tomatensaus te maken.’ Jelte Van Roy (41) uit Mortsel deed haar opzoekwerk en maakte ze àllemaal. “Als er rust is, ontstaan er projectjes in mijn hoofd. Normaal heb ik de tijd niet om ze uiteindelijk af te maken. Nu wel.” [naar artikel]
Gezonde goede voornemens? Check! Maar moet je dat stoofvlees dan voorgoed aan de kant schuiven? En wat met die balletjes in tomatensaus? Sandra Bekkari deelt op dag 10 van de ‘Start Gezond’-challenge 4 tips om Vlaamse klassiekers een tikkeltje gezonder, maar minstens even lekker te maken. “Zelfs van het meest klassieke ‘aardappelen-groenten-vlees’-potje kan je nog een evenwichtige maaltijd maken.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.