Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Pogingen Kremlin om info over gesneuvelde Russische soldaten te censureren zouden omgekeerde effect hebben

08/06/2022 - 16:40
"De inspanningen van het Kremlin om info over gesneuvelde Russische soldaten en de verplichte mobilisatie in de zelfverklaarde Volksrepublieken Loegansk en Donetsk te censureren, zouden de binnenlandse spanningen in Rusland alleen maar verergeren en de weerstand tegen de oorlog in Oekraïne voeden. Dat meldt de Amerikaanse denktank ‘Institute for the Study of War’ (ISW)."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Pogingen Kremlin om info over gesneuvelde Russische soldaten te censureren zouden omgekeerde effect hebben (08/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

De inspanningen van het Kremlin om info over gesneuvelde Russische soldaten en de verplichte mobilisatie in de zelfverklaarde Volksrepublieken Loegansk en Donetsk te censureren, zouden de binnenlandse spanningen in Rusland alleen maar verergeren en de weerstand tegen de oorlog in Oekraïne voeden. Dat meldt de Amerikaanse denktank ‘Institute for the Study of War’ (ISW). [naar artikel]


2. Oekraïens VN-ambassadeur leest laatste berichtjes voor van gesneuvelde Russische soldaat: “Mama, dit is zo zwaar” (01/03/2022 - Het Belang van Limburg)

De Oekraïense VN-ambassadeur Sergiy Kyslytsya heeft maandag voor de Algemene Vergadering van de VN een volgens hem laatste sms-bericht voorgelezen van een inmiddels gesneuvelde Russische soldaat en zijn moeder. Voordat hij zijn formele verklaring aflegde tijdens een spoedzitting over de Russische invasie in Oekraïne, hield Kyslytsya een afdruk omhoog van een screenshot van de sms’jes van de soldaat die hij enkele ogenblikken voor zijn dood zou verzonden hebben. [naar artikel]


3. Oorlog in Oekraïne: NAVO gaat uit van tot 15.000 gesneuvelde Russische soldaten (24/03/2022 - Knack)

Volg hier al onze updates over de Russische invasie in Oekraïne. [naar artikel]


4. Gesneuvelde ‘kontraktniki’: onderzoek naar 1.744 dode Russische soldaten toont dat ze vooral uit arme gebieden komen (30/04/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


5. Gesneuvelde Russische generaal-majoor was al tien jaar met pensioen maar werd voor de oorlog opgeroepen als gevechtspiloot (25/05/2022 - Gazet van Antwerpen)

Boven Popansa, in de Donbas, is de hoogste luchtmachtofficier aan het front gesneuveld. Zijn jachtvliegtuig werd door het Oekraïense leger uit de lucht geschoten met een Stinger-raket. Generaal-majoor Kanamat Botashev (63) had er al een loopbaan in het leger opzitten maar werd uit zijn vervroegd pensioen gehaald om ingezet te worden in Oekraïne, bij gebrek aan ervaren gevechtspiloten. [naar artikel]


6. Live - Oekraïne en Rusland ruilen gesneuvelde militairen - ‘Zeker 80.000 Russische soldaten gesneuveld’ (04/06/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


7. “Iedereen is dronken en er is geen eten”: wanhoop bij families gesneuvelde Russische rekruten (14/10/2022 - Het Belang van Limburg)

Yevgeny Bizyaev is de eerste rekruut waarvan in de Russische media bevestigd is dat hij gesneuveld is in Oekraïne. Uit getuigenissen van radeloze familieleden blijkt dat al veel meer mannen snel stierven nadat ze opgeroepen werden. Hun dood wordt vaak ontkend omdat ze zonder de beloofde opleiding naar het front zijn gestuurd. “Sommige commandanten verdienen de kogel,” schreef pro-oorlog-blogster en assistente in de Doema Anastasia Kashevarova donderdag. En sommige rekruten kwamen zelfs niet levend uit het trainingskamp. [naar artikel]


8. 74.000 gesneuvelde Russen, 2.734 vernietigde tanks: hoe betrouwbaar zijn de Oekraïense cijfers over Russische verliezen? (04/11/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


9. Moeders gesneuvelde Russische soldaten krijgen setje handdoeken cadeau: "Een schande” (29/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Het hoofd van het district Lgovski in de Russische provincie Koersk heeft de moeders van gesneuvelde Russische soldaten een setje handdoeken, postkaarten en taart cadeau gedaan om hen te “feliciteren” ter gelegenheid van Moederdag. Het viel niet in goede aarde. [naar artikel]


10. Harde dronebeelden tonen hoe Russische soldaten zich proberen te verstoppen achter gesneuvelde collega’s tijdens Oekraïense aanvallen (05/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Het Oekraïense leger deelt harde dronebeelden van een aanval op Russische soldaten. De militairen proberen vergeefs te ontkomen door zich te verschuilen in loopgraven. Ze kruipen door het gras en de modder en proberen zich ook te verstoppen achter gedode of gewonde lotgenoten. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!