Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Poolse ex-minister stelt voor om kernwapens naar Oekraïne te sturen, Rusland dreigt in dat geval met “nucleaire apocalyps voor Europa”

14/06/2022 - 19:34
"“Europa zal verdwijnen in een nucleaire apocalyps als het Westen kernwapens naar Oekraïne stuurt.” Die niet mis te verstane boodschap komt uit de mond van Viacheslav Volodin, de voorzitter van het Russische parlement. De vertrouweling van Vladimir Poetin heeft een gewichtige stem. Zo was hij een van de eerste topfiguren die openlijk de ‘militaire operatie’ in Oekraïne steunde."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Poolse ex-minister stelt voor om kernwapens naar Oekraïne te sturen, Rusland dreigt in dat geval met “nucleaire apocalyps voor Europa” (14/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

“Europa zal verdwijnen in een nucleaire apocalyps als het Westen kernwapens naar Oekraïne stuurt.” Die niet mis te verstane boodschap komt uit de mond van Viacheslav Volodin, de voorzitter van het Russische parlement. De vertrouweling van Vladimir Poetin heeft een gewichtige stem. Zo was hij een van de eerste topfiguren die openlijk de ‘militaire operatie’ in Oekraïne steunde. [naar artikel]


2. Wetenschappers verzetten ‘Doomsday Clock’: kans op nucleaire apocalyps even groot als tijdens WOII (25/01/2018 - Het Belang van Limburg)

Wetenschappers hebben donderdag de symbolische Doomsday Clock (doemdagklok) 30 seconden vooruit gezet. We zijn nog slechts twee minuten verwijderd van middernacht, oftewel het einde van de wereld. De dreiging is even groot als tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dat komt mede door de tweets van president Donald Trump. [naar artikel]


3. Onderzoeksbureau sluit een nucleaire apocalyps tegen het einde van dit jaar niet uit, maar adviseert beleggers om aandelen te kopen (11/03/2022 - Express)

Volgens het financiële onderzoeksbureau BCA Research bestaat de kans dat de oorlog in Oekraïne tegen het einde van dit jaar zal uitmonden in een nucleaire apocalyps. Toch raadt het bedrijf beleggers aan om aandelen te kopen. De Russische dictator Vladimir Poetin heeft de afgelopen weken gedreigd met een nucleaire aanval als het Westen Oekraïne blijft […] [naar artikel]


4. Analisten op Russische staatstelevisie lijken zich al verzoend te hebben met idee van nucleaire Apocalyps: “Wij zullen naar de hemel gaan” (28/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

Analisten op de Russische staatstelevisie hebben nog een versnelling hoger geschakeld in hun oorlogsretoriek. Op alle grote kanalen is de afgelopen dagen te horen dat de Derde Wereldoorlog en het inzetten van nucleaire wapens nagenoeg onvermijdelijk zijn. En dat hoeft niet als een slechte zaak gezien te worden, zo klinkt het, want in tegenstelling tot de “vijand” is iedereen die sterft voor het Russische vaderland, verzekerd van een plekje in de “hemel”. [naar artikel]


5. “De apocalyps is nog niet voor vandaag”, zo zeggen journalisten die ontdekten waar nucleaire trein van Rusland vertrok (13/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

De schrik voor een atoomoorlog laaide vorige week weer op door een Russische trein die met nucleaire wapens onderweg zou zijn. Maar dat klopt niet, zeggen journalisten die uitgevlooid hebben van waar de trein komt. Dat blijkt een sjofele kazerne te zijn waar er zeker géén kernwapens liggen. Of zien zij toch iets over het hoofd? [naar artikel]


6. Beste plek ter wereld om een nucleaire apocalyps te overleven blijkt Australië (09/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Veel verder van België kon het niet zijn. Volgens een studie blijkt Australië de beste plek om een nucleaire apocalyps te overleven. Op de tweede plaats staat Nieuw-Zeeland. Volgens de auteurs van de studie zijn Europa en de VS gedoemd om te falen bij een zware nucleaire winter. [naar artikel]


7. Live - Medvedev waarschuwt voor ‘nucleaire apocalyps’ als Oekraïne nog meer westerse wapens ontvangt (23/05/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


8. Live - Moskou: ‘Aanvallers Belgorod teruggedrongen, zeventig doden’ • Russische ex-president Medvedev waarschuwt voor ‘nucleaire apocalyps’ (23/05/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!