De beste mixologisten uit Limburg shaken een hele zomer lang gepersonaliseerde cocktails voor bekende Vlamingen. Deze week: Jurgen Lijcops van Bar Burbure stelt een - alcoholisch - drankje samen voor regisseur Michaël Roskam dat de kater tegengaat: de corpse reviver. [naar artikel]
De beste mixologisten uit Limburg shaken een hele zomer lang gepersonaliseerde cocktails voor bekende Vlamingen. Deze week: Thomas Colla van Horse’s Tale brouwt de ‘Watching The Trone’ voor Hanne Troonbeeckx, die sinds kort op de troon naast haar koning zit. [naar artikel]
Mock betekent nep, letterlijk vertaald is een mocktail dus een nepcoktail. Maar die naam doet geen eer aan de nieuwe en hippe alcoholloze creaties. Vijf vuistregels voor een lekkere mocktail. [naar artikel]
Iedereen die graag entertaint heeft tegenwoordig een barkast. Uiteraard serveer je je eigen cocktails niet in oude Ikea-glazen die veel te vaak de binnenkant van de vaatwasser hebben gezien, maar in elegante cocktail- of wijnglazen met een feestelijke versiering. Hannah Van Ongevalle, mixologist en bartender in The Pharmacy, verklapt hoe je je gasten straks de meest sprankelende cocktails voorzet. “Op sociale media vind je honderden tutorials voor mooie garnituren.” [naar artikel]
De beste mixologisten uit Limburg shaken een hele zomer lang gepersonaliseerde cocktails voor bekende Vlamingen. Deze week: Lotte Beuls van de Roots Bar tovert twee drankjes uit haar hoed voor Margriet Hermans en dochter Celien: “Gedurfd en pittig, zoals zij.” [naar artikel]
De beste mixologisten uit Limburg shaken een hele zomer lang gepersonaliseerde cocktails voor bekende Vlamingen. Deze week: zangeres Olivia Trappeniers houdt van héél erg zoete drankjes. “Zolang er maar geen kokos inzit.” [naar artikel]
De beste mixologisten uit Limburg shaken een hele zomer lang gepersonaliseerde cocktails voor bekende Vlamingen. Deze week: Stijn Simonaitis en Joris Musiek van de Genkse WonderBar brouwen een Verdi voor sopraan Astrid Stockman. “Een dikke vette knipoog naar de opera.” [naar artikel]
Omdat het aperitief ons favoriete deel van de eindejaarsfeesten is, zochten we inspiratie bij vier Limburgse koks of foodies. Mixologist Bram Bogaerts verklapt ons het recept van zijn winterse Nif’s Christmas Grog, met een sneeuwachtig laagje eiwitschuim. [naar artikel]
“Ik werd wakker met blauwe plekken en beten over heel mijn lichaam, zelfs in mijn gezicht. Maar ik herinnerde me niets.” Isabelle (32) en Elfi (36) werden, net zoals verschillende vrouwen in Elsene, het slachtoffer van ‘drink spiking’; een fenomeen waarbij iemand iets in je drankje doet zonder dat je dat doorhebt. Het gaat doorgaans om het middel rohypnol, ook wel bekend onder de naam ‘roofies’. Professor Toxicologie Jan Tytgat legt uit hoe de drug werkt en waarvoor je op je hoede moet zijn. [naar artikel]
De zon in je glas, de zomer op je terras: niets zo heerlijk als een zalige sangria vol frisse wijn en fruit. Wanneer je er een in Spanje bestelt, weet je wat je krijgt. In eigen land durft het daarentegen variëren. Wat hoort er dan thuis in een traditionele sangria? En hoe maak je zelf een kan klaar? Kamil Uludogan van Spaans restaurant ‘De 9 vaten' in Antwerpen legt uit. “Maak de cocktail op voorhand: een dag als het kan en anders ‘s ochtends als je hem ‘s avonds serveert. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.