Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

“Iets wat me zowel wakker als gek maakt”: zo ontstond de espresso martini, dé cocktail van deze zomer

11/07/2022 - 09:15
"In Frankrijk moet een ronde nog uitmaken wie de winnaar wordt, in ons land is de winnaar van veel rondjes al te zien op terrassen van zee tot stad: de espresso martini, een cocktail die helemaal terug is van weggeweest. Met dank aan corona, George Clooney en een topmodel. "

Gerelateerde krantenkoppen:

1. “Iets wat me zowel wakker als gek maakt”: zo ontstond de espresso martini, dé cocktail van deze zomer (11/07/2022 - Het Nieuwsblad)

In Frankrijk moet een ronde nog uitmaken wie de winnaar wordt, in ons land is de winnaar van veel rondjes al te zien op terrassen van zee tot stad: de espresso martini, een cocktail die helemaal terug is van weggeweest. Met dank aan corona, George Clooney en een topmodel. [naar artikel]


2. Upper en downer tegelijk: hoe de espresso martini dé cocktail van 2021 werd (11/12/2021 - De Morgen)

Verwarrende tijden vragen om een bijpassende mix. De espresso martini ging het voorbije jaar weer vlot over toog en tong. Maar wat is er nu juist zo bijzonder aan deze cocktail? [naar artikel]


3. Dé cocktail van het eindejaar: waarom iedereen plots espresso martini's drinkt (11/12/2021 - De Morgen)

Verwarrende tijden vragen om een bijpassende mix. De espresso martini ging het voorbije jaar weer vlot over toog en tong. Maar wat is er nu juist zo bijzonder aan deze cocktail? [naar artikel]


4. GETEST. Kookboek boordevol recepten uit de wereldkeuken: van carne asada fries tot espresso martini (20/11/2021 - Het Belang van Limburg)

Een jaar na het succesvolle De wereld thuis heeft Mascha Lammes opnieuw een bundeling gemaakt van toegankelijke gerechten uit de wereldkeuken. Terwijl ze het vorige boek maakte met haar man, auteur Ronald Giphart, werd dit een soloproject. Haar nieuwe worp kreeg de grappige titel Met mes & stokjes en is ook navenant ingedeeld. De recepten zijn gebundeld volgens de manier waarop je het eten in je mond stopt: met mes en vork, met een lepel, met stokjes, met je handen… [naar artikel]


5. Espresso martini is de nieuwe Aperol spritz (17/12/2022 - De Tijd)

18:39 In de trendy koffiezaak en in de cocktailbar staat hij al enkele jaren op de kaart, maar nu wordt de espresso martini mainstream. Hij is eenvoudig, goedkoop en er komt veel show bij kijken om hem te m... [naar artikel]


6. Geen avocado toast en geen espresso-martini meer: dit eten we wél in 2023 volgens de foodtrends (03/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Die espresso-martini is ondertussen wel écht heel 2020. Wat schenkt de barman ons dit jaar in? Welke ingrediënten kunnen niet ontbreken in onze maaltijden en welke recepten niet uit ons weekmenu? Trendwatcher Saskia Neirinckx is net terug van een foodtrip naar Londen en voorspelt welke trends zullen doordruppelen naar België: dit zijn de smakelijkste trends voor 2023. [naar artikel]


7. Pickle Martini: hét zomerdrankje? Het gefermenteerde goedje in de cocktail biedt althans veel voordelen (15/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een bicky burger of een broodje martino kunnen niet zonder, zwangere vrouwen zijn er vaak aan verslaafd en sommigen eten het gewoon uit de hand. En toch vallen augurken nog vaak onder de noemer: you love it or you hate it. Al zorgt de nieuwe cocktail, Pickle Martini, tegenwoordig voor een groter ‘love’-kamp, toch als we sociale media mogen geloven. [naar artikel]


8. Op de kaart van elke zomerbar: “Pornstar Martini verslaat Mojito als populairste cocktail” (27/06/2023 - Het Belang van Limburg)

“Pornstar Martini verslaat Mojito als nummer één”: de sierlijke cocktail met wodka, vanille en passievrucht is ontzettend populair. “Het is echt een fenomeen”, zegt Bram van cocktailbar L’Or Noir in Houthalen. “Ik heb al glazen bij moeten kopen”, lacht Joni van Kaffee Kongee in Pelt. [naar artikel]


9. Pornstar Martini is dé cocktail van de zomer, maar waar komt die naam eigenlijk vandaan? (27/06/2023 - VRT NWS)

De Pornstar Martini lijkt populairder dan ooit en stoot misschien zelfs de jarenlange nummer één, mojito, van zijn troon. Het is een geel-oranje cocktail die geserveerd wordt in een mooie coupe, met ernaast een shotglaasje champagne. Maar waar komt die naam vandaan? "Het is een beetje een provocatieve naam in combinatie met de vorm van het glas waarin de cocktail geserveerd wordt", zegt Didier Van den Broeck van cocktailbar Dogma in Antwerpen. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!