De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Vernielingen, inbraak en moord: hoe conflict met huurbaas Jan-Willem (37) fataal werd

Het Laatste Nieuws

17/07/2022 - 11:29

Jan-Willem Peeters (37) had een conflict met zijn huisbaas, maar kende zijn rechten. De vrederechter legde Semun K. voor 2 miljoen euro dwangsommen op, waarna die het recht in eigen handen nam. “Jan-Willem was jurist en een sterke believer in de rechtsstaat.”


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Vernielingen, bedreigingen en inbraak: politie wist al jaren van spanningen tussen vermoorde ex-advocaat en schutter (09/07/2022 - Het Nieuwsblad)
  Vernielingen, diefstal, woninginbraak, verbale bedreigingen. Aan de moord op gewezen advocaat Jan-Willem Peeters (37) gaat een waslijst aan klachten en vonnissen van de vrederechter vooraf. Tussen 2018 en 2021 stapte het slachtoffer minstens vijfmaal naar de politie om te klagen over dader Semun K. Die laatste bekende vrijdag aan de onderzoeksrechter dat hij de schutter is.
  [naar artikel]
 2. Verdachte van moord op Jan-Willem Peeters onder elektronisch toezicht geplaatst (29/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Semun K., de verdachte van de moord op advocaat Jan-Willem Peetersn, is onder elektronisch toezicht geplaatst door de onderzoeksrechter. Dat bevestigt het Brussels Parket. Peeters werd 6 juli dood aangetroffen in zijn wagen.
  [naar artikel]
 3. Veel vernielingen aangebracht na inbraak in Lindel (23/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Onbekenden hebben ingebroken in de Parkstraat in Lindel. Dat is maandag rond 10.30 uur gemeld bij de politie. Er werden veel vernielingen aangebracht, maar op het eerste gezicht was er niks verdwenen.
  [naar artikel]
 4. Spoor van vernielingen in Neerpelt (23/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  In Neerpelt is woensdagochtend een spoor van vernielingen ontdekt. Op de Ankerweg was er schade aan rolluiken, werd een autoband stuk gestoken en was er nog schade. Op Hayenhoek waren er vernielingen aan twee auto’s.
  [naar artikel]
 5. Twintiger gooit ammoniak op huurbaas tijdens ruzie: 6 maanden cel (25/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een 29-jarige man uit Oudsbergen kreeg zes maanden cel omdat hij zijn huurbaas (68) meermaals te lijf ging tijdens onophoudelijke ruzies. Zo smeet hij vuilniszakken en ammoniak naar de man.
  [naar artikel]
 6. Verdachte bekent moord op gewezen advocaat in Sint-Jans-Molenbeek (09/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De verdachte die opgepakt werd voor de moord op de gewezen advocaat Jan-Willem Peeters in Sint-Jans-Molenbeek heeft bekend. Dat meldt een bron dicht bij het onderzoek. De wagen van de broer van verdachte Semun K. werd uren voor de moord ook al in de buurt van de woning in de Serenadestraat gesignaleerd.
  [naar artikel]
 7. Klok schuldig aan doodslag op zijn huurbaas (22/09/2016 - Het Nieuwsblad)
  Na een drietal uren beraadslagen heeft de jury in het Tongerse hof van assisen de 60-jarige Amsterdammer Robert Klok schuldig verklaard aan de doodslag op zijn 54-jarige huurbaas Mathieu Henkens uit Neeroeteren (Maaseik).
  [naar artikel]
 8. Politie houdt reconstructie van moord op Steven (16), die doodgestoken werd na conflict tussen drillrappers (03/03/2023 - Het Nieuwsblad)
  In de omgeving van de Wapenstilstandlaan in Berchem wordt vrijdag een wedersamenstelling van de moord op buurtbewoner Steven B. gehouden. Het 16-jarige slachtoffer werd eind vorig jaar doodgestoken door een groepje jongens uit Aalst.
  [naar artikel]
 9. 9 jaar cel geëist tegen bakker die huurbaas te lijf ging met hakbijl (04/05/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Het openbaar ministerie heeft 9 jaar cel geëist tegen een Antwerpse bakker die zijn huurbaas in december 2016 neersloeg met een hakbijl. Het slachtoffer verkeerde enkele dagen in levensgevaar, maar overleefde de aanval.
  [naar artikel]
 10. Twintiger gooit vuilzakken met flessen naar huurbaas: 10 maanden cel geëist (27/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een 29-jarige man uit Oudsbergen riskeert een celstraf van 10 maanden omdat hij vuilzakken met glazen flessen naar zijn huurbaas gooide na een ruzie over achterstallige huur. De man moest zich ook verantwoorden voor stalking van zijn ex en slagen aan zijn nieuwe vriendin.
  [naar artikel]
 11. Vernielingen aan kapel (20/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Onbekenden brachten vernielingen aan in Peer. Ze haalden een beeld van een kapel dat vervolgens werd stukgegooid tegen de ramen van diezelfde kapel. De melding kwam vrijdag bij de politie binnen.
  [naar artikel]
 12. Verdachte aangehouden voor moord op ex-advocaat Jan-Willem (37) in Molenbeek (08/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  In de zaak rond het verdachte overlijden van voormalig advocaat Jan-Willem Peeters (37), is een verdachte opgepakt. Dat meldt het parket van de procureur des Konings van Brussel.
  [naar artikel]
 13. Verdachte opgepakt voor moord op Jan-Willem Peeters (38) in Molenbeek (08/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Naar aanleiding van de feiten te Molenbeek op 6 juli werd er één verdachte opgepakt. Deze werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter, in verdenking gesteld van moord en onder aanhoudingsbevel geplaatst. Dat meldt Sarah DURANT, woordvoerder en Substituut van procureur des Konings. Het onderzoek is nog lopende en in het belang van het onderzoek worden geen verdere mededelingen gedaan.
  [naar artikel]
 14. Hoe het huwelijk van koning Willem-Alexander en Máxima hem bijna de troon kostte: “Ofwel is het háár, ofwel stap ik eruit” (02/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Precies 20 jaar geleden trouwden koning Willem-Alexander (54) en Máxima Zorreguieta (50). Een sprookjesachtige bruiloft, maar achter de schermen liepen de spanningen hoog op en dreigde zelfs een constitutionele crisis. Dat blijkt uit de nieuwe vierdelige docureeks ‘Een Porseleinen Huwelijk’, die maandag van start ging op de Nederlandse televisie. Zo kwam het tot een groot conflict met koningin Beatrix en werd er zelfs een geheim onderzoek geopend, waarna Willem-Alexander op punt stond om de koninklijke handdoek in de ring te gooien.
  [naar artikel]
 15. Vandalen breken in bij voormalig gebouw van CVO in Zolder (09/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Woensdagmorgen is bij de politie een inbraak gemeld in het lokaal van Molenbeemden in de Molenstraat in Zolder. Het voormalige gebouw van CVO staat leeg. Er werd niets gestolen. De daders hebben wel vernielingen aangebracht in het verlaten pand.  
  [naar artikel]
 16. Nederlandse topcrimineel Willem Holleeder wil dat ander hof zijn zaak behandelt (21/08/2019 - Metro)
  De Nederlandse topcrimineel Willem Holleeder wil dat een ander gerechtshof dan het hof in Amsterdam zijn hoger beroep gaat behandelen. Zijn advocaten hebben dat verzoek ingediend. Tijdens de volgende zitting, op 13 november, zal het hof zich over dit verzoek buigen. Holleeder wil een ander hof omdat het liquidatieproces Passage eerder door Amsterdam is behandeld. Daarin werd Holleeder, zo schrijven zijn advocaten, “door het hof zonder gehoord te zijn of zonder verweer te hebben kunnen voeren al schuldig verklaard aan de moord op Kees Houtman en aan het met onder anderen Dino Soerel deelnemen aan een criminele organisatie”. Zowel Holleeder als zijn advocaten waren vandaag niet aanwezig bij de zitting, die nog geen kwartier duurde. Formeel kwam alleen de voorlopige hechtenis aan bod, dat is wettelijk verplicht. Inhoudelijk wordt er voorlopig nog niets besproken. Op 4 juli veroordeelde de rechtbank in Amsterdam Holleeder (61) tot een levenslange gevangenisstraf, wegens zijn sturende rol in een reeks criminele afrekeningen. Hij wordt verantwoordelijk gehouden voor de moorden op Cor van Hout (2003), Willem Endstra (2004), Kees Houtman (2005), John Mieremet (2005) en Thomas van der Bijl (2006). Ook de gewelddadige dood van Robert ter Haak, omgekomen in dezelfde kogelregen die Van Hout fataal werd, en een poging tot moord op John Mieremet in 2002 werden op Holleeders conto geschreven. De advocaten haalden in een gisteren op hun site gepubliceerde brief uit naar de rechtbank. Volgens hen had de rechtbank de “kennelijk sterke overtuiging” dat Holleeder “linksom of rechtsom voor alles moest worden veroordeeld”. Bron: Belga   Het bericht Nederlandse topcrimineel Willem Holleeder wil dat ander hof zijn zaak behandelt verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 17. Jongeren richten vernielingen aan in Maaseik (03/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Een groep jongeren die dinsdag tussen 21.15 en 23 uur samentroepten aan Kloosterbempden in Maaseik hebben daarna nog tal van vernielingen aangebracht in de nabijgelegen straatjes. De politie onderzoekt de zaak. Een dag later werden ook op de Sportlaan, aan de achterzijde van de Fuego, vernielingen vastgesteld. Mogelijk gaat het om dezelfde jongeren.
  [naar artikel]
 18. Politie onderzoekt inbraak in bankkantoor (03/02/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De Antwerpse politie onderzoekt zondag een mogelijke inbraak in een bank in de Belgielei in Antwerpen. Inbrekers hebben zich mogelijk via een tunnel of riolering toegang verschaft. “De politie is bezig met sporenonderzoek”, bevestigt woordvoerder Willem Migom.
  [naar artikel]
 19. Inbraak (08/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  In een chalet in de Broekmolenweg in Zutendaal is maandagmorgen ingebroken. De daders stichtten grote wanorde en ze brachten vernielingen aan. Ze stalen flessen drank en een kruiwagen.
  [naar artikel]
 20. Assisen Tongeren: twee burgerlijke partijen vragen jury om Klok schuldig te verklaren aan moord (21/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Na het afsluiten van het verhoor van alle getuigen in het Tongerse hof van assisen zijn woensdagnamiddag de raadslieden van de eerste burgerlijke partijen gestart met hun pleidooien. Zij vroegen de acht mannen en vier vrouwen van de jury de 60-jarige Amsterdammer Robert Klok schuldig te verklaren aan de moord op zijn 54-jarige huurbaas Mathieu Henkens uit Neeroeteren (Maaseik).
  [naar artikel]
 21. Resem vernielingen in Werkplaatsen en Heeserbergen (25/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Op de Dubbelrij, de Leliestraat en de Martinus Van Gurplaan in Werkplaatsen zijn maandagochtend een hele resem vernielingen vastgesteld. Onbekenden beschadigde tal van kastjes van Infrax, brievenbussen en palen van het fietsroutenetwerk. Aan de nieuwe gebouwen van NIKO op de Jan Davidlaan in Heeserbergen werd een raam verbrijzeld. Even verderop in de Jan Frans Willemsstraat werd een broodautomaat beschadigd.
  [naar artikel]
 22. Christel (54) dient klacht in tegen huisbaas wegens mishandeling en verkrachting: “Hij duwde mij tegen de koelkast en kneep in mijn borst” (23/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een geschil tussen een huurbaas en twee huurders is afgelopen woensdag vreselijk uit de hand gelopen in de Wondelgemstraat in Gent. Christel (54) werd door de huurbaas tegen de koelkast geduwd en mishandeld. “Het deed verschrikkelijk veel pijn. Hij is een beer van vent met veel macht. Ik wil mijn verhaal doen omdat dit geweld en machtsmisbruik tegen vrouwen moet stoppen. Het is genoeg geweest”, zucht de vrouw. De politie neemt de feiten heel ernstig.
  [naar artikel]
 23. Inbraak (21/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Bij een inbraak in een huis in Luciëndal zijn geld en juwelen gestolen. De inbraak werd woensdagvoormiddag vastgesteld.
  [naar artikel]
 24. Inbraak (27/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Bij een inbraak in een huis in de Bierkensweg in Kaulille is geld gestolen. De inbraak werd woensdag vastgesteld. (maw)
  [naar artikel]
 25. Inbraak (23/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Bij een inbraak in een huis in de Akkerstraat in Meeuwen zijn geld en juwelen gestolen. De inbraak werd donderdagavond vastgesteld.
  [naar artikel]
 26. Inbraak (30/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Inbrekers hebben juwelen en geld gestolen bij een inbraak in een huis in de Zevenboompkensstraat in Alken. De inbraak werd donderdagavond gepleegd.
  [naar artikel]
 27. Inbraak (29/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Bij een inbraak in een flat in de Pastoor Hermansstraat hebben dieven geld en juwelen gestolen. De inbraak werd woensdag vastgesteld.
  [naar artikel]
 28. Inbraak (24/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Bij een inbraak in een huis in de Haagdoornstraat in Maasmechelen zijn juwelen en geld gestolen. De inbraak werd zondagochtend rond 2 uur opgemerkt.
  [naar artikel]
 29. Inbraak in winkel (02/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  In een winkel in de Risstraat in Waterschei is ingebroken. De daders brachten vernielingen aan in de zaak en ze stalen er cash.
  [naar artikel]
 30. Vernielingen op de Koolmijnlaan (01/09/2023 - Het Belang van Limburg)
  Bij de politie zijn vrijdag twee meldingen van vernielingen op de Koolmijnlaan binnengekomen. Tussen donderdagavond 22 uur en vrijdagochtend 7 uur werden zowel het glas van een drankautomaat als een zijraam van de mini market verbrijzeld met een klinker. Er werd niks gestolen. Vermoedelijk gaat het om dezelfde daders.  
  [naar artikel]
 31. ASSISEN. Twee burgerlijke partijen vragen jury om Klok schuldig te verklaren aan moord op Henkens (21/09/2016 - De Standaard)
  Na het afsluiten van het verhoor van alle getuigen in het Tongerse hof van assisen zijn woensdagnamiddag de raadslieden van de eerste burgerlijke partijen gestart met hun pleidooien. Zij vroegen de acht mannen en vier vrouwen van de jury de 60-jarige Amsterdammer Robert Klok schuldig te verklaren aan de moord op zijn 54-jarige huurbaas Mathieu Henkens uit Neeroeteren (Maaseik).
  [naar artikel]
 32. Onbekenden dringen gebouw binnen en richten vernielingen aan in Dilsen (18/08/2023 - Het Belang van Limburg)
  Op de Sportlaan in Dilsen zijn onbekenden een gebouw binnengedrongen. Ze gooiden een aantal ramen in en spoten een brandblusser leeg in verschillende ruimtes. De inbraak werd donderdag rond 13.45 uur ontdekt. De politie stelde een pv op. 
  [naar artikel]
 33. Vernielingen bij kinderdagverblijf Robbedoes (17/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  Onbekenden brachten vernielingen aan in de Kleeskensmolenweg in Neeroeteren waar ze een bezoek brachten aan het kinderdagverblijf Robbedoes. Het feit werd dinsdag bij de politie gemeld. (ppn)
  [naar artikel]
 34. Vrouw moet restaurant sluiten nadat Lanakense huurbaas haar hardhandig aanpakt (25/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een huurbaas uit Lanaken die een eigenares van een Chinees restaurant hardhandig aanpakte is bij verstek door de correctionele rechtbank van Tongeren veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar en een boete van 1.200 euro. Aan de vrouw, die door zijn toedoen ook haar restaurant moest sluiten, moet hij ook een schadevergoeding betalen van 4.500 euro.
  [naar artikel]
 35. Mannen plegen inbraak in verzegelde woning na moord in Maasmechelen (10/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  Twee mannen kregen een werkstraf en 18 maanden cel voor diefstallen en inbraakpogingen in Maasmechelen. Zo stalen ze gitaren uit een verzegelde woning, waar vermoedelijk een moord gepleegd werd.
  [naar artikel]
 36. Inbraak (21/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Inbrekers hebben juwelen gestolen bij een inbraak in een huis in de Monseigneur Schuerslaan in Hasselt. Ze doorzochten alle kamers. De inbraak werd woensdagavond gepleegd.
  [naar artikel]
 37. Inbraken (26/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Op Inakker in Zolder is zaterdagmorgen een inbraak vastgesteld in een fitnesszaak. Het slot werd geforceerd. Even verderop werd ook een inbraak vastgesteld. Zaterdagmiddag in Halvijvers in Heusden is een inbraak vastgesteld. De deur stond open.
  [naar artikel]
 38. Reconstructie moord op Willem van Oranje (05/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 39. Twintigers plegen inbraak in verzegelde woning na moord in Maasmechelen: “Aan de haal met gitaar en sleutels” (19/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Twee twintigers riskeren 18 maanden cel voor een reeks diefstallen en inbraakpogingen in Maasmechelen. Zo sloegen ze het raam in van een verzegelde woning, waar vermoedelijk een moord gepleegd werd.
  [naar artikel]
 40. Moord in Molenbeek: hoe een geschil over een flatje van 50 vierkante meter fataal escaleerde (16/07/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 41. Man die veranda van huurbaas aan flarden reed, kent zijn straf (16/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Een 50-jarige man uit Heusden-Zolder is vrijdag veroordeeld tot 18 maanden cel met uitstel nadat hij op 2 juli 2015 de veranda van zijn huurbaas in Beringen aan flarden reed. De stoppen bij de man sloegen door na een geschil over een loods die hij naast de woning van het slachtoffer huurde. Hij sprong daarop in zijn Mercedes en parkeerde deze in de veranda. De rechtbank sprak de vijftiger door twijfel vrij van poging doodslag omdat hij niet op de man zou ingereden zijn wat het openbaar ministerie wel claimde.
  [naar artikel]
 42. De Hel van het Noorden werd Michael Goolaerts (23) fataal (09/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Hel van het Noorden werd Michael Goolaerts (23) fataal. De jonge Belgische wielrenner kwam gisteren op de tweede kasseistrook van Parijs-Roubaix...
  [naar artikel]
 43. Inbraak (16/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  In de Borreshoefstraat is zondag een inbraak gepleegd in een huis. Het cilinderslot van de achterdeur werd afgebroken. De daders zijn weg met enkele elektronische toestellen en een kleine kluis. De bewoners stelden de inbraak rond 2 uur ’s morgens vast.
  [naar artikel]
 44. Geld weg bij inbraak in Sint-Truiden (05/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Bij een inbraak in een gebouw op de Olympialaan is zondag geld buitgemaakt. De inbraak werd rond 10 uur bij de politie gemeld.
  [naar artikel]
 45. Inbraak in huis (02/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Bij een inbraak in een huis in de Oostereindestraat in Lummen hebben dieven geld en juwelen gestolen. De inbraak werd vrijdagavond rond 20.45 uur vastgesteld.
  [naar artikel]
 46. Computer gestolen en inbraak in Bevrijdingsstraat (11/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  De politie kreeg zaterdag om 8.30 uur een melding van een inbraak bij een bedrijf op de Mijnwerkerslaan. Daar werd volgens het eerste bericht een computer gestolen. Er werd zaterdag om 21.30 uur gemeld dat onbekenden een inbraak hadden gepleegd in de Bevrijdingsstraat. Het huis werd doorzocht, de buit is niet bekend.
  [naar artikel]
 47. Inbraak (05/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Inbrekers hebben juwelen gestolen bij een inbraak in een huis in de Raes Van Heerslaan in Heers. De inbraak werd zondagavond gepleegd. Dieven doorzochten het hele huis. (maw)
  [naar artikel]
 48. Inbraak in Zolder (30/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Donderdagnamiddag is bij de politie een inbraak in een inbraak op de Terlaemenlaan in Zolder gemeld. Wat er werd gestolen, is niet bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 49. Politie zoekt getuigen van moord op ex-advocaat in Sint-Jans-Molenbeek (13/07/2022 - Het Nieuwsblad)
  De federale politie heeft op verzoek van de onderzoeksrechter in Brussel een opsporingsbericht verspreid in de zoektocht naar de dader van de moord op de voormalige advocaat Jan-Willem Peeters (37). De man werd op dinsdag 5 juli omstreeks 21.30 uur meerdere keren beschoten toen hij in zijn wagen zat, een VW Golf die geparkeerd stond op de oprit van zijn woning in de Serenadestraat in Sint-Jans-Molenbeek.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy