Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Turkije maakt werk van coördinatiecentrum graandeal met Rusland en Oekraïne in Istanboel

24/07/2022 - 12:00
"Het coördinatieteam van de Verenigde Naties, Oekraïne, Rusland en gastland Turkije voor het uitvoeren van de 'graandeal' komt volgens Turkse media in de campus van de Nationale Defensie-universiteit, ongeveer 7 kilometer ten noorden van het centrum van Istanboel. Het coördinatiecentrum, het zogeheten "graanbureau", staat straks onder leiding van een Turkse admiraal. Er zouden in totaal twintig afgevaardigden komen te werken."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Turkije maakt werk van coördinatiecentrum graandeal met Rusland en Oekraïne in Istanboel (24/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Het coördinatieteam van de Verenigde Naties, Oekraïne, Rusland en gastland Turkije voor het uitvoeren van de 'graandeal' komt volgens Turkse media in de campus van de Nationale Defensie-universiteit, ongeveer 7 kilometer ten noorden van het centrum van Istanboel. Het coördinatiecentrum, het zogeheten "graanbureau", staat straks onder leiding van een Turkse admiraal. Er zouden in totaal twintig afgevaardigden komen te werken. [naar artikel]


2. Oekraïne en Rusland bespreken graandeal in Turkije: “Twee stapjes verwijderd van overeenkomst” (13/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Militaire delegaties uit Oekraïne en Rusland zijn samen met vertegenwoordigers van Turkije en de Verenigde Naties (VN) in Istanboel in discussie gegaan over de veilige export van Oekraïens graan. Dat meldt een Turkse regeringsfunctionaris. De oorlog in Oekraïne verhindert de export en de Turkse president Erdogan heeft zich al geruime tijd ingespannen om een akkoord met Moskou en Kiev te regelen over veilige vaarroutes voor vrachtschepen over de Zee van Azov en de Zwarte Zee. [naar artikel]


3. Turkije: Oekraïne en Rusland sluiten vrijdag graandeal (21/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Rusland en Oekraïne zullen vrijdagnamiddag in Istanboel een akkoord ondertekenen over de export van graan. Dat heeft het Turkse presidentschap donderdagavond bekendgemaakt. [naar artikel]


4. Live - Optimisme over graandeal Oekraïne en Rusland • ‘Rusland zal zich komende week focussen op kleinere dorpen in Donbas’ (13/07/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


5. Live - Vrachtschip vol Oekraïens graan arriveert in Turkije, voor het eerst sinds einde graandeal (21/09/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


6. Live - Optimisme over graandeal Oekraïne en Rusland • VS waarschuwen voor militaire band Poetin en Iran (13/07/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


7. Live - VS waarschuwen voor militaire band Poetin en Iran • Oekraïne en Rusland optimistisch over graandeal (13/07/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


8. Live - Noord-Korea erkent separatistenrepublieken in Donbas • Optimisme over graandeal tussen Oekraïne en Rusland (13/07/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


9. Rusland valt haven van Odessa aan dag na graandeal (23/07/2022 - De Tijd)

12:33 Rusland heeft zaterdag de zeehaven van Odessa aangevallen, minder dan 24 uur na de ondertekening van een overeenkomst om de Oekraïense graanexport vanuit de stad en twee andere plaatsen aan de Zwarte ... [naar artikel]


10. Rusland vuurt raketten af op haven Odesa na graandeal, nog geen 24 uur na graanakkoord (23/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Rusland heeft de haven van Odesa zaterdag met raketten bestookt. Dat zegt het Oekraïense leger en wordt bevestigd door journalisten van ‘The New York Times’ die ter plaatse zijn. De aanval volgt een dag na de deal die Rusland en Oekraïne sloten over het hervatten van de graanuitvoer via havens aan de Zwarte Zee. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!