Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
BusinessAM

Klimaatbewust in tijden van barbecue? Hoe de helft van je rundvlees inruilen voor varkens je impact immens kan verminderen

25/07/2022 - 11:08
"Dierlijk voedsel is bij lange na de grootste uitstoter van broeikasgassen. Afhankelijk van wie je het vraagt ​​en hoe je meetelt, is dierlijk voedsel goed voor meer dan de helft van de klimaatimpact van onze wereldwijde voeding. Maar er is vlees en dan is er rundvlees. Rundvlees is met voorsprong de grootste voedingsbron voor klimaatverandering. […]"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Klimaatbewust in tijden van barbecue? Hoe de helft van je rundvlees inruilen voor varkens je impact immens kan verminderen (25/07/2022 - Express)

Dierlijk voedsel is bij lange na de grootste uitstoter van broeikasgassen. Afhankelijk van wie je het vraagt ​​en hoe je meetelt, is dierlijk voedsel goed voor meer dan de helft van de klimaatimpact van onze wereldwijde voeding. Maar er is vlees en dan is er rundvlees. Rundvlees is met voorsprong de grootste voedingsbron voor klimaatverandering. […] [naar artikel]


2. Klimaatbewust rally racen klaar voor de start, mét steun uit benzine slurpende F1 (13/09/2020 - Express)

Met de deze week aangekondigde komst van F1-kampioen Lewis Hamilton als een van de teameigenaars zit de elektrische autosportklasse Extreme... The post Klimaatbewust rally racen klaar voor de start, mét steun uit benzine slurpende F1 appeared first on Business AM. [naar artikel]


3. Hummer meet zich klimaatbewust imago aan (27/01/2021 - Express)

Hummer, ooit het symbool voor de benzine slurpende megatruck, kondigt zijn komst naar de elektrische rallycompetitie Extreme E aan. Die nieuwe autosportklasse wil het bewustzijn rond klimaatverandering bevorderen. Volgens Jim Campbell, een directeur bij producent General Motors, is Extreme E het ideale podium om de nieuwe elektrische Hummer bij een groter publiek bekend te maken. […] The post Hummer meet zich klimaatbewust imago aan appeared first on Business AM. [naar artikel]


4. Startschot voor autorally Extreme E: elektrisch, gendergelijk en klimaatbewust (03/04/2021 - Express)

De nagelnieuwe autosportklasse Extreme E gaat dit weekend van start in de woestijn rond Al-Ula in Saoedi-Arabië. Wat de Formule E is voor de Formule 1, dat moet Extreme E worden voor de Dakar-rally: een volledig elektrische variant die de ontluikende technologie naar nieuwe limieten moet duwen. Maar dat is lang niet de enige vernieuwing. […] The post Startschot voor autorally Extreme E: elektrisch, gendergelijk en klimaatbewust appeared first on Business AM. [naar artikel]


5. Met houtskool, briketten of krantenpapier: barbecue-expert Peter De Clercq legt uit hoe je jouw barbecue het makkelijkst in gang krijgt (18/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

De barbecue halen we met plezier boven wanneer de zon schijnt, maar toch vloeken we er allemaal wel eens op wanneer we hem niet makkelijk aankrijgen. Heb je daar krantenpapier voor nodig? Ben je beter af met houtskool of briketten? En moet je de kolen nog eens bijvullen tijdens het bakken? Barbecuemeester Peter De Clercq geeft een antwoord op al je vragen en zorgt ervoor dat je de vlam vanaf nu altijd aangewakkerd krijgt. “Gebruik nooit chemische aanmaakblokjes!” [naar artikel]


6. Topchef Seppe Nobels kookt duurzaam: "Rundvlees is superslecht voor het milieu" (15/11/2016 - Gazet van Antwerpen)

De Antwerpse topchef Seppe Nobels en zijn Franse collega Bruno Loubet staan vanavond samen in de keuken van Graanmarkt 13. Samen maken ze lunch en diner, waarbij groenten de belangrijkste ingrediënten vormen. De chefs leggen de nadruk op duurzaamheid. [naar artikel]


7. Slachthuis Genk riskeert 30.000 euro boete voor EHEC-bacterie in rundvlees (22/02/2017 - Het Belang van Limburg)

Slachthuis Genk riskeert een geldboete van 30.000 euro voor het verspreiden van ernstig besmet rundvlees. Dit zorgde voor de plotse uitbraak van de EHEC-bacterie waardoor 24 mensen zwaar ziek werden. Vier van hen zweefden tussen leven en dood. Samen met het vleesverwerkingsbedrijf V&C Meat Service NV uit Genk en de 49-jarige bedrijfsleider moesten ze zich woensdag opnieuw verantwoorden voor de correctionele rechtbank in Tongeren nadat tegenexpertises in het dossier, op vraag van de rechter, werden nagekeken en bijgebracht. [naar artikel]


8. Slachthuis Genk krijgt vrijspraak voor EHEC-bacterie in rundvlees (22/03/2017 - Het Belang van Limburg)

Slachthuis Genk werd woensdag, door een gebrek aan bewijzen, vrijgesproken voor het verspreiden van ernstig besmet rundvlees. In 2012 zorgde enkele vleeswaren voor de plotse uitbraak van de EHEC-bacterie waardoor 24 mensen zwaar ziek werden. Vier van hen zweefden tussen leven en dood. Samen met het vleesverwerkingsbedrijf V&C Meat Service NV uit Genk en de 49-jarige bedrijfsleider moest het slachthuis zich verantwoorden voor de correctionele rechtbank in Tongeren. Ook deze laatsten gingen vrijuit. [naar artikel]


9. Washington zet import van Braziliaans rundvlees tijdelijk stop (23/06/2017 - De Morgen)

De Verenigde Staten hebben donderdag de import van vers rundvlees vanuit Brazilië tijdelijk opgeschort. Die beslissing werd genomen "wegens de aanhoudende bezorgdheid over de voedselveiligheid van de producten die bestemd zijn voor de Amerikaanse markt", zo blijkt uit een mededeling van het ministerie van Landbouw (USDA). [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!