Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Oekraïne valt belangrijke brug aan in bezette stad Cherson: “De bezetters moeten leren zwemmen”

27/07/2022 - 12:10
"Oekraïense bombardementen hebben gedeeltelijk een belangrijke brug in Cherson verwoest, de stad die bezet wordt door Russische troepen. Dat hebben de bezetters woensdag aangekondigd. Oekraïne voert een tegenoffensief in de zuidelijke regio."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Oekraïne valt belangrijke brug aan in bezette stad Cherson: “De bezetters moeten leren zwemmen” (27/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Oekraïense bombardementen hebben gedeeltelijk een belangrijke brug in Cherson verwoest, de stad die bezet wordt door Russische troepen. Dat hebben de bezetters woensdag aangekondigd. Oekraïne voert een tegenoffensief in de zuidelijke regio. [naar artikel]


2. Kiev blaast opnieuw belangrijke brug bij Cherson op: “Wat een nacht voor de bezetters” (08/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

De Oekraïense strijdkrachten hebben afgelopen nacht opnieuw een strategisch belangrijke brug nabij de zuidelijke stad Cherson gebombardeerd. Dat hebben de autoriteiten in Kiev aangekondigd. “Wat een nacht voor de bezetters in de regio van Cherson”, aldus regionaal parlementslid Serhi Chlan op Facebook. “Bombardementen rond de Antonovskibrug.” Een legerwoordvoerster bevestigde de beschietingen. [naar artikel]


3. Inwoners Cherson protesteren met gevaar voor eigen leven tegen Russische bezetters (05/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

In Cherson, de eerste en enige grote Oekraïense stad in handen van de Russen, zijn bewoners vanmorgen de straat op gegaan om te protesteren tegen de bezetting, blijkt uit beelden op sociale media. Soldaten proberen met waarschuwingsschoten de groep demonstranten uiteen te drijven, meldt het doorgaans goed ingevoerde Nexta. [naar artikel]


4. Live - 1,5 miljoen Oekraïners zonder stroom • Russische bezetters roepen burgers op Cherson 'onmiddellijk’ te verlaten (22/10/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


5. Toch geen avondklok van 24 uur in Cherson “om stad te verdedigen”, zeggen Russische bezetters (04/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

De Russische bezetters hebben vanavond plots een uitgaansverbod van 24 uur afgekondigd in de zuidelijke Oekraïense stad Cherson, om die avondklok even plots weer in te trekken. De bezettingsmacht verving een verklaring op sociale media waarin het verbod in de strategische stad werd aangekondigd, maar gaf geen verdere uitleg. De Oekraïense strijdkrachten zijn in Cherson bezig met een belangrijk tegenoffensief om het grondgebied te heroveren. [naar artikel]


6. Live - Zelensky: ‘Hevige gevechten in Donetsk, progressie in noordoosten’ • Russische bezetters stelen voertuigen in Cherson (21/11/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


7. Video - Betogers in door Rusland bezette stad Cherson worden beschoten (21/03/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


8. Voormalig lid van Russische geheime diensten nu hoofd van bezette Oekraïense regio Cherson: "Rusland blijft hier voor altijd” (05/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

De Russische functionaris Sergueï Elisseïev, die een verleden kent bij de Russische geheime diensten, heeft vandaag het bestuur op zich genomen van de Oekraïense regio Cherson, die de Russische troepen bezetten. Dat liet Vladimir Saldo, het administratiehoofd van de pro-Russische bezetting, gisterenavond weten op Telegram. [naar artikel]


9. Oekraïne roept inwoners Cherson op te evacueren: “Er komt een tegenaanval op de door Rusland bezette regio” (10/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Inwoners van de regio Cherson in het zuiden van Oekraïne moeten zo snel mogelijk geëvacueerd worden, zei de Oekraïense vicepremier Irina Veresjtsjoek op de nationale televisie. Oekraïne is van plan een tegenaanval uit te voeren in het door Rusland bezette gebied. [naar artikel]


10. Live - Explosies in bezette stad Cherson • Europese Commissie: ‘Nord Stream-pijpleiding waarschijnlijk niet heropgestart’ (19/07/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!