Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Gazet van Antwerpen

Zelensky roept op tot evacuatie van alle burgers rond Donetsk

30/07/2022 - 23:06
"De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft zaterdagavond in een videotoespraak de bevolking van Donetsk, in het oosten van het land, gevraagd om de regio te verlaten. In het gebied vinden er zware bombardementen plaats door de Russische troepen. “Er is een regeringsbeslissing genomen tot verplichte evacuatie”, zei de Oekraïense president. “In dit stadium van de oorlog, is terreur het belangrijkste wapen van de Russen”."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Zelensky roept op tot evacuatie van alle burgers rond Donetsk (30/07/2022 - Gazet van Antwerpen)

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft zaterdagavond in een videotoespraak de bevolking van Donetsk, in het oosten van het land, gevraagd om de regio te verlaten. In het gebied vinden er zware bombardementen plaats door de Russische troepen. “Er is een regeringsbeslissing genomen tot verplichte evacuatie”, zei de Oekraïense president. “In dit stadium van de oorlog, is terreur het belangrijkste wapen van de Russen”. [naar artikel]


2. ▶ Zelensky roept op tot evacuatie Donetsk-regio: ‘Hoe meer mensen vertrekken, hoe minder ze er kunnen doden’ (31/07/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


3. Live - Gouverneur Donetsk roept 350.000 burgers op tot evacuatie • Letland voert dienstplicht in om spanningen met Rusland (06/07/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


4. Zelenski roept op tot evacuatie van alle burgers rond Donetsk (30/07/2022 - Het Belang van Limburg)

De Oekraïense president Volodimir Zelenski heeft zaterdagavond in een videotoespraak de bevolking van Donetsk, in het oosten van het land, gevraagd om de regio te verlaten. In het gebied vinden er zware bombardementen plaats door de Russische troepen. “Er is een regeringsbeslissing genomen tot verplichte evacuatie”, zei de Oekraïense president. “In dit stadium van de oorlog, is terreur het belangrijkste wapen van de Russen.” [naar artikel]


5. Geheime evacuatie van Duitse burgers uit Soedan mislukt, ook andere landen gaan over tot evacuatie burgers (19/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Het Duitse leger heeft geprobeerd om in het geheim Duitse burgers te evacueren uit het door geweld getroffen Soedan. Volgens de krant Der Spiegel ging het om 150 Duitsers, maar moest de operatie worden afgebroken door aanhoudende gevechten in de buurt van het vliegveld. Het nieuws kwam naar buiten nadat Japan als eerste land aankondigde over te gaan tot evacuatie van zijn burgers. [naar artikel]


6. President Zelensky kondigt verplichte evacuatie van Donetsk-regio aan: “Terreur is belangrijkste wapen van Russen” (30/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

De Oekraïense regering heeft besloten tot een verplichte evacuatie van alle burgers in de regio rond de oostelijke stad Donetsk. Dat heeft president Volodymyr Zelensky zaterdagnacht aangekondigd. In het gebied vinden zware bombardementen plaats door de Russische troepen. [naar artikel]


7. Live - Zelensky staat open voor Amerikaanse wapenhulp op krediet • Dode en gewonde burgers aan beide zijden in regio Donetsk (07/04/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


8. Live - Zelensky roept op Donetsk-regio te evacueren: ‘Hoe meer mensen vertrekken, hoe minder ze kunnen doden’ (31/07/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


9. Live - Oekraïne gaat over tot verplichte evacuatie van Donetsk-regio (30/07/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!