De consumptie van vlees draagt wereldwijd net zo veel bij aan de groeiende obesitasplaag als die van suiker. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van [naar artikel]
Nu ook het school- en werkleven weer op gang komen, is het een perfect moment om die goede voornemens vast te pakken. Wordt 2022 voor jou het jaar van minder suiker? Geweldig idee voor je gezondheid, vindt professor Roman Vangoitsenhoven. Samen met expert Rosa Luyten van het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw geeft hij 5 concrete tips waarmee je meteen aan de slag kan. “Als je gezond bent, zal je geen lichamelijke effecten ondervinden als je plots veel minder suiker gaat eten.” [naar artikel]
Ben je een vroege vogel of een nachtraaf? Die vraag stellen we elke week aan een bekend gezicht. Deze keer aan de beurt: stand-upcomedian Kamal Kharmach. Hij houdt van de late uren en heeft elke nacht een aflevering van ‘The Simpsons’ nodig om de radars in zijn brein tot stilstand te brengen. Maar zijn aparte ritme weegt ook op zijn eetpatroon. “Intussen zit ik weer op 140 kilo. Ik voel me daar schuldig over, omdat ik veel mensen hoop heb gegeven die ik nu teleurstel.” [naar artikel]
Hoewel het aanbod aan vegetarische alternatieven is toegenomen, zien we dat Belgen amper 2 procent minder vlees en vis eten dan 10 jaar geleden. “In de Vlaamse eetcultuur zit vlees duidelijk diep ingebakken”, klinkt het in het VTM Nieuws. “Vlees kan wél effectief in een gezond eetpatroon passen”, legt diëtist Michaël Sels uit. Welke vleessoort is dan het gezondst? En hoeveel porties per week zijn aangeraden? “Er is een verschil tussen een biefstuk en salami.” [naar artikel]
Het aanbod verfrissende zomerdrankjes op basis van thee of kruiden wordt elk jaar groter. Bartender Jurgen Lycops van Bar Burbure in Antwerpen testte er tien. Hij proefde vooral veel suiker.Tine Bral, foto’s Wim Daneels [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.