Vleessla en cactusjenever zijn twee onmisbare producten in de routine van de dag van ladychef Anne-Sophie Breysem van het Hasseltse restaurant Ansoler. Ook altijd in haar koelkast: bubbels. “Want je weet nooit wanneer je iets te vieren hebt”, lacht de chef. [naar artikel]
Geef Efgenia Karampatakis een glas ouzo, een lekker hapje en goed gezelschap, en ze is gelukkig. De ladychef van het Genkse restaurant Orestis geniet van het leven, houdt van reizen en is blij als de zon schijnt. Dan steekt ze de barbecue aan voor familie en vrienden. Sjiek genoot mee van een lekkere Griekse barbecue. Het verslag lees je dit weekend in Sjiek Summer. [naar artikel]
Anne-Sophie Breysem, in 2015 nog uitgeroepen tot Ladychef of the Year, heeft met Ansoler haar eigen restaurant in Hasselt. In een herenhuis aan de Maastrichtersteenweg presenteert ze met twee collega’s van De Kwizien een moderne keuken met wereldwijde invloeden. “Dit hebben wij altijd al willen doen. Wij willen vooral anders zijn dan andere zaken.” [naar artikel]
Schepen Hilde Vautmans lanceert een wedstrijd om te zien welke hobbybakker de beste appeltaart bakt. Komende zondag kan elke Truienaar zijn of haar taart inleveren op de dienst Toerisme. “Het recept van de beste taart zal door tal van bakkers gebruikt worden”, vertelt de schepen. [naar artikel]
In Antwerpen zal je een vaste bubbel van 10 mensen per gezin moeten kiezen voor de volgende 4 weken. Dat valt voor veel mensen mentaal heel zwaar. Psychiater Dirk De Wachter vindt dat een vaste bubbel ook een stukje zekerheid geeft. [naar artikel]
De Hamse handelszaken willen het lokaal winkelen promoten. Tijdens het weekend van 25, 26 en 27 september presenteren de fashion- en lifestylezaken in de gemeente de nieuwe najaarscollectie. [naar artikel]
Onze lockdownbubbels zijn voorlopig nog niet volledig opengebarsten, maar andere bubbels doen dat voortdurend. Wat verklaart het geluid van hun laatste adem? [naar artikel]
Door de coronacrisis verloopt de speelpleinwerking nu anders dan in normale zomers. Er mogen maar bubbels tot 50 personen gevormd worden. Daardoor moesten kinderen zich bij meer dan de helft van de speelpleinen vooraf al inschrijven. Bij speelplein Dassenaarde in Diest was dat niet nodig, al hebben ze daar wel de helft minder kinderen dan normaal. [naar artikel]
Fotograaf Kristof Vrancken heeft foto's ontwikkeld met... Hasseltse jenever. Dat is maar een van de alternatieve productievormen waarmee kunstenaars vanaf het voorbije weekend 100 dagen lang uitpakken op de stadstriënnale Hasselt-Genk. Tijdens het kunstenfestival lopen op verschillende plaatsen allerlei tentoonstellingen, onder meer in C-Mine in Genk en de begijnhofhuisjes in Hasselt. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.