Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

Live - VN krijgt geen toegang tot beschadigde kerncentrale in Zaporizja: ‘Zeer reëel risico op kernramp’

08/08/2022 - 18:17
"Geen omschrijving gevonden."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Live - VN krijgt geen toegang tot beschadigde kerncentrale in Zaporizja: ‘Zeer reëel risico op kernramp’ (08/08/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


2. Live - Na waarschuwing voor ‘reëel risico op kernramp’: Atoomagentschap stuurt inspecteurs naar kerncentrale Zaporizja (29/08/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


3. Atoomagentschap: "Dringend veiligheidszone rond kerncentrale Zaporizja nodig om kernramp te vermijden" (06/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

De situatie rond de kerncentrale in het Oekraïense Zaporizja is onhoudbaar, stelt het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA) in zijn gepubliceerd rapport. Het VN-agentschap vraagt, net zoals eerder al de Oekraïense president Volodymyr Zelensky en VN-secretaris-generaal Antonio Guterres, de inrichting van een “veiligheidszone” die een kernramp moet vermijden in de door de Russen bezette centrale. [naar artikel]


4. VN-topman Guterres erg bezorgd over kerncentrale Zaporizja en eist veilige zone "om kernramp te voorkomen" (07/09/2022 - VRT NWS)

António Guterres heeft bij de Veiligheidsraad zijn grote bezorgdheid geuit over de crisissituatie rond de kerncentrale van Zaporizja. De secretaris-generaal van de Verenigde Naties riep de Russische en Oekraïense strijdkrachten op te stoppen met alle militaire activiteiten en vraagt opnieuw om een veilige zone. [naar artikel]


5. “Geen wapens rond de kerncentrale”: VN wil gedemilitariseerde zone rond Zaporizja-kerncentrale (12/08/2022 - Express)

De situatie rond de kerncentrale van Zaporizja is, licht uitgedrukt, gevaarlijk te noemen. De centrale werd ingepalmd door de Russen, die er een raketbasis van maakten. De energiecentrale, de grootste van Europa, kwam ook al meerdere malen onder vuur te liggen. Antonio Guterres, de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, roept nu op om een gedemilitariseerde […] [naar artikel]


6. G7-landen eisen vrije toegang tot kerncentrale Zaporizja, Oekraïense buitenlandminister spreekt van “moeilijkste missie ooit” (29/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

De G7-landen eisen een vrije toegang voor het personeel van het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA) tot de kerncentrale van Zaporizja. “Het IAEA-personeel moet toegang krijgen tot alle Oekraïense kerncentrales op het gekozen tijdstip, in alle veiligheid en vrijheid”, klinkt het. Volgens de Oekraïense minister van Buitenlandse zaken Dmitro Koeleba wordt de missie van het agentschap “de moeilijkste ooit”. [naar artikel]


7. Atoomagentschap krijgt geen toegang tot kerncentrale Zaporizja: “Situatie is zorgwekkend” (03/01/2024 - Het Laatste Nieuws)

Deskundigen van het Internationaal Atoomenergie Agentschap (IAEA) krijgen geen toegang tot kamers van de reactoren van de Oekraïense kerncentrale in Zaporizja. Die wordt regelmatig getroffen door stroomstoringen. Dat meldde het IAEA vanuit zijn hoofdkwartier in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. [naar artikel]


8. Live - Atoomagentschap krijgt geen toegang tot reactoren van kerncentrale in Zaporizja • Rusland en Oekraïne ruilen gevangenen (04/01/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!