Heb je al eens een wijntje willen drinken zonder kurkentrekker in de buurt? Het overkomt deze vrienden in de Thaise hoofdstad Bangkok. Maar ze zijn niet van gisteren, en openen hun flessen met behulp van een stel kaarsen. [naar artikel]
Elke dag serveert onze sommelier Sepideh Sedaghatnia haar allerbeste tips en tricks uit de edele kunst van het wijnproeven. Zo word je binnen drie... [naar artikel]
Wie menukaarten van restaurants opentrekt, fronst soms de wenkbrauwen bij het zien van de prijzen van één fles wijn. Bij The Jane (**) in Antwerpen van chef Nick Bril al helemaal: daar staat de ‘Liber Pater’ op de kaart, wijn met een prijskaartje van 35.000 euro per fles, omgerekend een losse 7.000 euro per glas. Is dure wijn per se beter? Waarom kost die zoveel? En wordt dat vaak besteld? Nick Bril, sommelier Trésor Vets en wijnmaker Loïc Pasquet leggen uit. [naar artikel]
Heb je al eens een wijntje willen drinken zonder kurkentrekker in de buurt? Het overkomt deze vrienden in de Thaise hoofdstad Bangkok. Maar ze zijn niet van gisteren, en openen hun flessen met behulp van een stel kaarsen. [naar artikel]
Brandweer Westhoek waarschuwt voor het gebruik van kaarsen. Zeker in deze periode maken mensen het gezellig met kaarslicht, maar dat brengt de nodige risico's met zich mee. Daarom roept de brandweer op om extra voorzichtig te zijn. [naar artikel]
Ex-bondscoach Marc Wilmots blikt niet graag terug. Bij tv-maker Luk Alloo heeft hij dat met mondjesmaat gedaan. Na zijn afscheid bij de bond knalde de champagne ten huize van Wilmots. [naar artikel]
De feestdagen staan voor de deur. Hoe we ze gaan mogen vieren, weten we niet. Maar wel dat het jaarlijkse dilemma terugkomt: hoeveel moet je nu betalen voor een degelijke fles wijn? Meer dan vijf euro, want alles dat daar een stuk onder zit, is een ticket richting koppijn, toch? “Klopt niet, die tijd is voorbij”, zegt onze wijnspecialist Alain Bloeykens die onlangs Cap Maritime – een rosé van amper 2,99 euro uit de Aldi – liefst vier sterren gaf. “Hoe ze het voor die prijs doen, weet ik niet”, schreef hij toen. Wij zochten het uit. [naar artikel]
Wil je een geopende fles wijn goed bewaren, dan moet je rekening houden met de temperatuur en de blootstelling van de wijn aan de lucht. "De bewaartermijn van rode, witte, rosé, mousserende en dessertwijn verschilt uiteraard. Van 2 dagen tot 2 weken", zegt Alexander De Beck, sommelier bij Winetist. Hij overloopt per wijnsoort hoe je je wijn het best kan bewaren na opening. [naar artikel]
De proseccohype is totaal uit de hand gelopen. In de regio Veneto, waar de bubbelwijn vandaan komt, zijn de bossen verdwenen en worden alleen nog maar druiven verbouwd. [naar artikel]
De proseccohype is totaal uit de hand gelopen. In de regio Veneto, waar de bubbelwijn vandaan komt, zijn de bossen verdwenen en worden alleen nog maar druiven verbouwd. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.