Met chocolade, bosvruchten of met hazelnoten. Graanrepen bestaan in veel vormen en maten. Maar welke is nu het beste om je dag mee te starten of in de boterhammendoos van je kinderen te steken? Diëtiste Sanne Mouha vergelijkt 16 soorten graanrepen en deelt zelfs een 10 op 10 uit. “Dit is de enige reep waar geen suiker aan werd toegevoegd.” [naar artikel]
Consumenten zien voeding met biolabel vaak als gezonder, blijkt uit onderzoek van de UGent. Maar klopt die perceptie wel? Diëtiste Sanne Mouha licht de verschillen toe en neemt twee versies van eenzelfde product — één met en één zonder biolabel — onder de loep. “Een biokoekje is net zo ongezond als een gewone koek.” [naar artikel]
Denk je bij ‘biologisch’ automatisch aan gezonder? Dan ben je zeker niet alleen. Consumenten zien voeding met biolabel vaak als gezonder, blijkt uit onderzoek van de UGent. Maar klopt die perceptie wel? Diëtiste Sanne Mouha licht de verschillen toe en neemt twee versies van 11 producten — één met en één zonder biolabel — onder de loep en helpt enkele misverstanden de wereld uit. “Een koek blijft een koek, of die nu biologisch is of niet.” [naar artikel]
Denk je bij ‘biologisch’ automatisch aan gezonder? Dan ben je zeker niet alleen. Consumenten zien voeding met biolabel vaak als gezonder, blijkt uit onderzoek van de UGent. Maar klopt die perceptie wel? Diëtiste Sanne Mouha licht de verschillen toe en neemt twee versies van 11 producten — één met en één zonder biolabel — onder de loep en helpt enkele misverstanden de wereld uit. “Een koek blijft een koek, of die nu biologisch is of niet.” [naar artikel]
Ketchup is een populaire saus bij frietjes, hamburgers of een croque monsieur en ook op elke barbecue staat er een fles te pronken tussen het sausaanbod. Toch beschouwen de meeste het niet als een ongezonde saus, omdat het minder vet en calorieën bevat dan mayonaise. Maar klopt het echt dat ketchup een gezondere keuze is? “Sommige soorten bevatten meer suiker, zout en water dan tomaten”, vertelt diëtiste Sanne Mouha. Ze test er 10 en haalt er de gezondste soorten uit. [naar artikel]
Ketchup is een populaire saus bij frietjes, hamburgers of een croque monsieur en ook op elke barbecue staat er een fles te pronken tussen het sausaanbod. Toch beschouwen de meeste het niet als een ongezonde saus, omdat het minder vet en calorieën bevat dan mayonaise. Maar klopt het echt dat ketchup een gezondere keuze is? “Sommige soorten bevatten meer suiker, zout en water dan tomaten”, vertelt diëtiste Sanne Mouha. Ze test er 10 en haalt er de gezondste soorten uit. [naar artikel]
Waar we chocolade vroeger helemaal moesten mijden als we iet of wat gezond wouden eten, klinkt er nu een heel ander liedje: een blokje chocolade [naar artikel]
Vanaf vandaag tellen we officieel af naar kerst, en wel graag met een adventskalender. Heerlijk toch: elke dag een stukje geluk van achter een minuscuul deurtje prutsen. Was dat vijf jaar geleden nog een stukje chocolade, dan komen de kalenders nu in álle mogelijke varianten, waarvan vooral de exemplaren met lekkers voor haar en huid razend populair lijken. Welke zijn echt je geld waard? Is dat eentje van een schappelijke 25 euro? Of eentje van – slik – 350 euro? Beautyredactrice Sophie vergelijkt er elf. “Enige nadeel bij deze is dat je niet alle deurtjes in één keer mag openen.” [naar artikel]
Niets dat de sleur van de werkdag zo succesvol doorbreekt en je nieuwe energie geeft als een smakelijke namiddagsnack. Sommigen zweren bij rauwe [naar artikel]
De komende dagen vindt in Brussel het chocoladesalon plaats. Maar een bezoekje aan de vele chocoladewinkels in de buurt van de Brusselse Grote Markt leert dat een bescherming van het label "Belgische chocolade"dringend nodig is. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.