Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Oekraïne wil nu zwaardere wapens en wel deze: de Atacms, de Leopard-tank en de MiG-29

16/09/2022 - 06:07
"Na het succesvolle offensief bij Charkiv verhoogt Oekraïne de druk op het Westen om nog zwaardere wapens te leveren. “Er mag nu geen twijfel over bestaan dat Rusland kan worden verslagen op het slagveld”, zei minister van Buitenlandse Zaken Kuleba dinsdag. Dit zijn drie wapensystemen waarmee volgens Kyiv de oorlog snel beëindigd kan worden."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Deze zwaardere wapens staan op het verlanglijstje van Oekraïne: de Atacms, de Leopard-tank en de MiG-29 (15/09/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


2. Oekraïne wil nu zwaardere wapens en wel deze: de Atacms, de Leopard-tank en de MiG-29 (16/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

Na het succesvolle offensief bij Charkiv verhoogt Oekraïne de druk op het Westen om nog zwaardere wapens te leveren. “Er mag nu geen twijfel over bestaan dat Rusland kan worden verslagen op het slagveld”, zei minister van Buitenlandse Zaken Kuleba dinsdag. Dit zijn drie wapensystemen waarmee volgens Kyiv de oorlog snel beëindigd kan worden. [naar artikel]


3. Leopardtank uit Nederweert brengt op veiling bedrag van een huis op: “1.000 manuren voor restauratie” (21/04/2024 - Het Belang van Limburg)

De Leopardtank van restauratiebedrijf BAIV in Nederweert heeft bij de online veiling die zaterdagavond eindigde een eindbod van ruim 325.000 euro gehaald. Dat is aanzienlijk meer dan waar vooraf op was gehoopt. [naar artikel]


4. Meer wapens, ja, maar welke? NAVO-landen overleggen over extra én zwaardere wapens voor Oekraïne (07/04/2022 - VRT NWS)

In Brussel vergaderen de ministers van Buitenlandse Zaken van de NAVO over extra militaire hulp aan Oekraïne. De Oekraïense regering vraagt meer wapens én zwaardere wapens. Maar niet iedereen binnen de NAVO vindt dat een goed idee. [naar artikel]


5. Live - Witte Huis kondigt ‘grote’ luchtafweermiddelen voor Oekraïne aan, maar geen ATACMS-raketten (21/09/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


6. Live - Zelensky krijgt toch gewenste ATACMS-raketten van VS • Oekraïens leger claimt geslaagde raketaanval op de Krim (22/09/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


7. VS leverden in het geheim ATACMS-langeafstandsraketten aan Oekraïne, meldt CNN (17/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

De Verenigde Staten hebben in het geheim ATACMS-langeafstandsraketten geleverd aan Oekraïne. Dat bericht de Amerikaanse zender ‘CNN’ op gezag van twee functionarissen. Volgens de krant ‘The Wall Street Journal’ hebben de Oekraïners de raketten al ingezet. [naar artikel]


8. Zelensky bevestigt gebruik ATACMS-langeafstandsraketten die VS in het geheim leverden (17/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

De Verenigde Staten hebben in het geheim ATACMS-langeafstandsraketten geleverd aan Oekraïne. Dat bericht de Amerikaanse zender ‘CNN’ op gezag van twee functionarissen. Volgens de krant ‘The Wall Street Journal’ hebben de Oekraïners de raketten al ingezet en dat heeft de Oekraïense president Zelensky nu ook bevestigd. [naar artikel]


9. Live - Zelensky bevestigt gebruik ATACMS-raketten • Telecomkabel tussen Zweden en Estland beschadigd (17/10/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!