Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Oppositie reageert op Vlaamse begroting: “Jambon wendt regeringscrisis af, maar maakt koopkrachtcrisis erger”

28/09/2022 - 19:26
"Volgens oppositiepartij PVDA is minister-president Jan Jambon (N-VA) erin geslaagd om een regeringscrisis af te wenden, maar maakt het bereikte akkoord de koopkrachtcrisis erger. “Zo krijgt de N-VA toch haar zin: Vlaanderen bespaart op kinderen, op onderwijs, op zorg, op steden en gemeenten, op openbare diensten”, reageert PVDA-fractieleider Jos D’Haese op het akkoord binnen de Vlaamse regering."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Oppositie reageert op Vlaamse begroting: “Jambon wendt regeringscrisis af, maar maakt koopkrachtcrisis erger” (28/09/2022 - Het Belang van Limburg)

Volgens oppositiepartij PVDA is minister-president Jan Jambon (N-VA) erin geslaagd om een regeringscrisis af te wenden, maar maakt het bereikte akkoord de koopkrachtcrisis erger. “Zo krijgt de N-VA toch haar zin: Vlaanderen bespaart op kinderen, op onderwijs, op zorg, op steden en gemeenten, op openbare diensten”, reageert PVDA-fractieleider Jos D’Haese op het akkoord binnen de Vlaamse regering. [naar artikel]


2. Jambon "zeer tevreden" met akkoord, maar snoeiharde kritiek van oppositie: "N-VA krijgt haar zin en koopkrachtcrisis wordt erger” (28/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

Vlaams minister-president Jan Jambon bevestigt in een tweet dat de Vlaamse regering een akkoord heeft bereikt over “maatregelen tegen de energiecrisis en de begroting”. Volgens oppositiepartij PVDA is minister-president Jambon erin geslaagd een regeringscrisis af te wenden, maar maakt het bereikte akkoord de koopkrachtcrisis erger. "Zo krijgt de N-VA toch haar zin: Vlaanderen bespaart op kinderen, op onderwijs, op zorg, op steden en gemeenten, op openbare diensten", reageert PVDA-fractieleider Jos D'Haese op het akkoord binnen de Vlaamse regering. [naar artikel]


3. "Koopkrachtcrisis oplossen door geld van hogere inkomens naar lagere te transfereren", pleit expert Paul De Grauwe (02/05/2022 - VRT NWS)

Professor Paul De Grauwe wil de gezinnen uit de lagere middenklasse die in financiële problemen komen, helpen door een transfer van geld van de hogere inkomens, die overgecompenseerd worden. De Grauwe is een van de acht economische experten die door de regering-De Croo zijn aangesteld in de expertengroep die advies moet uitbrengen over de economische crisis. [naar artikel]


4. Econoom Paul De Grauwe over de koopkrachtcrisis: ‘De btw-verlaging op gas en elektriciteit was een vergissing’ (17/05/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


5. Drie Belgen getuigen over de koopkrachtcrisis: ‘Tegen de kinderen vertel ik dat ik geen honger heb’ (27/08/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


6. Vakbonden dreigen met algemene staking op 9 november “indien er niet snel oplossingen komen voor de koopkrachtcrisis” (06/09/2022 - Het Belang van Limburg)

De vakbonden dreigen met een algemene staking op 9 november, indien er “niet snel oplossingen komen voor de koopkrachtcrisis”. Dat heeft ACV-voorzitter Marc Leemans aangekondigd. [naar artikel]


7. ACV verhoogt druk: "Algemene staking vakbonden op 9 november als er niet snel oplossingen komen voor koopkrachtcrisis" (06/09/2022 - VRT NWS)

De vakbonden dreigen met een algemene staking op 9 november "indien er niet snel oplossingen komen voor de koopkrachtcrisis". Dat zegt ACV-voorzitter Marc Leemans op Twitter. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!