Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Oud-chef CIA: “VS zou Russische troepen vernietigen als Poetin kernwapens inzet”

03/10/2022 - 17:58
"Volgens David Petraeus, een voormalig directeur van de Amerikaanse inlichtingendiensten, kunnen de Verenigde Staten ‘alle Russische troepen op Oekraïens grondgebied vernietigen en de vloot in de Zwarte Zee tot zinken brengen’. De voormalige generaal zei wel dat dat een hypothese is en hij dat niet besproken heeft met de nationale veiligheidsadviseur."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Voormalig CIA-directeur: VS zouden Russische troepen vernietigen als Poetin kernwapens inzet in Oekraïne (03/10/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


2. Ex-CIA-directeur Petraeus: VS zouden Russische troepen vernietigen als Poetin kernwapens inzet in Oekraïne (03/10/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


3. Oud-chef CIA: “VS zou Russische troepen vernietigen als Poetin kernwapens inzet” (03/10/2022 - Het Belang van Limburg)

Volgens David Petraeus, een voormalig directeur van de Amerikaanse inlichtingendiensten, kunnen de Verenigde Staten ‘alle Russische troepen op Oekraïens grondgebied vernietigen en de vloot in de Zwarte Zee tot zinken brengen’. De voormalige generaal zei wel dat dat een hypothese is en hij dat niet besproken heeft met de nationale veiligheidsadviseur. [naar artikel]


4. LIVE. NAVO ziet meer Russische troepen, en meer troepen onderweg - Russische EU-ambassadeur: “Oorlogen in Europa beginnen zelden op woensdag” (16/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

De spanningen rond Oekraïne lopen dag na dag op. Het land zoekt toenadering tot het Westen, en zou graag toetreden tot de NAVO. Dat wil Russisch president Vladimir Poetin koste wat het kost vermijden. Hij stuurde meer dan 100.000 militairen naar de grensregio. Zal er oorlog uitbreken? “Woensdag is de deadline waar heel Oekraïne rekening mee houdt”, stelde oorlogsjournalist Robin Ramaekers maandag. Intussen heeft Rusland wel aangekondigd een deel van zijn troepen terug te trekken. [naar artikel]


5. KIJK. Oekraïense troepen vernietigen volledige colonne van Russische tanks in één klap met tactische hinderlaag (01/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Beelden gaan viraal op sociale media van de totale vernietiging van een Russische colonne van tanks. De Russische troepen rijden nietsvermoedend over het kale en dorre landschap wanneer ze plots in een hinderlaag terechtkomen. Oekraïense mariniers liggen op de loer met draagbare raketwerpers. De colonne verspreidt zich en probeert te ontsnappen, maar tevergeefs. Eén voor één worden de tanks geraakt door de raketten. Russische soldaten die de raketimpacten overleven, krijgen de loodzware opdracht om te overleven op de kale vlakte. Van de colonne blijft uiteindelijk niets meer over. De ravage is dan ook enorm. [naar artikel]


6. ‘Als wij hen niet vernietigen, zullen zij ons vernietigen’: Aleksander Doegin, het ‘brein’ van Poetin (22/03/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


7. Live - Poetin wil vliegtuigen Wit-Rusland uitrusten met kernwapens • Russische troepen hebben Severodonetsk veroverd (25/06/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


8. Poetin heeft genoeg kernwapens om wereld te vernietigen: wat zijn realistische doelwitten? (28/02/2022 - Het Belang van Limburg)

5.977 kernkoppen, genoeg om de wereld te vernietigen. Zoveel nucleaire wapenkracht heeft de Russische president Vladimir Poetin ter beschikking. Afgelopen weekend liet hij zijn wapens schietklaar maken. Zal het ooit tot een aanval komen? Wat zijn realistische doelwitten? En kunnen we er iets tegen beginnen? [naar artikel]


9. Poetin heeft genoeg kernwapens om wereld te vernietigen en Europa is eerste doelwit: “Brussel kan in het vizier komen” (28/02/2022 - Gazet van Antwerpen)

5.977 kernkoppen, genoeg om de wereld te vernietigen. Zoveel nucleaire wapenkracht heeft de Russische president Vladimir Poetin ter beschikking. Afgelopen weekend liet hij zijn wapens schietklaar maken. Zal het ooit tot een aanval komen? Wat zijn realistische doelwitten? En kunnen we er iets tegen beginnen? [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!