Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Gazet van Antwerpen

Oekraïne claimt doorbraak in Loehansk en Cherson

06/10/2022 - 05:33
"Het heeft er alle schijn van dat het Oekraïense tegenoffensief in Loehansk – in het noordoosten – en in Cherson – in het zuiden – succesvol verloopt. Kyiv zou aanzienlijke stukken land hebben heroverd langs de westelijke oever van de Dnjepr in de regio Cherson, die kort na het begin van de invasie eind februari door Rusland werd bezet."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Oekraïne claimt doorbraak in Loehansk en Cherson (06/10/2022 - Gazet van Antwerpen)

Het heeft er alle schijn van dat het Oekraïense tegenoffensief in Loehansk – in het noordoosten – en in Cherson – in het zuiden – succesvol verloopt. Kyiv zou aanzienlijke stukken land hebben heroverd langs de westelijke oever van de Dnjepr in de regio Cherson, die kort na het begin van de invasie eind februari door Rusland werd bezet. [naar artikel]


2. Live - Rusland claimt doorbraak in Loehansk, onterecht volgens Oekraïense gouverneur (15/02/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


3. Live - Zelensky claimt herovering Cherson: ‘Ons volk. Van ons. Cherson’ (11/11/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


4. Beelden tonen kilometerslang massagraf van Russische soldaten in Loehansk: “Poetin heeft Loehansk bevrijd van indringers” (07/11/2022 - Gazet van Antwerpen)

Op beelden van de Wit-Russische nieuwszender NEXTA is te zien hoe een wagen langs een kilometerslang massagraf rijdt van Russische soldaten. Op de graven in de Oekraïense regio Loehansk staan onder meer vlaggen en foto’s van de gesneuvelde soldaten. “Poetin heeft Loehansk bevrijd van de indringers”, is het sarcastische bovenschrift op Twitter. Daarmee verwijst het naar de eerdere beweringen van Rusland in juni toen het zei dat het 97 procent van het volk in Loehansk had bevrijd. [naar artikel]


5. Live - Rusland claimt ‘bevrijding’ volledige provincie Loehansk • Doden na explosies in Russische stad Belgorod (03/07/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


6. Live - Na meer dan vier maanden oorlog: Rusland claimt ‘bevrijding’ volledige provincie Loehansk (03/07/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


7. Loehansk, Donetsk en Cherson houden deze maand nog referendum over toetreding tot Rusland: “Kan tot grote escalatie leiden” (20/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

Pro-Russische separatisten in de regio’s Donetsk, Loehansk en Cherson houden van 23 tot 27 september referenda over de toetreding tot Rusland. Dat zeggen Russische staatsmedia. De omstreden referenda zijn een reactie op het huidige Oekraïense tegenoffensief in het oosten van het land. [naar artikel]


8. Mogelijk vanavond al zet Poetin zijn handtekening onder annexatie Donetsk, Loehansk, Zaporizja en Cherson (27/09/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!