Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

“Lijd alsjeblieft niet in stilte.” Vrouwen in menopauze zien af op de werkvloer: 8 experts over grootste gebreken

18/10/2022 - 11:49
"“Je geeft een presentatie en plots is je blouse nat van het zweet. Verschrikkelijk.” Alle vrouwen komen vroeg of laat in de menopauze en toch is dat op de werkvloer een taboe. Ze worden ontslagen, uitgelachen of een ‘zeur’ genoemd, terwijl een bedrijf met het juiste beleid die klachten goed zou kunnen opvangen. Hoe ziet zo’n menopauzevriendelijk beleid eruit en welke vooroordelen over menopauze op het werk moeten de wereld uit? Acht experts en twee vrouwen geven de must-do’s."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. “Lijd alsjeblieft niet in stilte.” Vrouwen in menopauze zien af op de werkvloer: 8 experts over grootste gebreken (18/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

“Je geeft een presentatie en plots is je blouse nat van het zweet. Verschrikkelijk.” Alle vrouwen komen vroeg of laat in de menopauze en toch is dat op de werkvloer een taboe. Ze worden ontslagen, uitgelachen of een ‘zeur’ genoemd, terwijl een bedrijf met het juiste beleid die klachten goed zou kunnen opvangen. Hoe ziet zo’n menopauzevriendelijk beleid eruit en welke vooroordelen over menopauze op het werk moeten de wereld uit? Acht experts en twee vrouwen geven de must-do’s. [naar artikel]


2. De personages in ‘Estonia’ zijn mensen van vlees en bloed, mensen met kwaliteiten en gebreken, en die gebreken hebben grote gevolgen (30/11/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


3. ‘De menopauze kan ook iets zijn om naar uit te kijken’: waarom we beter even stilstaan bij de menopauze (02/11/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


4. De business rond de menopauze: “Nochtans is de menopauze medisch nooit een taboe geweest” (29/01/2024 - Het Laatste Nieuws)

De menopauze is ‘hot’, in alle betekenissen. Er zijn boeken, er zijn apps, podcasts, coaches, consulenten, hulpmiddelen en geneesmiddelen. Vanwaar die verhoogde interesse voor wat zo oud is als de vrouw? Daarbij moeten we kritisch blijven voor commerciële drijfveren. “Als straks elk kwaaltje wordt toegeschreven aan de overgang, zijn vrouwen niet geholpen.” [naar artikel]


5. Rod Stewart roept mannen op om meer te leren over de menopauze. Expert: “Ook op werkvloer nood aan voordrachten over overgang” (10/12/2021 - Het Laatste Nieuws)

“Penny was niet meer de vrouw met wie ik trouwde.” Met die zin lanceerde Sir Rod Stewart (76) zijn oproep naar mannen om zich meer te informeren over de menopauze. Want de menopauzekennis van de man blijkt in het algemeen nog altijd een donker gat te zijn. Dat bevestigt ook menopauze-expert en gynaecoloog, prof. dr. Herman Depypere. “Ook op de werkvloer is het belangrijk dat er voordrachten worden gegeven over de menopauze.” [naar artikel]


6. 2 vrouwen over trieste realiteit van menopauze op de werkvloer. “We krijgen de stempel ‘burn-out’.” Experts geven advies (18/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

“Je geeft een presentatie en plots is je blouse nat van het zweet. Verschrikkelijk.” Alle vrouwen komen vroeg of laat in de menopauze en toch is dat op de werkvloer een taboe. Ze worden ontslagen, uitgelachen of een ‘zeur’ genoemd, terwijl een bedrijf met het juiste beleid die klachten goed zou kunnen opvangen. Hoe ziet zo’n menopauzevriendelijk beleid eruit en welke vooroordelen over menopauze op het werk moeten de wereld uit? Acht experts en twee vrouwen geven de must-do’s. [naar artikel]


7. Wanneer de menopauze je parten speelt op de werkvloer: ‘Ik haalde werk in op dagen met veel energie’ (31/05/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


8. ‘Nogal wat vrouwen hebben zelf niet door wat er aan de hand is’: wanneer de menopauze je parten speelt op de werkvloer (31/05/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


9. "Alsjeblieft, o alsjeblieft: triple check je cv": wat je zeker (niet) moet doen om je eerste droomjob binnen te halen (06/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Het zijn spannende tijden voor recent afgestudeerden die voor het eerst op jobjacht gaan. Wat zet je als onervaren persoon immers op je cv? Welke fouten mag je zeker niet maken? En ga je nog voor een vakantiejob of zet je beter meteen de stap naar een ‘echte’ eerste baan? Jobat.be stelt deze drie gerichte vragen aan Marjolein Boelaert, Talent Acquisition Partner bij Staffing & Career Solutions SD Worx. [naar artikel]


10. Eurocommissaris Thyssen voert strijd tegen kankerverwekkende stoffen op de werkvloer op Eurocommissaris Thyssen voert strijd tegen kankerverwekkende stoffen op de werkvloer op (05/04/2018 - Metro)

De Europese Commissie heeft vijf kankerverwekkende chemicaliën toegevoegd aan de lijst met gevaarlijke stoffen op de werkvloer. Eurocommissaris voor Werk en Sociale Zaken Marianne Thyssen heeft een voorstel gepresenteerd dat nieuwe grenswaarden invoert op die vijf kankerverwekkers. Naar schatting 22.000 arbeidsgerelateerde ziektes zouden daarmee vermeden kunnen worden. Kanker vormt het grootste gezondheidsrisico op de Europese […] Het bericht Eurocommissaris Thyssen voert strijd tegen kankerverwekkende stoffen op de werkvloer op Eurocommissaris Thyssen voert strijd tegen kankerverwekkende stoffen op de werkvloer op verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!