Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
VRT NWS

Russische leger rooft botten van generaal Potjomkin uit zijn graf in Cherson: waarom is hij zo belangrijk voor de Russen?

28/10/2022 - 18:38
"Russische troepen hebben het stoffelijk overschot van Grigori Potjomkin meegenomen uit Cherson in Oekraïne. Potjomkin is een generaal uit de 18e eeuw en wordt gezien als de stichter van Cherson. "Hij was de nummer twee van het Russische imperium onder Catharina De Grote", zegt professor-emeritus Slavische studies Emmanuel Waegemans, in "De wereld vandaag" op Radio 1. Zijn beenderen lagen in de crypte van de Sint Catharina-kathedraal. De Russen hebben die nu "in veiligheid gebracht"."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Russische leger rooft botten van generaal Potjomkin uit zijn graf in Cherson: waarom is hij zo belangrijk voor de Russen? (28/10/2022 - VRT NWS)

Russische troepen hebben het stoffelijk overschot van Grigori Potjomkin meegenomen uit Cherson in Oekraïne. Potjomkin is een generaal uit de 18e eeuw en wordt gezien als de stichter van Cherson. "Hij was de nummer twee van het Russische imperium onder Catharina De Grote", zegt professor-emeritus Slavische studies Emmanuel Waegemans, in "De wereld vandaag" op Radio 1. Zijn beenderen lagen in de crypte van de Sint Catharina-kathedraal. De Russen hebben die nu "in veiligheid gebracht". [naar artikel]


2. Russische bevelhebber ‘generaal Armageddon’ onder zware druk na vernederende terugtrekking uit Cherson (21/11/2022 - Het Belang van Limburg)

De Russische bevelhebber van het Oekraïne-offensief, Sergej Soerovikin, ligt onder vuur omdat hij de terugtrekking uit Cherson bevolen heeft. Hij staat nu onder zware druk om te bewijzen dat het de juiste beslissing was. [naar artikel]


3. Cherson valt als eerste grote stad onder Russische controle: waarom is de stad zo belangrijk in Oekraïne? (02/03/2022 - De Morgen)

Cherson valt als eerste grote stad onder Russische controle. De stad is een groot regionaal en industrieel centrum met een haven aan de Zwarte Zee, en is ook strategisch erg belangrijk voor president Poetin en zijn troepen. [naar artikel]


4. Poetin bezoekt Russische militairen in Cherson en Loegansk: “Belangrijk om jullie mening te horen over de situatie” (18/04/2023 - Het Belang van Limburg)

De Russische president Vladimir Poetin heeft de hoofdkwartieren van het Russische leger in de oblasten Cherson en Loegansk bezocht. Dat meldt het Kremlin. [naar artikel]


5. President Poetin bezoekt Russische militairen in Cherson en Loegansk: “Ik vind het belangrijk om jullie mening te horen over hoe de situatie evolueert” (18/04/2023 - Gazet van Antwerpen)

De Russische president Vladimir Poetin heeft de hoofdkwartieren van het Russische leger in de oblasten Cherson en Loegansk bezocht. Dat meldt het Kremlin. [naar artikel]


6. Live - Zelensky claimt herovering Cherson: ‘Ons volk. Van ons. Cherson’ (11/11/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


7. Live - Oekraïense generaal: Rusland lanceert mogelijk zuidelijk offensief in regio Cherson (04/08/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


8. Live - Poetin bezoekt troepen in Cherson en Loehansk: ‘Belangrijk om jullie mening te horen’ (18/04/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


9. Generaal ontslagen, generaal gedood: Rusland verliest officieren aan de lopende band (13/07/2023 - Het Belang van Limburg)

De Russische generaal-majoor Ivan Popov heeft – naar eigen zeggen – zijn spullen mogen pakken nadat hij commentaar op de legertop leverde. Kort daarvoor kwam zijn collega Oleg Tsokov om het leven bij een Oekraïense raketaanval. Volgens westerse analisten verliest Rusland ongebruikelijk snel zijn hoogste officieren. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!