Weekend: tijd voor een uitgebreid ontbijt. Staat spek met eieren hoog op jouw favoriete lijstje, maar krijg je dat spek niet krokant genoeg gebakken? Dan tipt het internet soms bloem als geheime ingrediënt. Maar is dat écht nodig om het spekreepje krokant te krijgen? En bak je het vlees best in de pan, de oven of de airfryer voor het meest crispy resultaat? Chef Matthias Jacobs van het Antwerpse vleesrestaurant Black Smoke legt het allemaal uit. [naar artikel]
Heb je je overslapen, maar wil je toch uitgebreid ontbijten met eitjes en spek? Daar zorgt deze machine van Lego wel voor! YouTuber The Brick Wall heeft al verschillende werkende voertuigen uit Lego gemaakt, zoals tractors en onderzeeërs, maar deze breakfast machine is zijn meesterwerk. Zijn creatie breekt eieren, bakt ze in een pan, draait […] Het bericht VIDEO. Machine van Lego maakt je ontbijt verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Onze microgolfoven verbruikt tot vier keer minder energie dan een inductie- of gasvuur. Door met de magnetron te koken, kan je gemiddeld 28 euro besparen. Onze culinaire journaliste zet tips en zeven verrassende microgolfrecepten op een rijtje. “Je kan er eigenlijk alles mee koken: van aardappelen die snel gaar zijn tot een versgebakken cake of een omelet.” Maar hoe begin je daaraan en hoe haal je het meeste uit het keukentoestel? [naar artikel]
De Dag van de Jeugdbeweging ging in Gruitrode traditioneel van start met een gratis ontbijt in openlucht. Van 6 tot 9 uur ’s ochtends werd er spek gebakken, werden broodjes met beleg gesmeerd en werd er koffie en warme chocolademelk klaar gezet. “Dat was toch al wat aantrekkelijker dan de broodzak met ontbijt die we vorig jaar door corona mochten aanbieden”, vertelt Merijn Quik van KSA Roy. Maar het was vooral weer een gewaardeerde activiteit waar de jeugd en de leiding voluit van genoten. “Een echt ‘grootmoedersontbijt’, met de nodige zorg klaargemaakt voor zo’n 350 Royse jongeren.” [naar artikel]
Een knapperig stuk ontbijtspek bij een zachtgekookt eitje. Voor veel Vlamingen is het de ideale manier om hun weekend te starten. Maar in welke supermarkt vind je nu het beste spek? Topslager Luc De Laet proefde voor ons tien soorten en gaf twee huismerken een betere score dan A-merk Herta. “Deze soort lijkt zelfs een beetje op spek van de ambachtelijke slager.” [naar artikel]
Op de dag van de steak kan een lekkere biefstuk natuurlijk niet ontbreken. Maar hoe bak je die zelf minstens even lekker als op restaurant? Maven-chef Jules Koninckx leert er ons alles over. “Je pan of barbecue moet zo heet mogelijk zijn, anders krijg je nooit een mooie korst.” Welk type rundvlees kies je dan het best? En gooi je het vlees meteen in de pan of op de grill wanneer je het uit de koelkast haalt? [naar artikel]
KSA Gruitrode biedt deze morgen een gratis ontbijt aan. Studenten maar ook ouders maken er graag gebruik van om samen, en nog net voor de bus naar school hen oppikt, te genieten van een eitje en spek in de pan. Broodjes en beleg, koffie en warme choco ontbreken natuurlijk niet. [naar artikel]
Is jouw kleine spruit geen al te grote fan van saaie lappen vlees? Verpak ze dan in een krokant laagje paneermeel en serveer ze met wortelstoemp... [naar artikel]
Heb je jouw microgolfoven veroordeeld tot de perfecte opwarmhulp voor een restje spaghetti of een kant-en-klare maaltijd na een lange werkdag? Met het advies en de 7 verrassende microgolfrecepten van onze culinaire journaliste haal je hem vanaf nu ook boven op andere momenten: “met een microgolfoven kun je eigenlijk alles koken, van aardappelen die snel gaar zijn tot een versgebakken cake of een omelet.” [naar artikel]
01:06 De nieuwe topman van de VRT bakt spek met eieren voor ons. En vertelt openhartig over de bedreigingen die op de openbare omroep afkomen. [naar artikel]
Een klassieke BLT staat voor “bacon, lettuce and tomato”. Spek, sla en tomaat. In dit recept wordt het bewerkte vlees, wat ongunstig is voor de darmgezondheid, vervangen door bonen. Geen spek, maar bonen met eieren dus. [naar artikel]
Een uitgebreid, vettig ontbijt en Engeland, ze horen bij elkaar net als Nicole en Hugo of kaas en wijn. Een van de experts op vlak van deze maaltijd is zonder twijfel Katerleanae’s Cafe in de Britse havenstad Hull. In dit restaurant kan je een gigantisch ontbijt bestellen dat geleverd wordt in een pizzadoos. Klanten van […] [naar artikel]
Mooi weer, barbecue en vlees: de ideale combinatie voor een smakelijke en zonnige maaltijd. Maar welk vlees is geschikt om te grillen op de barbecue? En hoe bak je dat het best? Sterrenchef Luc Bellings deelt zijn geheime tips zodat je vlees vanaf nu altijd perfect gaar is. “Varkensvlees vermijd ik meestal, omdat dat nogal droog wordt op de grill.” [naar artikel]
Vlees gekweekt in labo’s was lang het hippe troetelkind van investeerders. Maar insiders geven nu toe hoe “hun plastic afvalberg sneller groeide dan hun vlees”. [naar artikel]
Antwerps schepen van Sport, Peter Wouters (N-VA), heeft op zijn verjaardag het brandalarm laten afgaan op zijn kabinet. Hij wou zijn personeel trakteren met spek en eieren, maar door de rook ging het brandalarm af en moest iedereen het gebouw verlaten. De evacuatie verliep zonder ongelukken en nadien kon iedereen nog genieten van (een koude schotel) spek en eieren. [naar artikel]
Ben je dol op het zalige krokante smaakje van spek in een salade, maar eet je liever af en toe zonder vlees? Wist je dat je de spekjes kan vervangen door krokant gebakken oesterzwammen? Dit is écht even lekker en meteen ook heel gezond. [naar artikel]
Zanger Elvis Presley was een grote fan van spek en at het zelfs elke dag. Ook acteur Jacob Elori waagde zich aan hetzelfde dieet voor zijn Elvis-rol in de film ‘Priscilla’. Maar wat doet dat met je lichaam, zo elke dag spek eten? Diëtiste Sanne Mouha legt uit. “Het is zelfs verslavend. Er zijn ook meer magere varianten van dat vlees, maar zelfs daar moet je mee opletten voor deze ziektes.” [naar artikel]
De Amerikaanse Matthew St Clair heeft een zeer gespierd lichaam, maar voor hem geen spek met eieren als ontbijt. De man is een tijd geleden overgeschakeld op een veganistisch dieet omdat hij zo van dieren houdt. Hij zegt ook dat het perfect mogelijk is om het lichaam van je dromen te bekomen als je plantaardig eet. [naar artikel]
Minder vlees eten is beter voor ons lichaam en voor de planeet, maar hoe begin je daaraan? En mis je geen voedingsstoffen door vlees te schrappen? Op dag 12 van de ‘Start Gezond’-challenge tipt Sandra Bekkari hoe je er op een smakelijke manier mee omgaat. “Deze boontjes zijn de ideale apérosnack.” [naar artikel]
Op zondag 14 april organiseerde blaaskapel de Stokkemer Stadsmuzikanten hun 'Stokkemer spek en eieren' in zaal Sint-Elisabeth in Stokkem. Een stroompanne in Stokkem gooide even roet in het eten, maar dat kon de muzikanten niet deren. [naar artikel]
Waar de ene puur voor het plezier sport, mat de andere zijn lichaam doelbewust af om meer spierdefinitie te krijgen. Ook wat je eet speelt daarin een belangrijke rol. “In 2018 was er een opmerkelijke meervraag in mijn praktijk naar een plantaardig eetpatroon”, klinkt het bij sportvoedingscoach Piet De Pauw. Is die vraag terecht? Worden je spieren sneller zichtbaar wanneer je vlees aan de kant schuift? [naar artikel]
De Grote Jaarmarkt in Balen bracht maandagvoormiddag heel wat mensen op de been. Al van bij de aankomst werd snel duidelijk voor welke traditie de inwoners over de markt slenteren: een boke met spek. “Het helpt tegen een kater.” [naar artikel]
Met een feestontbijt op het Koningin Astridplein werd vrijdagmorgen vroeg ‘De Dag van de Jeugdbeweging’ op gang getrapt in Antwerpen. Honderden jongeren kwamen er samen. Behalve warme chocomelk en boterhammen met spek en eieren, waren er ook optredens en ongelofelijk veel sfeer. [naar artikel]
Leah Shutkever, een competitieve eter overwon een van de grootste ontbijtchallenges in Engeland. Ze wist in slechts acht minuten een ontbijt van 8.000 calorieën naar binnen te werken. Het enorme ontbijt bestaat uit vijf eieren, vijf worstjes, vijf plakjes spek, vijf tomaten, vijf opgebakken aardappels en vijf bloedworsten. Smakelijk! [naar artikel]
De gemeentelijke marktcommissie trakteerde zaterdagmorgen de marktkramers met een gratis ontbijt inclusief de bubbels. “Dit is de tweede editie en past volledig in ons plan om het marktgebeuren op te waarderen. Alles begint trouwens met een vlotte samenwerking tussen de betrokkenen en een toffe attentie als deze is ongetwijfeld een hulpmiddel. We hebben 68 inschrijvingen voor het ontbijt in onze feesttent en daarnaast brengen we ook nog 40 ontbijtzakjes rond bij de resterende collega’s in de marktstraten”, weten de organisatoren. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.