Een knapperig stuk ontbijtspek bij een zachtgekookt eitje. Voor veel Vlamingen is het de ideale manier om hun weekend te starten. Maar in welke supermarkt vind je nu het beste spek? Topslager Luc De Laet proefde voor ons tien soorten en gaf twee huismerken een betere score dan A-merk Herta. “Deze soort lijkt zelfs een beetje op spek van de ambachtelijke slager.” [naar artikel]
Heerlijk met uitjes en perfect voor bij de lunch: préparé is ontegensprekelijk een van de populairste smeersels voor op de boterham. Het liefst komt die van bij de slager, maar ook in de supermarkt vind je talloze varianten. Zijn die evengoed qua smaak en kwaliteit? Wij lieten meesterslager Luc De Laet van The Butcher’s Store tien verschillende soorten proeven en verstopten er één veggie variant onder. Welke komt als beste uit de test? “Zeker dat dit geen productiefout is?” [naar artikel]
‘Ontbijt als een keizer, lunch als een koning en dineer als een bedelaar’, zo luidt het spreekwoord. Al spreekt de ‘intermittent fasting’-beweging dat weer tegen. Hoe zit het nu écht met het ontbijt? Mag je het overslaan, of beter niet? En als je ‘s ochtends eet, wat leg je dan best op het bord? HLN-chef en voedingsdeskundige Sandra Bekkari beantwoordt de 7 meest gestelde vragen over het ontbijt. [naar artikel]
Na Tournée Minérale in februari is het in maart klassiek de beurt aan de VeggieChallenge, waarbij we uitgedaagd worden om meer vegetarisch te eten. En omdat de VeggieChallenge vooral mensen wil bereiken die doorgaans vlees eten, lieten we voor deze test vegetarisch gehakt proeven door een vleeskenner pur sang: topslager Luc De Laet. Hij testte het gehakt met de volgende vraag in het achterhoofd: kun je hiermee iemand die houdt van een stukje vlees overtuigen om echt gehakt al eens links te laten liggen? [naar artikel]
Naast preparé en vleessalade kan kip curry niet ontbreken tussen de pistolets op de paasbrunch. Maar hoe goed is de kwaliteit van dat broodbeleg uit de supermarkt? Proef je goed gekruide kip in de versie van Lidl, of koop je beter een duurder potje in de plaatselijke Carrefour? Meesterslager Luc De Laet proeft tien merken, buist er drie en kiest één winnaar. “Het aroma van kurkuma hoort niet thuis in een kip curry.” [naar artikel]
Heerlijk met uitjes en perfect voor bij de lunch: préparé is ontegensprekelijk een van de populairste smeersels voor op de boterham. Het liefst komt die van bij de slager, maar ook in de supermarkt vind je talloze varianten. Zijn die evengoed qua smaak en kwaliteit? Wij lieten meesterslager Luc De Laet van The Butcher’s Store tien verschillende soorten proeven en verstopten er één veggie variant onder. Welke komt als beste uit de test? “Zeker dat dit geen productiefout is?” [naar artikel]
Met zilveruitjes, augurken of worteltjes: in ons land legt iédere slager vleessalade in de verstoog. Maar hoe goed is de kwaliteit van vleessalade uit de supermarkt? Proef je evenveel vlees bij de versie uit Aldi? Of kies je beter voor het duurdere potje van Carrefour? Meesterslager Luc De Laet proeft tien merken en kiest een winnaar. “De beste uit deze test ruikt fris én voelt aangenaam in de mond.” [naar artikel]
Geen buikgevoel is zo bedrieglijk als honger. Want het komt in alle vormen en maten: van alcoholhonger tot harthonger. Het is dus goed om te weten wat er precies knaagt in je maag, als je om tien uur ’s ochtends naar de chocolade wil grijpen omdat je buik bromt. Diëtiste Sanne Mouha legt uit hoe je acht verschillende hongers van elkaar onderscheidt en hoe je elke soort honger het beste aanpakt. “Als je elke keer met een zak chips naar je favoriete tv-serie kijkt, zal de begingeneriek op den duur je hersenhonger triggeren.” [naar artikel]
De ene ontbijt met een kom yoghurt en fruit of havermout, de ander zweert bij een gebakken eitje of een toast avocado. Nog een andere categorie slaat het ontbijt over onder de noemer ‘intermittent fasting’ of drinkt gewoon een tas koffie. Welk ontbijt zorgt ervoor dat je zonder honger de lunch haalt en is écht gezond? Diëtist Michaël Sels bespreekt de 7 meest gekozen ontbijtjes: “De norm is één eitje per dag, eet je er ‘s ochtends eentje en ‘s avonds spaghetti, dan heb je er al te veel op.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.