Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

REPORTAGE. Op zoek naar hét succesrecept van Knokke-Heist, waar culinaire gidsen kind aan huis zijn: “Hier staan miljoenenvilla’s waar de keuken nooit gebruikt wordt”

11/11/2022 - 11:09
"Aantal inwoners: 32.863. Aantal restaurants in de Gault&Millau: 34. Ter vergelijking: Brugge telt 29 adresjes in de culinaire gids voor 118.466 inwoners. Om maar te zeggen: Knokke-Heist is dé culinaire hotspot van West-Vlaanderen. Met brasserie Rubens, een iconische zaak die bestaat sinds 1926, als nieuwste in de lijst. “Een totale verrassing. Grootmoeders keuken in een culinaire gids? Nooit verwacht”, zegt zaakvoerder Maxime (29). Op zoek naar hét succesrecept van de kustgemeente."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. REPORTAGE. Op zoek naar hét succesrecept van Knokke-Heist, waar culinaire gidsen kind aan huis zijn: “Hier staan miljoenenvilla’s waar de keuken nooit gebruikt wordt” (11/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Aantal inwoners: 32.863. Aantal restaurants in de Gault&Millau: 34. Ter vergelijking: Brugge telt 29 adresjes in de culinaire gids voor 118.466 inwoners. Om maar te zeggen: Knokke-Heist is dé culinaire hotspot van West-Vlaanderen. Met brasserie Rubens, een iconische zaak die bestaat sinds 1926, als nieuwste in de lijst. “Een totale verrassing. Grootmoeders keuken in een culinaire gids? Nooit verwacht”, zegt zaakvoerder Maxime (29). Op zoek naar hét succesrecept van de kustgemeente. [naar artikel]


2. “In de keuken ben ik allergisch aan tijdsdruk.” Ruben staat bij vrienden bekend om zijn overheerlijke paella. Hij deelt met ons zijn succesrecept (08/08/2021 - Het Laatste Nieuws)

In onze reeks ‘Mijn Zomerrecept’ bundelen we de meest verfrissende gerechten uit andere culturen. Ruben (30), die de Spaanse nationaliteit draagt maar geboren en getogen is in België, maakt op vakantie voor vrienden steevast zijn befaamde paella klaar. Wat zijn gerecht zo geliefd maakt? Engelengeduld, kraakverse producten en kruidige chorizo. Hij deelt met ons zijn recept. “Door de zeevruchten en de lange bereidingstijd spreekt het gerecht tot de verbeelding.” [naar artikel]


3. Geen zin om met de feestdagen zelf lang in de keuken te staan? Deze 10 culinaire topadressen helpen je uit de nood (18/12/2021 - Gazet van Antwerpen)

Dat velen in coronatijden verkiezen om thuis te feesten, staat vast. Maar niet iedereen is een keukenprins of -prinses. Met het feestelijke aanbod van deze tien culinaire toppers kom je al een heel eind. [naar artikel]


4. Culinaire boekenwurm? Deze foodies onthullen je hoe je favoriete literatuur voor inspiratie in de keuken kan zorgen (01/11/2017 - Het Laatste Nieuws)

Altijd honger maar niet altijd inspiratie? Foodie Files to the rescue. Elke maand deelt een bekende food blogger zijn keukengeheimen en elke week... [naar artikel]


5. Culinaire strijd om de laatste pop-up in ‘Mijn Keuken, Mijn Restaurant’ (16/04/2020 - Het Laatste Nieuws)

Het laatste ticket voor een eigen pop-uprestaurant wordt vanavond uitgedeeld in 'Mijn keuken mijn restaurant' op VTM. In de vierde battle nemen... [naar artikel]


6. Soumia (29) neemt bijna 58.000 Instagrammers mee op culinaire reis in de ‘Keuken van Sou’ (18/10/2020 - Gazet van Antwerpen)

Soumia Aattaoui (29) uit het Limburgse Dilsen-Stokkem kreeg de liefde voor koken mee vanuit de Marokkaanse cultuur. Bijna 58.000 Instagrammers vonden intussen de weg naar haar account @keukenvansou, waar ze haar razendpopulaire recepten deelt: makkelijk, snel, lekker en telkens met een flinke portie humor. “De sfeer en gezelligheid die in onze cultuur rond eten hangt, is fantastisch”, zegt ze. [naar artikel]


7. Hoe de topfavoriet voor ‘beste Belg in het buitenland’ in 2022 een strafschopspecialist werd: op zoek naar het succesrecept van Thibaut Courtois (23/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Had de Gouden Schoen voor mannen hetzelfde format als die voor de vrouwen, dan was Thibaut Courtois (30) nu de voornaamste uitdager van Simon Mignolet. Nationale glorie versus mondiaal succes. Drie jaar nadat de Madrileense sportkranten nog spotten met zijn slechte cijfers op strafschoppen, lacht Courtois het laatst. De kampioenenmaker van Real en de strafste doelman in een Champions Leaguefinale groeide in 2022 zelfs uit tot strafschopspecialist. Hoe heeft hij daarop getraind? Wat heeft hij veranderd in zijn voorbereiding? En wat zijn z’n tips? Een handleiding tot strafschoppen met de favoriet voor ‘Beste Belg in het buitenland’. Verplicht voer voor gepassioneerde (jonge) keepers. [naar artikel]


8. Hoe Thibaut Courtois een strafschopspecialist werd: op zoek naar het succesrecept van de favoriet voor 'Beste Belg in het buitenland' (23/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Had de Gouden Schoen voor mannen hetzelfde format als die voor de vrouwen, dan was Thibaut Courtois (30) nu de voornaamste uitdager van Simon Mignolet. Nationale glorie versus mondiaal succes. Drie jaar nadat de Madrileense sportkranten nog spotten met zijn slechte cijfers op strafschoppen, lacht Courtois het laatst. De kampioenenmaker van Real en de strafste doelman in een Champions Leaguefinale groeide in 2022 zelfs uit tot strafschopspecialist. Hoe heeft hij daarop getraind? Wat heeft hij veranderd in zijn voorbereiding? En wat zijn z’n tips? Een handleiding tot strafschoppen met de favoriet voor ‘Beste Belg in het buitenland’. Verplicht voer voor gepassioneerde (jonge) keepers. [naar artikel]


9. Uren in de auto om toch maar samen te trainen: op zoek naar het succesrecept van "The Wolfpack van de cross" (13/11/2023 - Sporza)

De Baloise Trek Lions charmeren dit seizoen met een gigantische gunfactor voor elkaar. De ploeg van Sven Nys groeide in een mum van tijd uit tot 'The Wolfpack van het veld'. "We scouten niet enkel op kwaliteit, maar ook op karakter", schetst trainer Paul Van Den Bosch. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!