Op gezondheid mag je niet besparen. En toch kan het, zelfs zonder dat je er ook maar iets van merkt. Experten leggen uit waar we het vaakst fouten maken en hoe we toch minder kunnen uitgeven zonder in te boeten aan zorgkwaliteit. [naar artikel]
De zomervakantie breekt aan, een tijd waarin we veel geld uitgeven. Zeker in het buitenland, want als je dan toch op reis bent, kan je evengoed met volle teugen genieten. Maar hoe doe je dat op een slimme manier? Lees: zonder dure transactiekosten en verlieslatende wisselkoersen? Zes antwoorden op de meest gestelde vragen. [naar artikel]
Bang dat u met huismerken inboet aan kwaliteit? Nergens voor nodig, zo blijkt uit onderzoek van Testaankoop. “De kwaliteit van huismerken is gemiddeld zelfs beter dan die van A-merken”, zegt woordvoerster Laura Clays. [naar artikel]
Nog maar 110 of 100 per uur op de snelweg, hoeveel geld bespaar je daar eigenlijk mee? De cijfers variëren van auto tot auto en van onderzoek tot onderzoek, maar de conclusie is telkens dezelfde: heel wat. “Rationeel is er alleen maar winst.” [naar artikel]
Kerst en Nieuwjaar: voor velen een hoogtepunt, maar niet voor onze portemonnee. Minder hapjes op het kerstfeest en kleinere pakjes onder de boom: hoe maak je zoiets bespreekbaar? Hoe pak je het schaamtegevoel aan? En hoe bespaar je deze periode zonder op gezelligheid in te boeten? Een financieel psycholoog, budgetexpert en familiecoach beantwoorden 9 prangende vragen. “Deze twee oefeningen helpen je te accepteren dat je iets niet kan betalen.” [naar artikel]
Elk jaar liggen de winkels in april overvol met lekkere paaseitjes. De klassieker met melkchocolade kan daarbij niet ontbreken, maar wat zijn de beste paaseitjes? Is de kwaliteit van luxemerken beter dan die van huismerken? Chocolatier Herman Van Dender proeft 20 eitjes van melkchocolade en geeft een oordeel over smaak, prijs en kwaliteit: “Deze eitjes ruiken echt naar niets. Ik zou zelfs durven denken dat ze al heel lang geleden zijn geproduceerd.” [naar artikel]
Of Valentijn de hoogdag van de liefde is, valt nog te bediscussiëren. Maar komende maandag zullen heel wat mensen wel diep in de buidel hebben getast om die ene persoon te verrassen. Wie daar niet aan meedoet: de vrijgezel. “En gelukkig. Want het is zowat het enige feest waarbij wij geen geld moeten uitgeven”, zegt Carla Dejonghe, vrijgezel en voorzitster van de belangenvereniging voor alleenstaanden, all1. [naar artikel]
De zomervakantie breekt aan, een tijd waarin we veel geld uitgeven. Zeker in het buitenland, want als je aan toch op reis bent, kan je evengoed met volle teugen genieten. Maar hoe doe je dat op een slimme manier? Lees: zonder dure transactiekosten en verlieslatende wisselkoersen? Zes antwoorden op de meest gestelde vragen. [naar artikel]
In een wereld vol prijsstijgingen is shoppen voor veel mensen nog een verzetje dat verrassend betaalbaar blijft. De prijs van dames- en herenkleding blijft dalen en van inflatie is niks te merken. Maar voor hoelang nog? Stilaan rijst in de mode wel het gevaar van skimpflation: voor hetzelfde geld krijg je als consument stiekem slechtere kwaliteit of service. Vier mode-experten leggen uit hoe je je tijdens het shoppen niet beet laat nemen. “Niet alle merken zijn even koosjer.” [naar artikel]
“Ik dacht: Oei, als die zó snel zó veel geld uitgeven, blijft daar straks niks meer van over.” In Olmen, het “boerengat” dat “miljonairsdorp” werd, praten ze sindsdien over Maserati’s en een verdwenen slager. [naar artikel]
Het A-merk te duur voor je portefeuille? Wij gaan op zoek naar Plan B. Sterrenchef Maurice de Jaeger van het Gentse restaurant Sensum gooide negen keer spaghettistokjes van een huismerk in een pruttelende pot water. Daarna deed hij hetzelfde met de A-merken Soubry en Barilla. Dé vraag na de uitgebreide spaghettiproeverij: zijn die A-merken dat extra geld waard of vind je al even lekkere spaghetti bij de huismerken? “Dezelfde kwaliteit voor veel minder geld, dan weet je het wel.” [naar artikel]
Of de temperaturen nu richting 30 graden gaan of er een frisse wind waait: een lekkere vol-au-vent is een klassieker op de kaart van een brasserie. Maar waar eet je de lekkerste versie aan de Belgische kust? Luc Bellings proeft het gerecht in Oostende, Wenduine, Blankenberge, Knokke en Nieuwpoort en werpt zijn smaakpapillen in de strijd. Waar is de prijs-kwaliteit het best? “Dit is hét gerecht om de kwaliteit van een restaurant mee te beoordelen.” [naar artikel]
“Mensen denken altijd dat ik een soort hippie ben, omdat ik zonder schoenen loop en zonder zeep leef. Maar ik ben méér dan dat.” Peter Clerckx (58) heeft geld uit zijn leven gebannen, na nochtans een carrière als aannemer. Nu woont hij gratis in een beschermd gebouw in het centrum van Brugge, baat daar een soort tweedehandswinkel uit en ontvangt giften. Ontdek hier hoe Peter gelukkig leeft met minder... en van de eeuwige stoofpot smult. [naar artikel]
De boodschappen, een warme douche, televisie-abonnementen: door de hoge energieprijzen moet de Vlaming z’n geld ergens anders halen en beknibbelt hij op verschillende fronten. Maar wat levert het meest op: meteen alle reizen schrappen of dat broodje hier en daar toch maar laten? We vroegen het aan budgetcoach Sara Van Wesenbeeck. [naar artikel]
“Wees creatief in het besparen van water”, zo klonk de oproep van de droogtecommissie deze week. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Want hoe bespaar je water zonder ook aan comfort te moeten inboeten? Experts delen hun beste tips. [naar artikel]
“Wees creatief in het besparen van water”, zo klonk de oproep van de droogtecommissie deze week. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Want hoe bespaar je water zonder ook aan comfort te moeten inboeten? Experts delen hun beste tips. [naar artikel]
Ze hebben hier niet voor gekozen. Ze zamelen óók hulpgoederen in voor Oekraïne en ze willen het er eigenlijk gewoon liever niet over hebben. Toch zien Russen en Vlamingen met Russische roots hier hoe hun omgeving plots anders reageert. “Vooral de Oekraïners zijn boos op ons. Wij hebben hier nochtans niets mee te maken.” [naar artikel]
“Lekker eten is belangrijk, maar ik vind gastvrijheid zowaar nóg belangrijker”, zegt sportanker Lies Vandenberghe (31). “Aan merkkleding of dure handtassen kan ik geen geld uitgeven, maar voor een gezellige avond op restaurant trek ik met plezier mijn portemonnee open. Ik ben een bourgondiër in hart en nieren.” Van Berchem tot Knokke of zelfs New York: hier tafelt ze het liefst. [naar artikel]
Ze hebben hier niet voor gekozen. Ze zamelen óók hulpgoederen in voor Oekraïne en ze willen het er eigenlijk gewoon liever niet over hebben. Toch zien Russen en Vlamingen met Russische roots hier hoe hun omgeving plots anders reageert. “Vooral de Oekraïners zijn boos op ons. Wij hebben hier nochtans niets mee te maken.” [naar artikel]
Een test van het UZ Brussel bij niet-coronapatiënten wijst uit dat een deel van hen toch besmet is, zelfs met longaantasting, zonder dat ze dat merkten. En New York gaat dan toch niet helemaal op slot. Volg hier het coronagerelateerde nieuws van vandaag. [naar artikel]
Een Vlaamse klassieker zonder fans. Het is een vreemd gevoel. “Ze hebben er hier qua coronaveiligheidsmaatregelen alvast alles aan gedaan”, vertelt... [naar artikel]
Er is iets vreemds aan de hand. We zijn maar geld en nog meer geld aan het uitgeven om sectoren te steunen die het lastig hebben door Corona. De horeca, de luchtvaart, de cultuursector en ga zo maar door. Intussen groeit onze schuldenberg als nooit tevoren. Maar daar ligt schijnbaar niemand wakker van. [naar artikel]
Niemand betwijfelt dat kraanwater milieuvriendelijker is en beter voor de portemonnee dan water uit een fles. Maar is het ook even gezond? Wat met kalk, PFAS of microplastics in het water, bijvoorbeeld? Kan de aankoop van een waterontharder of -filter die eventuele problemen verhelpen? En hoeveel bespaar je door kraanwater te drinken in plaats van flessenwater? Alain T’Syen, woordvoerder van AquaFlanders zet alles op een rijtje. [naar artikel]
Van witte producten en huismerken wordt soms gezegd dat ze in dezelfde fabrieken worden gemaakt als A-merken. Nochtans betaal je voor die bekende productmerken een pak meer. “Tot wel vijftig procent”, bevestigt retailprofessor Gino Van Ossel in ‘Dag Allemaal’. Hij duidt de verschillen tussen A-, B- en C-merken - van prijs tot kwaliteit - en onthult hoe merkproducenten te werk gaan: “Ze maken hun eigen producten na.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.