Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

De lekkerste vol-au-vent aan de Belgische kust eet je hier volgens Luc Bellings: “Dit is een vol-au-vent volgens het boekje!”

12/08/2023 - 10:09
"Of de temperaturen nu richting 30 graden gaan of er een frisse wind waait: een lekkere vol-au-vent is een klassieker op de kaart van een brasserie. Maar waar eet je de lekkerste versie aan de Belgische kust? Luc Bellings proeft het gerecht in Oostende, Wenduine, Blankenberge, Knokke en Nieuwpoort en werpt zijn smaakpapillen in de strijd. Waar is de prijs-kwaliteit het best? “Dit is hét gerecht om de kwaliteit van een restaurant mee te beoordelen.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. “Dit is dé perfecte vol-au-vent”: Luc Bellings proeft 9 vol-au-vents uit de supermarkt en deelt een 10/10 uit (17/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

Vol-au-vent is een van de grootste klassiekers uit de brasseriekeuken, al smaakt het gerecht ook altijd thuis. Geen tijd om zelf te koken? Dan komen de kant-en-klare varianten uit de supermarkt van pas. Maar welke zijn écht lekker en hun geld waard, met genoeg kip en balletjes, en een smaakvolle saus? Chef Luc Bellings proeft negen bereidingen, inclusief een verstopte vegetarische versie. Hij buist er vier, maar is ook twee keer verrast. “Amai, hier zitten veel balletjes in!” [naar artikel]


2. De 8 beste zaken aan de kust volgens sterrenchef Luc Bellings: “Deze frieten en pannenkoeken zijn echt een 10/10 waard” (26/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

Acht weken lang passeerde sterrenchef Luc Bellings samen met journalist Stefan Vanderstraeten langs 40 eetzaken aan de kust om acht klassiekers te proeven en te keuren. Hoewel er heel wat missers waren, deelde hij zelfs meermaal een 10/10 uit dit jaar. In deze adressen eet je volgens hem de lekkerste gerechten: van de beste mosselen tot de lekkerste frietjes. “Deze frituur is echt een omweg waard.” [naar artikel]


3. Luc Bellings zoekt en vindt de lekkerste frietjes en saté aan zee: “10/10, de goedkoopste is de grootste en lekkerste van allemaal” (05/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Er is geen grotere klassieker dan heerlijke frietjes uit de frituur. Of je nu op vakantie bent of gewoon thuis, frietjes met mayonaise smaken altijd. Maar waar eet je de lekkerste aan de Belgische kust? En welke saté erbij overtuigt chef Luc Bellings in Knokke, Oostduinkerke, Middelkerke, Heist en Blankenberge? “Qua prijs-kwaliteit kan je hier zéker tevreden zijn.” [naar artikel]


4. De 10 beste brasserieën aan de Belgische kust volgens Luc Bellings: “Van de sliptong tot het stoofvlees, alles is een 10/10 waard” (02/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Nu de lente weer aangebroken is én de paasvakantie van start is gegaan, kunnen we stilaan weer beginnen dromen over onze Belgische kust. Niemand beter dan Luc Bellings om jou de beste brasserieën te tippen aan zee, waar je de lekkerste klassiekers kan bestellen: van heerlijke pannenkoeken tot het beste stoofvlees met frietjes en een paling in ‘t groen. De chef selecteert de 10 ultieme favorieten. “Hier is ‘gewoon goed’ niet goed genoeg.” [naar artikel]


5. Dit zijn de 10 beste brasserieën aan de Belgische kust volgens Luc Bellings: “Eén van de beste borden die ik de afgelopen 10 jaar kreeg” (02/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Nu de lente weer aangebroken is én de paasvakantie van start is gegaan, kunnen we stilaan weer beginnen dromen over onze Belgische kust. Niemand beter dan Luc Bellings om jou de beste brasserieën te tippen aan zee, waar je de lekkerste klassiekers kan bestellen: van heerlijke pannenkoeken tot het beste stoofvlees met frietjes en een paling in ‘t groen. De chef selecteert de 10 ultieme favorieten. “Hier is ‘gewoon goed’ niet goed genoeg.” [naar artikel]


6. Van sensationeel stoofvlees tot de perfecte garnaalkroket: in deze 8 zaken at Luc Bellings de lekkerste klassiekers (26/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Acht weken lang ging sterrenchef Luc Bellings op zoek naar de lekkerste klassiekers aan de Belgische kust. Hij beoordeelde acht verschillende gerechten van veertig restaurants in twaalf gemeentes aan zee. Bellings deelde dit jaar twee nullen uit en maar liefst drie borden kregen een topscore van 10/10. Van spaghetti bolognese tot pannenkoek mikado: de lekkerste versies eet je op deze adressen. “Ik had zelfs bijna een 11/10 uitgedeeld.” [naar artikel]


7. Dit zijn de 10 beste brasserieën aan de kust volgens Luc Bellings: “Een van de beste borden die ik in 10 jaar kreeg” (31/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

Nu de paasvakantie start, kunnen we weer beginnen dromen over onze Belgische kust. Ook topchef Luc Bellings is grote fan én kenner. Hij tipt de tien beste brasserieën aan zee die hij de afgelopen jaren bezocht, waar je de lekkerste klassiekers eet: van perfecte pannenkoeken tot stoofvlees, sliptongetjes of vispannetjes die van de chef allemaal een 10/10 kregen. “Dit adres is misschien wel mijn grootste ontdekking.” [naar artikel]


8. Zo maak je de lekkerste vol-au-vent volgens Piet Huysentruyt: “Voor de balletjes is dit soort gehakt de beste keuze” (24/04/2024 - Het Laatste Nieuws)

Vol-au-vent is een klassieker in elke Vlaamse huiskamer en op restaurant, maar hoe maak je die thuis zelf goed klaar? Hoe zorg je ervoor dat je saus niet schift? En welke soorten vlees gebruik je best? HLN-chef Piet Huysentruyt deelt zijn essentiële tips en noemt de 3 meest gemaakte fouten, zodat jouw koninginnenhapje niet meer kan mislukken. “Als je zo’n kip gebruikt, krijg je taai vlees.” [naar artikel]


9. “Hier voel ik me ronduit bedrogen”: Luc Bellings proeft visburgers aan de kust en geeft twee keer 0/10 (19/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Aan onze Belgische kust vind je steeds vaker visburgers op de kaart. Daarom gaat Luc Bellings deze week op zoek naar de lekkerste versie in vijf restaurants in Nieuwpoort, Blankenberge, Middelkerke, Oostende en Knokke. Helaas blijkt het gerecht niet overal een klassieker in wording. Hoe moet een visburger wél worden geserveerd? En welk bord kreeg toch lovende woorden? “Hier hebben ze er moeite voor gedaan.” [naar artikel]


10. Luc Bellings gaat op zoek naar de lekkerste spaghetti bolognese aan de kust en geeft een 9/10: “Lekkere én grote portie voor 15 euro” (15/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Of het nu warm of koud weer is: een goed bord spaghetti bolognese smaakt altijd. Maar waar eet je de lekkerste versie aan de Belgische kust? En wat kan daar zeker niet bij ontbreken? Chef Luc Bellings trekt op pad om de klassieker te proeven in vijf verschillende restaurants in Nieuwpoort, Knokke, Blankenberge, Oostende en Koksijde. “Doordat de pasta onvoldoende is uitgelegd wacht ons een plasje water onderaan het bord, jammer van de waterachtige tomatensaus.” [naar artikel]


11. “Dit is vol-au-vent voor mensen zonder tanden”: sterrenchef Luc Bellings proeft kant-en-klare Vlaamse kost uit de supermarkt (17/04/2021 - Het Laatste Nieuws)

Belgen verorberen jaarlijks liefst 208.500 ton bereide maaltijden. Zeven op de tien Belgen kopen kant-en-klare maaltijden in de supermarkt omwille van het gemak. Maar zijn die ook lekker? Sterrenchef Luc Bellings proeft van kant-en-klare vol-au-vent, balletjes in tomatensaus en witloof met ham en kaas uit de supermarkt: van “erg smakelijk” tot “een platte, waterachtige brij”. [naar artikel]


12. Op wereldreis in je keuken - Belgische vol-au-vent in de oven met bladerdeeg en frietjes (24/07/2020 - Het Laatste Nieuws)

Vandaag blijven we met deze HLN Zomer Challenge in eigen land. Over de klassieke vol-au-vent valt weinig te zeggen behalve dat het een extreem... [naar artikel]


13. Van Lidl tot Iglo: welke fishsticks zijn de lekkerste volgens Luc Bellings? “Mooi stukje visfilet met lekker krokant korstje” (04/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Wie een snelle maaltijd klaar wil maken, zet ongetwijfeld al eens fishticks op het menu. Geliefd bij kinderen én volwassenen. Zijn vooral A-merken hun geld waard of zitten er ook degelijke vissticks tussen de huismerken? Wij lieten Luc Bellings 10 soorten uit de supermarkt proeven en verstopten er ook één vegetarische variant tussen. Welke fishstick komt als lekkerste uit de test? “Wat je hier ook voor betaalt, het is sowieso te veel.” [naar artikel]


14. Waar eet je het lekkerste stoofvlees aan de Belgische kust? Luc Bellings vindt één topper: “Dit is zelfs een 11/10 waard” (01/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Zomer of geen zomer: een Belgische klassieker zoals stoofvlees-friet smaakt altijd. Luc Bellings passeert in vijf zaken aan de kust om het gerecht te proeven en te beoordelen. Waar vind je tijdens dit seizoen het beste stoofvlees die qua prijs-kwaliteit helemaal klopt? Hij bestelt het gerecht in Zeebrugge, Wenduine, Bredene, Nieuwpoort en Knokke. “Zo fantastisch het vlees, zo rampzalig de frieten.” [naar artikel]


15. Luc Bellings proeft 5 visburgers aan de kust en kan er maar één smaken: “Dit bord is het duurste, maar doet wel watertanden” (19/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Aan onze Belgische kust vind je steeds vaker visburgers op de kaart. Daarom gaat Luc Bellings deze week op zoek naar de lekkerste versie in vijf restaurants in Nieuwpoort, Blankenberge, Middelkerke, Oostende en Knokke. Helaas blijkt het gerecht niet overal een klassieker in wording. Hoe moet een visburger wél worden geserveerd? En welk bord kreeg toch lovende woorden? “Hier hebben ze er moeite voor gedaan.” [naar artikel]


16. “De beste garnaalkroketten die ik de laatste jaren aan de kust ben tegengekomen, 10/10”: Luc Bellings zoekt én vindt de lekkerste garnaalkroketten (08/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Het streekproduct van onze kust? De garnaalkroket! Nadat chef Luc Bellings zijn tanden in de diepvriesexemplaren zette, is het hoog tijd om de verse variant aan de Belgische kust te proeven. Deze week trekt hij naar vijf restaurants in Oostduinkerke, Zeebrugge, Knokke, Oostende en Blankenberge en verklapt hij hoe je écht verse kroketten herkent. Waar is de korst het krokantst en de vulling het smeuïgst? [naar artikel]


17. Sophie Kumpen, de Belgische mama van Max Verstappen: “Mijn zoon is dit jaar een vent geworden” (12/12/2021 - Het Laatste Nieuws)

De Belgische genen van Max Verstappen komen van zijn moeder. Volgde ze het F1-seizoen op het puntje van haar stoel, dan overleefde ze deze namiddag amper de bloedstollende ontknoping in Abu Dhabi. “Ik heb geschreeuwd en gebruld, en de engelen gesmeekt.” Maar ook: “Mijn zoon is dit jaar een vent geworden...” Sophie Kumpen over de ontknoping in Abu Dhabi. [naar artikel]


18. Biden over mugshot Trump: “Knappe vent” (26/08/2023 - Het Belang van Limburg)

De Amerikaanse president Joe Biden heeft vrijdag kort gereageerd op de publicatie van de politiefoto van zijn ambtsvoorganger Donald Trump. “Knappe vent”, zei Biden laconiek. [naar artikel]


19. “Zelden zo’n lekkere pannenkoeken tegengekomen”: Luc Bellings proeft 5 keer pannenkoeken mikado aan de kust en buist de helft maar geeft één 9/10 (29/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Na vier hartige gerechten kiest Luc Bellings deze week voor iets zoets. Hij gaat aan de Belgische kust op zoek naar de lekkerste pannenkoeken mikado. Wat verwacht hij van het deeg, het roomijs en de chocoladesaus? En waar eet hij de beste versie van deze zoete klassieker: in Heist, Blankenberge, Oostende, Oostduinkerke of Bredene? “Als ze dit nog hadden gedaan, dan had ik zelfs een 11 op 10 uitgedeeld.” [naar artikel]


20. “Doe de kip pas op het einde in de saus”: zo maak je de béste vol-au-vent thuis volgens HLN-chef Piet Huysentruyt (08/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Vol-au-vent is een klassieker in elke Vlaamse huiskamer én op restaurant, maar hoe maak je die thuis zelf goed klaar? Hoe zorg je ervoor dat saus niet schift? En welke soorten vlees gebruik je best? HLN-chef Piet Huysentruyt deelt tips waarmee jouw koninginnehapje niet meer kan mislukken. “Vermijd dit soort kip, anders krijg je taai vlees.” [naar artikel]


21. Vol-au-vent was nog nooit zo snel klaar! (29/11/2016 - Het Laatste Nieuws)

Wat eten we vanavond ? Een lekkere vol-au-vent! Maar dat betekent weer uren in de keuken staan... Niet met ons recept, beloofd! Je [naar artikel]


22. Waar eet ... Willy Sommers? “Hier kom ik voor de beste Vlaamse klassiekers zoals burgers of vol-au-vent” (03/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

“Ik heb een zwak voor dagelijkse kost”, zegt Willy Sommers (69). “Hoe simpeler een gerecht, hoe harder ik ervan geniet. Met poespas op mijn bord doe je mij geen plezier.” Wanneer hij zijn 7 eetadresjes tipt, valt ons dat ook meteen op. De zanger tipt plekjes vol met Vlaamse klassiekers zoals balletjes in tomatensaus en vol-au-vent doorheen heel het land. [naar artikel]


23. Sophie Kumpen, de Belgische mama Verstappen, belt snel na triomf met haar zoon: “Max is dit jaar een vent geworden” (12/12/2021 - Het Laatste Nieuws)

De Belgische genen van Max Verstappen komen van zijn moeder. Volgde ze het F1-seizoen op het puntje van haar stoel, dan overleefde ze deze namiddag amper de bloedstollende ontknoping in Abu Dhabi. “Ik heb geschreeuwd en gebruld, en de engelen gesmeekt.” Maar ook: “Mijn zoon is dit jaar een vent geworden...” Sophie Kumpen, die Max even na zijn triomftocht al aan de lijn had, over de ontknoping in Abu Dhabi. [naar artikel]


24. Luc Bellings gaat op zoek naar de beste spaghetti bolognese aan de kust en vindt één 9/10: “Hoe meer ik van de saus eet, hoe lekkerder die wordt” (15/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Of het nu warm of koud weer is: een goed bord spaghetti bolognese smaakt altijd. Maar waar eet je de lekkerste versie aan de Belgische kust? En wat kan daar zeker niet bij ontbreken? Chef Luc Bellings trekt op pad om de klassieker te proeven in vijf verschillende restaurants in Nieuwpoort, Knokke, Blankenberge, Oostende en Koksijde. “Doordat de pasta onvoldoende is uitgelegd wacht ons een plasje water onderaan het bord, jammer van de waterachtige tomatensaus.” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!