13/11/2022 - 17:37
"Op de laatste dag van de wereldbekerwedstrijden schaatsen in het Noorse Stavanger is Bart Swings zondag op de massastart als vijfde geëindigd. Bij de vrouwen werd Sandrine Tas achtste."

1. Bart Swings niet op finishfoto in eerste finale massastart als olympisch kampioen: “Niet steeds aan mij om alles dicht te rijden” (13/11/2022 - Het Belang van Limburg)

Op de laatste dag van de wereldbekerwedstrijden schaatsen in het Noorse Stavanger is Bart Swings zondag op de massastart als vijfde geëindigd. Bij de vrouwen werd Sandrine Tas achtste. [naar artikel]

2. LIVE WINTERSPELEN. GOUD! Bart Swings kroont zich tot olympisch kampioen op massastart (19/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Van 4 tot 20 februari vinden in Peking de Olympische Winterspelen plaats. Van skiën over schaatsen tot bobsleeën, alles komt aan bod. Welke Belgen strijden voor eremetaal? En zorgen de strenge maatregelen voor minder coronagevallen? Op deze pagina hoeft u in elk geval geen enkel nieuwtje vanuit Peking te missen. [naar artikel]

3. Bart Swings kroont zich tot olympisch kampioen op massastart: tweede gouden medaille ooit voor België op winterspelen (19/02/2022 - De Morgen)

De Olympische Winterspelen in Peking zijn van start gegaan. Tot en met 20 februari komen 2.900 atleten uit 90 in actie in vijftien sporten, onderverdeeld in 109 verschillende disciplines. Voor België nemen 19 atleten deel, met de grootste medaillekans voor Bart Swings op de massastart. Volg al het nieuws vanuit Peking in dit liveblog van De Morgen. [naar artikel]

4. GOUD! Bart Swings kroont zich tot olympisch kampioen op massastart (19/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Bart Swings heeft zijn droom waargemaakt. Onze 31-jarige landgenoot veroverde in Peking het goud op de massastart. Het is de tweede Belgische medaille deze Winterspelen, na het brons van Hanne Desmet op de 1.000 meter shorttrack. [naar artikel]

5. Olympisch kampioen Bart Swings wordt bij zijn team IKO mentor van jonge specialisten op massastart (26/09/2022 - Het Belang van Limburg)

IKO, de schaatsploeg van Bart Swings, wil een handvol schaatsers opleiden als specialisten in de massastart. Als expert en olympisch kampioen op dat onderdeel krijgt Swings een rol als mentor. Dat heeft Erik Bouwman, een van de IKO-coaches, laten weten aan de site schaatsen.nl. [naar artikel]

6. Opluchting voor Bart Swings: olympisch kampioen grijpt in Calgary eerste wereldbekerzege van het seizoen op de massastart (19/12/2022 - Het Belang van Limburg)

De kop is eraf voor Bart Swings. Zondagavond won hij in het Canadese Calgary zijn eerste wereldbeker-wedstrijd van het seizoen. Swings won er de massastart, het nummer waarop hij in februari olympisch kampioen werd. [naar artikel]

7. De massastart blijft van Bart! Specialist Bart Swings wint voor de vijfde keer in zijn carrière de Wereldbeker massastart (19/02/2023 - Het Belang van Limburg)

Voor de vijfde keer in zijn loopbaan heeft Bart Swings de Wereldbeker schaatsen op het onderdeel massastart veroverd. In de wereldbekerfinale was zondag de zevende plaats voldoende om de eindzege op te eisen. [naar artikel]

8. Bart Swings verzekert zich met vierde plaats in massastart van olympisch startbewijs (11/11/2017 - Het Laatste Nieuws)

Bart Swings is vierde geworden in de massastart op de wereldbeker in het Nederlandse Heerenveen. Daarmee verzekerde hij zich van een olympisch... [naar artikel]

9. WB schaatsen Heerenveen – Bart Swings verzekert zich met vierde plaats in massastart van olympisch startbewijs (11/11/2017 - Metro)

Bart Swings is zaterdag vierde geworden in de massastart op de wereldbeker in het Nederlandse Heerenveen. Daarmee verzekerde hij zich van een olympisch startbewijs. De Zuid-Koreaan Lee Seung-Hoon Lee (60 ptn) won, voor de Amerikaan Joey Mantia (40) en zijn landgenoot Chung Jaewon (21). Swings kwam pas als elfde over de finish, maar had onderweg […] [naar artikel]