Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Gazet van Antwerpen

Zelensky zingt Oekraïens volkslied in Cherson: “Is dit het begin van het einde van de oorlog?”

14/11/2022 - 17:52
"Voor het eerst sinds maart wapperen er weer Oekraïense vlaggen in Cherson. De stad werd bij het begin van de oorlog bezet door Rusland, maar de Russische soldaten hebben zich nu teruggetrokken uit de regio. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky woonde het moment bij dat zo’n blauw-gele vlag werd gehesen in Cherson en zong het Oekraïense volkslied tijdens die ceremonie. “Is dit het begin van het einde van de oorlog?”, zei hij tegen de aanwezige media toen hij de bevrijde stad maandag bezocht. “We willen vrede, maar onze vrede.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Zelensky zingt Oekraïens volkslied in Cherson: “Is dit het begin van het einde van de oorlog?” (14/11/2022 - Gazet van Antwerpen)

Voor het eerst sinds maart wapperen er weer Oekraïense vlaggen in Cherson. De stad werd bij het begin van de oorlog bezet door Rusland, maar de Russische soldaten hebben zich nu teruggetrokken uit de regio. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky woonde het moment bij dat zo’n blauw-gele vlag werd gehesen in Cherson en zong het Oekraïense volkslied tijdens die ceremonie. “Is dit het begin van het einde van de oorlog?”, zei hij tegen de aanwezige media toen hij de bevrijde stad maandag bezocht. “We willen vrede, maar onze vrede.” [naar artikel]


2. Live - Zelensky claimt herovering Cherson: ‘Ons volk. Van ons. Cherson’ (11/11/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


3. Zelenski zingt Oekraïens volkslied in Cherson: “Is dit het begin van het einde van de oorlog?” (14/11/2022 - Het Belang van Limburg)

Voor het eerst sinds maart wapperen er weer Oekraïense vlaggen in Cherson. De stad werd bij het begin van de oorlog bezet door Rusland, maar de Russische soldaten hebben zich nu teruggetrokken uit de regio. [naar artikel]


4. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Russische troepen pakken gewezen burgemeester van Cherson op - Zelensky wil VN-onderzoekscommissie na aanval op Krementsjoek (29/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Na de raketaanval op een winkelcentrum in de stad Krementsjoek, in het centrum van Oekraïne, zijn er nog meer dan veertig personen als vermist opgegeven. Dat meldde het Oekraïense parket vannacht. Er is voorlopig sprake van twintig dodelijke slachtoffers, maar dat aantal zal vermoedelijk nog oplopen. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog. [naar artikel]


5. Live - Zelensky veroordeelt ‘terroristische aanvallen’ op Cherson • Rusland lijdt grootste verliezen sinds begin oorlog (11/03/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


6. Live - Zelensky kondigt nieuwe aanvallen aan: Marioepol, Melitopol en Cherson volgende doelen (19/09/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


7. Rusland sloopt bruggen en legt mijnen bij vertrek uit Cherson, Zelensky waarschuwt: “De vijand geeft ons geen cadeaus” (10/11/2022 - Gazet van Antwerpen)

Russische troepen hebben meerdere bruggen gesloopt en waarschijnlijk ook mijnen gelegd bij hun terugtrekking uit de Oekraïense stad Cherson, om de opmars van het Oekraïense leger te vertragen. Dat schrijft het Britse ministerie van Defensie donderdag in zijn dagelijkse inlichtingenupdate. [naar artikel]


8. Live - Oekraïne. Zelensky: Russen hebben vitale infrastructuur in Cherson vernietigd (12/11/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!