De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Het nut van namen noemen

Apache

15/11/2022 - 14:18

De media gaven niet de volledige naam van de voor verkrachting van een student veroordeelde professor van KU Leuven.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Kunstenaar Wim Delvoye wil “namen noemen van alle corrupte ambtenaren die een persoonlijke strijd en lastercampagne” tegen hem voeren (23/10/2017 - Het Nieuwsblad)
  Kunstenaar Wim Delvoye, die zich dinsdag moet verantwoorden op de Gentse correctionele rechtbank voor een reeks bouw- en milieuovertredingen op zijn kasteel in Melle, wil “namen noemen van alle corrupte ambtenaren die een persoonlijke strijd en lastercampagne tegen hem voeren”. Delvoye sprak eerder al van “een heksenjacht” tegen zijn persoon.
  [naar artikel]
 2. Borsbeek wordt tiende district van Antwerpen en Bart De Wever hoopt dat het niet het laatste is: “Maar ik ga geen namen noemen” (28/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Antwerpen krijgt er in 2025 een stukje ‘parking’ bij: Borsbeek wordt het tiende district van de grootste stad van Vlaanderen. En als het van burgemeester Bart De Wever (N-VA) afhangt, is dat zeker niet de laatste annexatie. “Maar ik ga geen namen noemen, want dan is het daar totale paniek.”
  [naar artikel]
 3. Michael Vanthourenhout wint Citadelcross van Namen na spannend duel met Tom Pidcock (19/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Michael Vanthourenhout mag zich de Koning van Namen noemen. De 28-jarige renner van Pauwels Sauzen-Bingoal gooide in de Citadelcross in het slot Tom Pidcock overboord.
  [naar artikel]
 4. Michael Vanthourenhout wint Citadelcross van Namen na spannend duel met Tom Pidcock (19/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Michael Vanthourenhout mag zich de Koning van Namen noemen. De 28-jarige renner van Pauwels Sauzen-Bingoal gooide in de Citadelcross in het slot Tom Pidcock overboord.
  [naar artikel]
 5. “Hopelijk volgen nu niet weer jaren van stilte” (23/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Toen Jef Vermassen vorige week zei dat de namen van sommige bendeleden bekend zijn, werd hij voor het blok gezet: namen noemen of zwijgen. “Maar ik zat gevangen. Het geheim van het onderzoek, weet je wel”, zegt hij. Nu blijkt dat zijn alarmkreet toch wat uitgehaald heeft wil hij volledige openheid.
  [naar artikel]
 6. Welk VRT-gezicht mag zich "De slimste mens ter wereld" noemen? (21/12/2017 - VRT NWS)
  Vanavond is het doek gevallen over "De slimste mens ter wereld" op Vier. Dalilla Herman, Goedele Wachters en Xavier Taveirne namen het tegen elkaar op in de finaleaflevering. Ontdek hier wie zich voortaan "Slimste mens" mag noemen.
  [naar artikel]
 7. Larry Fink over hondsdolle beursintroducties: 'Hier komen vodden van' (12/12/2020 - De Tijd)
  11:21 Zonder namen te noemen waarschuwt de topman van Blackrock dat de doldwaze IPO-markt 'voor accidenten zal zorgen'.
  [naar artikel]
 8. Procureur De Valkeneer over Bende-onderzoek: 'Natuurlijk worden we tegengewerkt' (25/10/2017 - Knack)
  De Valkeneer kan of wil geen namen noemen, maar geeft toe dat het moeilijk werken is in die sfeer.
  [naar artikel]
 9. Volvo-topman: 'Zelfrijdende auto's nog niet veilig genoeg' (25/03/2019 - De Tijd)
  09:20 Hakan Samuelsson haalt zonder namen te noemen vooral uit naar Tesla dat uitpakt met een 'autopilot' en 'volledig autonome wagens'.
  [naar artikel]
 10. Smaakt een linzenlap hetzelfde als een veggieschnitzel? (10/04/2019 - De Morgen)
  Mag je een vegetarische schnitzel wel een schnitzel noemen? Een groeiende groep vleeseters vindt van niet. Zij willen af van de 'verwarrende' namen voor vleesvervangers.
  [naar artikel]
 11. Elon Musk mag zijn zoon waarschijnlijk niet X Æ A-12 noemen (08/05/2020 - Metro)
  De kans dat Tesla-topman Elon Musk en zijn vriendin Grimes hun pasgeboren zoon de opvallende voornaam X Æ A-12 kunnen geven, lijkt vrij klein. Volgens Amerikaanse media zullen de autoriteiten in Los Angeles de naam niet accepteren. Amerikaanse media melden op basis van ambtenaren dat het gebruik van symbolen in namen in de Amerikaanse staat Californië niet is toegestaan. Namen mogen alleen worden gevormd door de letters van het alfabet. De naam X Æ A-12 bevat uiteraard tekens die daar niet onder vallen. In de naam zijn onder andere verwijzingen naar artificiële intelligentie en een type vliegtuig verwerkt. Lees ook : BIZAR. Zou Elon Musk echt deze naam aan zijn zoon gegeven hebben? Het bericht Elon Musk mag zijn zoon waarschijnlijk niet X Æ A-12 noemen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 12. Ministerkoorts stijgt in Londen (12/07/2016 - De Morgen)
  Met de komst van een nieuwe premier in Groot-Brittannië nemen de speculaties over benoemingen in het kabinet van Theresa May snel in hevigheid toe. De Britse media gaan zich te buiten aan het noemen en koppelen van namen aan posten.
  [naar artikel]
 13. Dit zijn de vijf vragen over de Bende van Nijvel waar Jef Vermassen wakker van ligt (23/10/2017 - Het Nieuwsblad)
  Jef Vermassen slaapt slecht. Toen hij vorige week zei dat de namen van sommige bendeleden bekend zijn, werd hij voor het blok gezet: namen noemen of zwijgen. “Maar ik zat gevangen. Het geheim van het onderzoek, weet je wel”, zegt hij. Nu blijkt dat zijn alarmkreet toch wat uitgehaald heeft, wil hij volledige openheid voor de slachtoffers. En antwoorden op de vijf vragen waar hij wakker van ligt.
  [naar artikel]
 14. Rudy Pevenage openhartig over dopingverleden: “Als ik namen noem, lig ik morgen met afgesneden kop in mijn bed” (23/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Hij had zijn boek Rudicio kunnen noemen. Naar: ‘Hijo di Rudicio’, de codenaam van ex-Tourwinnaar Jan Ullrich in het grote ­dopingschandaal...
  [naar artikel]
 15. Facebook, Anus en @: deze namen kunnen wereldwijd niet door de beugel (03/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Eerder dit jaar kreeg een moeder in Wales het deksel op de neus: de rechtbank oordeelde dat ze haar dochter niet 'Cyanide' mocht noemen. Zij vond
  [naar artikel]
 16. Met Backbase is Nederland opnieuw unicorn rijker (09/06/2022 - De Tijd)
  11:49 Dankzij een kapitaalronde van 120 miljoen euro mag het Nederlandse Backbase zich een unicorn noemen. Het fintechbedrijf vervoegt daarmee het rijtje van bekende namen als Bunq, Mollie en Messagebird.
  [naar artikel]
 17. Ex-kindster Corey Feldman belooft pedofilienetwerk in Hollywood bloot te leggen: "Ik zal namen noemen" (26/10/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/qXG_TavghWAHGEXvpQyTv-JtNH8/diocontent/114146509/_crop/0/0/1152/1728/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]
 18. Veel insinuaties, geen bewijzen (06/04/2019 - De Morgen)
  Zonder namen te noemen wijst Johan Vande Lanotte duidelijk met een beschuldigende vinger naar LDD-boegbeeld Jean-Marie Dedecker. Die voelt zich alvast niet aangesproken. 'Eindelijk! Een reactie van Johan.'
  [naar artikel]
 19. Motorrijder overleden na ongeval in Namen (07/07/2018 - Het Nieuwsblad)
  Een motorrijder is om het leven gekomen na een botsing met een auto vrijdag rond 20.45 uur in Namen. Dat meldt het parket van Namen zaterdag.
  [naar artikel]
 20. Vijftiger komt om in de Maas in Namen (01/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een 56-jarige man is gestorven terwijl hij deze namiddag aan het zwemmen was in de Maas in Namen. Dat laat het parket van Namen weten, dat daarmee...
  [naar artikel]
 21. Namen stoomt voorbij Waregem naar 17e basketbalbeker (18/03/2018 - Sporza)
  Namen heeft de beker van België basketbal bij de vrouwen gewonnen. In de finale in Vilvoorde was Namen met 73-51 te sterk voor Waregem.
  [naar artikel]
 22. Studio Brussel gooit het roer om: frisse stemmen achter de micro, grote namen smijten zich op video (01/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf maandag 4 februari klinkt en oogt Studio Brussel helemaal anders. De zender ondergaat een grote makeover, of zoals ze het zelf noemen: een...
  [naar artikel]
 23. Politiek neemt cultuursector onder de #MeToo-loep (24/11/2017 - De Morgen)
  In de cultuursector heerst volgens Bart Caron (Groen) een doofpotmentaliteit over seksueel grensoverschrijdend gedrag. Het parlementslid zegt dat hij weet wie te ver ging maar vindt het niet aan hem om namen te noemen. Gisteren werd ook zanger Tom Barman beschuldigd van ongepast gedrag.
  [naar artikel]
 24. Epstein kan geen namen meer noemen (12/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  new yorkHij werd onlangs nog onder verhoogd toezicht geplaatst na een zelfmoordpoging. Toch kon Jeffrey Epstein zich verhangen in zijn cel. Nota bene één dag nadat extra bezwarende informatie openbaar gemaakt was over de 66-jarige ‘pedo-miljardair’. Of was het geen zelfdoding?
  [naar artikel]
 25. Kim Kardashian: "Kanye wilde onze dochter Donda noemen in plaats van Chicago" (30/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Chicago, North en Saint. Het zijn namen die ook in de Verenigde Staten niet heel erg gebruikelijk zijn. Volgens moeder Kim Kardashian waren er dan...
  [naar artikel]
 26. Dertiger overlijdt na val in de Samber in Namen (15/04/2021 - De Standaard)
  Een dertiger is dinsdagavond rond 22 uur overleden nadat hij in de Samber was gevallen in Namen. Dat meldt het parket van Namen, dat zo informatie van verschillende media bevestigt.
  [naar artikel]
 27. Dertiger overlijdt na val in de Samber in Namen (15/04/2021 - Het Nieuwsblad)
  Een dertiger is dinsdagavond rond 22 uur overleden nadat hij in de Samber was gevallen in Namen. Dat meldt het parket van Namen, dat zo informatie van verschillende media bevestigt.
  [naar artikel]
 28. Limburgse studente (19) komt om het leven bij val aan citadel van Namen (21/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Woensdagavond is een eerstejaarsstudente rechten van de Universiteit van Namen om het leven gekomen bij een val aan de citadel van Namen. Slachtoffer is de 19-jarige Manon Desair uit Heers.
  [naar artikel]
 29. Limburgse studente (19) komt om het leven bij val aan citadel van Namen (21/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Woensdagavond is een eerstejaarsstudente rechten van de Universiteit van Namen om het leven gekomen bij een val aan de citadel van Namen. Slachtoffer is de 19-jarige Manon Desair uit Heers.
  [naar artikel]
 30. Lijk opgevist uit Samber in Namen (15/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  n Namen is donderdagnamiddag het lijk van een man uit de Samber gehaald. Dat meldt het parket van Namen. Het lichaam is niet geïdentificeerd, maar het zou kunnen gaan om iemand die als vermist was opgegeven.
  [naar artikel]
 31. Levensgevaarlijk: man in militaire kledij hangt uit rijdende auto om foto’s te maken op E411 (09/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Wat ze gezien hadden dat zo dringend moest gefotografeerd worden, is ook voor de politie een raadsel. Maar het manoeuvre dat de chauffeur en vooral de passagier van een rode Toyota vrijdagmiddag op de E411 nabij Namen uitvoerde, is ronduit levensgevaarlijk te noemen.
  [naar artikel]
 32. Levensgevaarlijk: man in militaire kledij hangt uit rijdende auto om foto’s te maken op E411 (09/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Wat ze gezien hadden dat zo dringend moest gefotografeerd worden, is ook voor de politie een raadsel. Maar het manoeuvre dat de chauffeur en vooral de passagier van een rode Toyota vrijdagmiddag op de E411 nabij Namen uitvoerde, is ronduit levensgevaarlijk te noemen.
  [naar artikel]
 33. Levensgevaarlijk: man in militaire kledij hangt uit rijdende auto om foto’s te maken op E411 (09/03/2018 - Het Nieuwsblad)
  Wat ze gezien hadden dat zo dringend moest gefotografeerd worden, is ook voor de politie een raadsel. Maar het manoeuvre dat de chauffeur en vooral de passagier van een rode Toyota vrijdagmiddag op de E411 nabij Namen uitvoerde, is ronduit levensgevaarlijk te noemen.
  [naar artikel]
 34. Kunstenaar Wim Delvoye wil namen van corrupte ambtenaren noemen (23/10/2017 - Metro)
  Kunstenaar Wim Delvoye, die zich moet verantwoorden op de Gentse correctionele rechtbank voor een reeks bouw- en milieuovertredingen op zijn kasteel in Melle, wil “namen noemen van alle corrupte ambtenaren die een persoonlijke strijd en lastercampagne tegen hem voeren”. Delvoye sprak eerder al van “een heksenjacht” tegen zijn persoon. Delvoye wilde het kasteel De Bueren in Melle in zijn originele staat herstellen en het domein uitbouwen tot een sculpturenpark. Hij kreeg echter problemen omdat vergunningen niet in orde bleken. Delvoye en zijn vennootschap worden ervan beschuldigd dat ze tussen 2008 en 2011 onder meer een een betonplateau naast het kasteel lieten gieten en twintig bomen hebben geveld zonder vergunning. Ook de walgracht werd verbreed over een lengte van 370 meter. Omdat het kasteel een beschermd monument is, gaat het ook om inbreuken op het decreet ter bescherming van de monumenten en stads- en dorpsgezichten. “Delvoye klaagt het dossier tegen hem aan en zal hierbij namen noemen van alle corrupte ambtenaren die een persoonlijke strijd en lastercampagne tegen hem voeren”, meldt Studio Wim Delvoye in een persbericht. “Het terrein, dat in verloederde staat was, werd door Delvoye onder handen genomen met de bedoeling er een sculpturenpark te openen. Deze verbeteringswerken en beoogde renovatieplannen waren niet naar de zin van het Agentschap Natuur en Bos en het Agentschap Ruimtelijke Ordening, die het domein als hun feitelijk eigendom beschouwden met de bedoeling om het zelf aan een lage prijs te kunnen verwerven.” De kunstenaar kreeg in maart van het Gentse hof van beroep opschorting van straf voor bedreigingen aan het adres van twee ambtenaren en een politievrouw op zijn kasteel in Melle, die controles kwamen uitvoeren. bron: Belga
  [naar artikel]
 35. Tiener in kritieke toestand na 10 meter hoge val van Citadel Namen (22/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Een 16-jarige heeft afgelopen nacht een val van 10 meter gemaakt op de Citadel van Namen. Het slachtoffer verkeert in levensgevaar, aldus het parket van Namen dinsdag.
  [naar artikel]
 36. Geldautomaat gekraakt in provincie Namen (19/04/2019 - Het Nieuwsblad)
  In Forville, een deelgemeente van Fernelmont in de provincie Namen, is in de nacht van donderdag op vrijdag een geldautomaat aan het postkantoor overvallen. De daders gebruikten daarbij explosieven, meldt het parket van Namen.
  [naar artikel]
 37. Tiener in kritieke toestand na 10 meter hoge val van Citadel Namen (22/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een 16-jarige heeft afgelopen nacht een val van 10 meter gemaakt op de Citadel van Namen. Het slachtoffer verkeert in levensgevaar, aldus het parket van Namen dinsdag.
  [naar artikel]
 38. Station van Namen geëvacueerd voor bomalarm (17/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het station van Namen is vanavond omstreeks 17 uur ontruimd omwille van een bomalarm. Al het treinverkeer van en naar Namen is onderbroken. De
  [naar artikel]
 39. Onrustwekkende verdwijning van 14-jarig meisje in Namen (18/01/2020 - De Standaard)
  Juliette Goormans, een 14-jarige meisje uit Namen, is sinds vrijdagochtend niet meer gezien. Child Focus heeft een opsporingsbericht verspreid, en het parket van Namen bevestigt de verdwijning.
  [naar artikel]
 40. Twee parachutisten gewond bij Namen: wind waarschijnlijk de oorzaak (04/11/2017 - Het Nieuwsblad)
  Uit de eerste vaststellingen van experten blijkt dat de parachutisten die gewond raakten bij een sprong in de buurt van Namen afweken van hun traject door de wind. Dat zegt het parket van Namen. De twee, een man en een vrouw, kwamen zaterdagochtend neer op twee plaatsen in de gemeente Rhisnes (Namen). De man viel daarbij op een hoogspanningskabel en raakte levensgevaarlijk gewond.
  [naar artikel]
 41. Helikopter stort neer bij luchtdoop in Namen: drie gewonden (08/10/2017 - De Morgen)
  Bij een helikopterongeval in Temploux, in de provincie Namen, zijn zondagnamiddag drie gewonden gevallen. De slachtoffers verkeren niet in levensgevaar, zo meldt burgemeester van Namen, Maxime Prévot.
  [naar artikel]
 42. Beyonce onthult ongewild de namen van haar tweeling (30/06/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Met een grote zus die Blue Ivy heet, was het wel te verwachten dat ook de kersverse tweeling van de Carters bijzondere namen zouden krijgen. Die werden nu onthuld omdat Beyonce en Jay-Z de namen juridisch willen laten beschermen.
  [naar artikel]
 43. Beyonce onthult ongewild de namen van haar tweeling (30/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Met een grote zus die Blue Ivy heet, was het wel te verwachten dat ook de kersverse tweeling van de Carters bijzondere namen zouden krijgen. Die werden nu onthuld omdat Beyonce en Jay-Z de namen juridisch willen laten beschermen.
  [naar artikel]
 44. Merkel gaat weg, maar wie komt? (29/10/2018 - VRT NWS)
  Nu Angela Merkel haar definitieve politieke afscheid aangekondigd heeft en ze onverwachts de voorzitterstoel van de CDU laat voor wat het is, is het volop speculeren over de toekomst. Want de komende voorzitter van de CDU maakt heel veel kans zich na 2021 bondskanselier te noemen en zo een van de machtigste mensen ter wereld te worden. Onthou alvast volgende namen.
  [naar artikel]
 45. Ook Cambodja mag zich voortaan een olieproducent noemen (30/12/2020 - Express)
  Ook Cambodja mag zich voortaan een olieproducent noemen. Het petroleumbedrijf KrisEnergy uit Singapore is immers met de ontginning van het... The post Ook Cambodja mag zich voortaan een olieproducent noemen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 46. Pukkelpop lost 53 nieuwe namen (07/05/2018 - VRT NWS)
  Pukkelpop loste vandaag 53 nieuwe namen op hun site. Onder andere Unknown Mortal Orchestra, Tiga en Jungle zakken deze zomer af naar Kiewit. Bij de nieuwe namen ook veel Belgen als Steak Number Eight, WWWater en Gepetto & The Wales. In maart moest het festival al noodgedwongen 93 namen bevestigen nadat N.E.R.D. de poster voor deze zomer had gelekt via Twitter.
  [naar artikel]
 47. Namen verliest nipt van UNI Györ en moet naar play-off ronde in EuroCup (30/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Op de laatste speeldag in groep J van de EuroCup vrouwenbasketbal heeft Namen Capitale donderdag nipt met 62-63 verloren van het Hongaarse UNI Györ. Namen is desondanks groepswinnaar. Toch heeft de nederlaag gevolgen. Namen hoort nu niet bij de beste acht die zich rechtstreeks voor de achtste finales plaatsen en is tot het spelen van de play-offs veroordeeld.
  [naar artikel]
 48. Vrouwen van Namen verslaan Waregem in bekerfinale basketbal (18/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Namen, dat zaterdag verrassend topfavoriet Castors Braine in de halve finales met 63-61 uitschakelde, heeft zondag in Vilvoorde de Beker van België basketbal gewonnen. In de finale nam Namen met 73-51 de maat van Waregem. Bij de rust was het verschil al duidelijk: 35-23.
  [naar artikel]
 49. Bonden noemen stakingsacties bij MIVB een succes (19/02/2018 - Knack)
  De socialistische en liberale vakbonden, die een 24 urenstaking organiseren bij de Brusselse openbaarvervoersmaatschappij MIVB, noemen de staking maandag een succes.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy