Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Sven Biscop over raketinslag in Polen: “Bepalend voor de oorlog is het niet, maar we kunnen hier wel zaken uit afleiden”

17/11/2022 - 14:00
"Na een dag onder hoogspanning gaat Polen ervan uit dat de twee burgerdoden het gevolg waren van een ongeluk met een Oekraïense raket. Volgens defensiespecialist Sven Biscop (UGent / Egmont Instituut) is dit vooral een reminder dat de oorlog nog altijd kan escaleren. “Dat risico is zelfs groter dan in het begin.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Sven Biscop over raketinslag: ‘Of dit bepalend is voor de oorlog? Nee, maar we kunnen hier wel zaken uit afleiden’ (16/11/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


2. Sven Biscop over raketinslag in Polen: “Bepalend voor de oorlog is het niet, maar we kunnen hier wel zaken uit afleiden” (17/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Na een dag onder hoogspanning gaat Polen ervan uit dat de twee burgerdoden het gevolg waren van een ongeluk met een Oekraïense raket. Volgens defensiespecialist Sven Biscop (UGent / Egmont Instituut) is dit vooral een reminder dat de oorlog nog altijd kan escaleren. “Dat risico is zelfs groter dan in het begin.” [naar artikel]


3. Sven Biscop: ‘Wat in Polen gebeurde, toont dat het risico op escalatie zelfs groter is dan in het begin van de oorlog’ (16/11/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


4. Geopolitiek analist Sven Biscop: ‘Oorlog maakt Poetin bij de Russen altijd populairder’ (13/05/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


5. Hackers lanceren website waarmee je Russische officials kan afleiden “zodat ze geen oorlog kunnen voeren” (21/05/2022 - Gazet van Antwerpen)

Enkele anonieme hackers hebben een website gelanceerd waarmee iedereen ter wereld een telefoontje tussen twee hooggeplaatste Russische officials kan opzetten, zodat ze afgeleid worden van de oorlog in Oekraïne. [naar artikel]


6. Inwoners van Pools grensdorp getuigen na angstaanjagende raketinslag: “Leek alsof de oorlog was begonnen” (16/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

De raketinslag die het Poolse grensdorp Przewodow gisteren opschrikte, zorgt wereldwijd voor verontwaardiging. Vooral de 400 inwoners van het dorp konden hun ogen en oren niet geloven toen er omstreeks 15.40 uur een huiveringwekkende knal was en er vervolgens een zwarte rookpluim over het dorp trok. “Het voelde alsof de oorlog was begonnen”, vertelt buurtbewoner Stanislaw Iwanejko. Bij de raketinslag kwamen twee mensen om het leven. [naar artikel]


7. Russische komieken bedotten Poolse president Duda door zich na raketinslag aan telefoon uit te geven als Franse president Macron: "Ik wil geen oorlog met Rusland" (22/11/2022 - VRT NWS)

Kort na de dodelijke raketinslag aan de Pools-Oekraïense grens, heeft de Poolse president Andrzej Duda een telefoongesprek gehad met twee Russische komieken die zich voordeed als de Franse president Emmanuel Macron. Dat heeft het kabinet van de Poolse president toegegeven, nadat een audiofragment online was gezet. [naar artikel]


8. ► Hoe bepalend is dit Oekraïense succes voor de oorlog? ‘Vanaf dag 1 hebben de Russen de fiasco’s opgestapeld’ (15/09/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


9. Guy Verhofstadt en Sven Biscop: 'Stoltenberg reageert kortzichtig op Europees leger' (24/05/2017 - Knack)

Natuurlijk moet er wél een Europees leger komen. 'De behoefte daaraan is nu groter dan ooit', vindt Guy Verhofstadt, voorzitter van de liberale fractie Alde in het Europees Parlement. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!