In overleg met het federale voedselagentschap FAVV haalt Damse Kaasmakerij de kaas Damse Mokke Koe uit de verkoop en roept de vennootschap die kaas... [naar artikel]
Okra Genk-Centrum bracht de voorbije week een bezoek aan Kaasmakerij Catharinadal in Achel. Hier wordt kaas gemaakt op ambachtelijke wijze en met de allerbeste ingrediënten. “We werden ontvangen in de kaasmakerij, waar we uitleg kregen over de geschiedenis van Catharinadal en daarna konden we aan de hand van een filmpje zien hoe de kaas gemaakt wordt”, klinkt het. “Na de fijne rondleiding werden ons nog heerlijke proevertjes aangeboden en konden we in de hoevewinkel terecht om aankopen te doen.” [naar artikel]
Door een brand in een kaasmakerij in Agurain in Spaans Baskenland is vandaag twee miljoen kilo kaas verloren gegaan. De krant El País meldde dat er... [naar artikel]
In Imsil, de kaasstreek in Zuid-Korea, zijn ze zo trots op het product, dat ze er een heus kaaspretpark geopend hebben. Je kan er kaas eten, kaas maken en alle attracties passen perfect bij het thema kaas. [naar artikel]
In Leuven heeft de organisatie van de kerstmarkt beslist om geen grote schermen te plaatsen voor de wedstrijden van de Rode Duivels tijdens het WK voetbal in Quatar. Het wereldkampioenschap valt voor het eerst tijdens de kerstperiode. [naar artikel]
Het eten van melkproducten blijkt nu toch wonderen te doen voor je slaappatroon. “Het is een mythe dat kaas eten voordat je gaat slapen slecht voor je is.” “Het is net een zeer goede snack om te eten vooraleer je onder de lakens kruipt”, zegt Lisa Artis van Sleep Council aan The Sun. “Kaas bevat […] Het bericht Moeite met slapen? Eet een blokje kaas verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
De voormalige butler van koning Charles, Grant Harrold, onthult op zijn TikTok hoe je kaas volgens de etiquette moet eten. Harrold werkte van 2005 tot 2011 voor het Britse koningshuis en deelt nu al die ervaring met zijn volgers. “Je mag nooit het neusje van de kaas afsnijden”, klinkt het onder meer. Maar wat is dan wel de juiste manier om kaas te eten? Hij vertelt het in bovenstaande video. [naar artikel]
Topsporters of niet, ook de Rode Duivels en de Red Flames vieren Kerstmis. Average Rob vroeg hen wat ze eten op deze hoogdag en hun antwoord is opvallend gewoon. Ook zij eten kroketjes en… jawel: raclette. [naar artikel]
Giedo De Snijder en zijn vrouw Maga Bauweleers hadden jarenlang een kaasmakerij in Werchter. Ze verkochten die in 2006, maar acht jaar later hadden ze het kaasvirus weer te pakken. Eind 2014 richtten ze in Lummen kaasmakerij Karditsel op. Ze produceren biologische, rauwmelkse kaas en werken daarvoor samen met twee bioboeren. Pieter Coopmans bewerkt de gronden van de Abdij van Herkenrode en levert het biologische gras en de klaver voor de geiten van geitenboerderij ’t Goerenhof van Koen Vanroye in Lummen. Ze richtten een landbouwvennootschap op en leveren de melk aan de buren van Karditsel. [naar artikel]
Maandag 4 juni is de Internationale Dag van de Kaas. Goed nieuws voor de echte kaasliefhebbers: kaas is niet alleen erg lekker, maar ook gezond! En omdat dit voor de echte ‘cheese lovers’ een speciale dag is, staan we vandaag extra stil bij dat stukje goddelijke zuivel op je boterham, pizza of kaasplankje. Wij geven je 6 voordelen als reminder waarom dat stukje kaas eten vandaag extra een goed idee is. [naar artikel]
De Rode Duivels lieten het tijdens hun jongste match nog afweten om de eer van België te verdedigen, maar tijdens het kampioenschap Cheese-Rolling in Engeland was het wel België boven. Dankzij Robbe Gabriëls (23) uit Baasrode. Hij rende, uitgerust in Rode Duivels-truitje, tijdens de gekke wedstrijd als snelste een steile helling af,... achter een bol kaas aan. “Ik hou gewoon van gekke, zotte uitdagingen”, lacht hij. [naar artikel]
De Rode Duivels speelden met een experimenteel elftal tegen Ivoorkust. Brandon Mechele en Leandro Trossard stonden voor het eerst in de basis, maar er waren ook 5 echte debutanten. Wij legden het vijftal op de weegschaal en stelden vast dat sommige jonkies nog wat boterhammen moeten eten. Bornauw was de meest ongelukkige. [naar artikel]
De Rode Duivels zijn weer thuis, de Rode Duivels zijn gevierd, de Rode Duivels zijn gehuldigd door de koning. De Rode Duivels, dat zijn de beste Duivels ooit. Geen enkele Belgische voetballer pakte eerder een bronzen medaille op een WK. Dank u wel, Thibaut! Merci beaucoup, Eden! Vielen Dank, Thomas! [naar artikel]
We ‘vieren’ vandaag de internationale dag tegen voedselverspilling. Minder weggooien is goed voor het milieu én voor je portemonnee. Het houdbaarheidslabel vertelt veel, maar er zijn ook andere trucjes om te weten of iets nog oké is om te eten. “Bij schimmel op kaas speelt de hardheid een rol.” [naar artikel]
Quarantaines, PCR-tests, geannuleerde tickets ... Wie de Rode Duivels op het EK in de stadions zelf wil toejuichen, staat voor de moeilijkste supportersmissie ooit. [naar artikel]
Over precies een week spelen de Rode Duivels hun eerste wedstrijd op het EK, maar vanaf vandaag mist u bij ons niks van dat EK en de Rode Duivels. De sportredactie van Het Laatste Nieuws, HLN.be en VTM Nieuws zet u op de eerste rij. Dit mag u de komende weken allemaal verwachten. [naar artikel]
Het kan niet altijd feest zijn. Na dit seizoen al twee keer 9 op 9 werd het vrijdag 0 op 9 voor de drie Limburgse eersteklassers. Het pijnlijkste was hoe FULL Hasselt zich in het slot - opnieuw - de kaas van het bood liet eten. [naar artikel]
De Belgische voetbalbond pakte maandag uit met enkele grappige online kerstkaarten van de Rode Duivels en de Red Flames. Average Rob, een Vlaamse YouTuber, mocht de Duivels assisteren tijdens de shoot én hen een paar vragen stellen. Van het favoriete eten op Kerstmis tot de cadeaus die de Duivels geven aan hun familie... Je komt het hieronder allemaal te weten. [naar artikel]
De Belgische voetbalbond pakte maandag uit met enkele grappige online kerstkaarten van de Rode Duivels en de Red Flames. Average Rob, een Vlaamse YouTuber, mocht de Duivels assisteren tijdens de shoot én hen een paar vragen stellen. Van het favoriete eten op Kerstmis tot de cadeaus die de Duivels geven aan hun familie... Je komt het hieronder allemaal te weten. [naar artikel]
Een Schots kind is overleden en twintig mensen zijn ziek geworden na het eten van blauwe kaas van het merk Dunsyre Blue. Elf van hen moesten in [naar artikel]
Met de fiets en al carpoolend brachten de leden van Okra trefpunt Barbier op 21 maart een bezoekje aan de Achelse kaasmakerij Catharinadal. [naar artikel]
02:00 De West-Vlaamse ambachtelijke kaasmakerij Flandrien van de ondernemer Jan Desmet heeft met een tweede productielijn en een nieuwe rijpingszaal haar capaciteit verdubbeld tot 2 miljoen kilo kaas per ja... [naar artikel]
In ‘Missie Moskou’, een unieke blik achter de schermen van de Rode Duivels, proeven Maarten Breckx en Michiel Ameloot van VTM Nieuws de verhalen... [naar artikel]
Vanavond is de grote slotshow van Rode Neuzen-Dag op VTM. Ook het feest in de Rode Neuzen Dag-tent in Gent gewoon blijft duren. De Rode Duivels [naar artikel]
Vijselaar en Sixma Dat veel vlees eten slecht is voor het milieu, dat weten we nu wel. Maar als het klimaat je lief is, loop je de afdeling kaas maar beter ook eens straal voorbij. De pijnlijke waarheid over kaas. “Ook vegetariërs dragen indirect bij aan de vleesindustrie.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.