Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Nieuwsblad

Van de Quick in Knokke tot lid van regering: wie is jonkvrouw Alexia Bertrand, de nieuwe staatssecretaris voor Begroting?

19/11/2022 - 18:32
"Voor een staatssecretariaat had Alexia Bertrand (43) wel een wissel van partij over. Haar voorgangster Eva De Bleeker (Open VLD) had haar afscheid nog niet eens goed uitgesproken, of de voormalige MR-politica stond al bij de koning haar eed af te leggen. En zo komt ze met een omweg toch in de federale regering terecht, haar levenslange ambitie. Langer wachten was geen optie. “Mijn grootste défaut is ongeduld”, liet ze ooit optekenen."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Van de Quick in Knokke tot lid van regering: wie is jonkvrouw Alexia Bertrand, de nieuwe staatssecretaris voor Begroting? (19/11/2022 - Het Nieuwsblad)

Voor een staatssecretariaat had Alexia Bertrand (43) wel een wissel van partij over. Haar voorgangster Eva De Bleeker (Open VLD) had haar afscheid nog niet eens goed uitgesproken, of de voormalige MR-politica stond al bij de koning haar eed af te leggen. En zo komt ze met een omweg toch in de federale regering terecht, haar levenslange ambitie. Langer wachten was geen optie. “Mijn grootste défaut is ongeduld”, liet ze ooit optekenen. [naar artikel]


2. Brusselse jonkvrouw met Harvarddiploma: wie is de nieuwe staatssecretaris voor Begroting Alexia Bertrand? (18/11/2022 - VRT NWS)

Staatssecretaris voor Begroting en Consumentenbescherming Eva De Bleeker (Open VLD) moet baan ruimen na fouten in de begroting. MR-fractieleider in het Brussels Parlement Alexia Bertrand heeft een lidkaart van de Open VLD aanvaard en neemt het roer over van De Bleeker, maar wie is Bertrand? [naar artikel]


3. Jonkvrouw Alexia Bertrand: de nieuwe staatssecretaris voor Begroting en telg van rijke familie (19/11/2022 - Het Belang van Limburg)

Jonkvrouw Alexia Marie Lucrèce Yveline Bertrand is de nieuwe staatssecretaris voor Begroting. De 43-jarige politica werd geboren in Wilrijk en ze is de dochter van Luc Bertrand, voorzitter van de holding Ackermans & van Haaren, een klinkende naam in de zakenwereld. Ze is Brusselse kopvrouw van de MR, maar het zat al langer goed scheef tussen haar en voorzitter Georges-Louis Bouchez. Via de Vlaamse liberalen zetelt ze nu toch in de federale regering. [naar artikel]


4. Staatssecretaris Eva De Bleeker (Open VLD) neemt ontslag na nieuwe fouten in  begroting, Alexia Bertrand (MR) volgt haar op (18/11/2022 - VRT NWS)

Staatssecretaris voor Begroting Eva De Bleeker (Open VLD) neemt ontslag na nieuwe fouten in de begroting. Om 16.30 uur volgt een persconferentie. [naar artikel]


5. Nieuwe staatssecretaris voor Begroting Alexia Bertrand: "Komende dagen zijn studiedagen voor mij" (18/11/2022 - VRT NWS)

De nieuwe staatssecretaris voor Begroting en Consumentenzaken Alexia Bertrand beseft dat ze voor een grote uitdaging staat. "Ik ga me nu inwerken, jullie weten allemaal hoe technisch de begroting is, de komende dagen zijn studiedagen voor mij." Volgens Open VLD-voorzitter is Bertrand "de beste vrouw op deze plaats". [naar artikel]


6. Wie is Alexia Bertrand, nieuwe staatssecretaris van Begroting? (18/11/2022 - De Standaard)

Voor veel Vlamingen is ze nog een illustere onbekende: Bertrand was fractieleidster van de Brusselse MR en werkte jarenlang als advocate. Met haar nieuwe aanstelling als staatssecretaris treedt ze eindelijk voor het federale voetlicht. [naar artikel]


7. SOS begroting: kersvers staatssecretaris Alexia Bertrand staat meteen voor een gevecht bergop (22/11/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


8. “Onze nieuwe staatssecretaris voor Begroting Alexia Bertrand staat voor haast onmogelijke opdracht” (22/11/2022 - Het Belang van Limburg)

De kans dat die hervormingen er nu komen, is dan ook bijzonder klein: anderhalf jaar voor de verkiezingen lijkt zo’n doortastende saneringsoperatie pure harakiri. Nochtans is het van moeten, om Europese sancties vanaf 2024 te vermijden en ons land uit het vizier van de Europese markten te houden. Het alternatief is de afgrond waar we onze kinderen en kleinkinderen enkele decennialang in dreigen te duwen. Is het dat wat we willen? [naar artikel]


9. Na de bolwassing door Europa weet staatssecretaris voor Begroting Alexia Bertrand meteen wat te doen (22/11/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


10. ▶ Europese Commissie bespreekt federale begroting, vuurdoop voor staatssecretaris Alexia Bertrand (23/11/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!