Soep maken lijkt telkens heel gemakkelijk, tot je proeft en het eindresultaat niet smaakt zoals gehoopt. Valt een soep nog te redden als je iets te kwistig met het zoutvaatje hebt gestrooid? En hoe zorg je ervoor dat je geen al te waterig soepje uit de pot schept? Groentekok Frank Fol heeft in zijn leven al menig uitje gepeld en in de soep gesmeten: we schotelden hem 10 vragen voor om er géén soep van te maken. “Geen bouillon in huis? Dan krijg je zo wél smaak in de soep.” [naar artikel]
Het buurtcomité van de Koerselsesteenweg is een petitie gestart tegen de komst van een moskee in villa La Finesse. Woordvoerder André Poelmans deelde die maandag rond op de infovergadering die hij zelf georganiseerd had. Meer dan honderd geïnteresseerden daagden op. [naar artikel]
Na zijn eerste show als man op Gladiolen vorige week, zit Sam Bettens (46) ondertussen alweer in de Verenigde Staten voor een zuurverdiende... [naar artikel]
De universiteit van Harvard gaat de binding van een negentiende-eeuws boek verwijderen omwille van de “ethisch beladen aard” ervan. Lees: de binding werd gemaakt van menselijke huid. [naar artikel]
Dinsdag en woensdag staan er opnieuw twee TEDx avonden het programma in het Kaffee van Antwerpen met heel wat boeiende en diverse sprekers. Van de Groentekok van het jaar en de biersommelier bij Stadsbrouwerij De Koninck tot de diversiteitscel bij de Antwerpse politie. Ontdek hieronder het volledige programma. De toegang tot het Kaffee op de Franklin Rooseveltplaats is gratis [naar artikel]
Lieven Lootens mag zich sinds 25 oktober ‘groentekok [naar artikel]
Had Gert Verhulst zijn goesting gekregen, dan roerde Seppe Nobels (36) ook op zijn kookzender njam! in de potten en pannen. Maar de tv-chef heeft... [naar artikel]
Als er één hulpmiddel onmisbaar is in de keuken, is het wel een aardappelmesje, maar velen springen te nonchalant om met hun snijmateriaal, vindt Frank Fol, officieel dé Groentekok van België. “Een goed mesje dat meteen na gebruik wordt schoongemaakt, gaat levenslang mee”, gelooft hij. En daarvoor hoef je niet per se te investeren in het duurste exemplaar op de markt, blijkt uit zijn test. De kok nam tien exemplaren onder de loep: van Brabantia tot een mesje van Hema. [naar artikel]
Nu het weer kouder wordt buiten, is het tijd voor een soepje om binnen bij op te warmen. Vaak grijpen we door tijdsnood of gemakzucht naar kant-en-klare varianten uit de supermarkt. Maar smaken deze even lekker als zelfgemaakte soep? Groentekok Frank Fol proeft 16 verschillende soepen binnen vier categorieën: tomaten-, kervel-, asperge- en groentesoep. “Dit lijkt meer op een brij dan op soep.” [naar artikel]
Nu het weer kouder wordt buiten, is het tijd voor een soepje om binnen bij op te warmen. Vaak grijpen we door tijdsnood of gemakzucht naar kant-en-klare varianten uit de supermarkt. Maar smaken deze even lekker als zelfgemaakte soep? Groentekok Frank Fol proeft 16 verschillende soepen binnen vier categorieën: tomaten-, kervel-, asperge- en groentesoep. “Dit lijkt meer op een brij dan op soep.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.